WhatsApp

Flitsmarathon pakt 9.455 chauffeurs

Een flitsmarathon is een actie waarbij de politie over een bepaalde periode op verschillende locaties flitst om overtredingen van verkeersregels op te sporen. Het aantal opgepakte chauffeurs kan variëren afhankelijk van de locatie en de duur van de actie. Vaak wordt de focus gelegd op snelheidsovertredingen, maar ook andere overtredingen zoals niet dragen van gordel, roodlicht overtreding, gebruik van mobiele telefoon tijdens het rijden, enz. worden opgespoord. Het doel van flitsmarathons is om de verkeersveiligheid te verhogen en het aantal verkeersovertreders te verminderen.

Flash-marathon kost 9.455 coureurs het leven

Na de flitsmarathon in april van dit jaar beslisten de Federale Politie en de Wegenpolitie om een ​​tweede flitsmarathon te organiseren. De tweede Flash Marathon loopt van vrijdagochtend 10 oktober tot en met zaterdagochtend 11 oktober. Een paar dagen geleden was het nog onduidelijk of de flitsmarathon daadwerkelijk zou worden gehouden. De datum van de tweede flitsmarathon is vastgesteld in april. Na het succes van de eerste flitsmarathon: in oktober zullen honderdduizenden snelheidsrijders Massa inspectie opnieuw. In de dagen voorafgaand aan de datum van oktober waren er echter twijfels over de effectieve implementatie van de nieuwe massale snelheidscontrole. Een nieuwe pensioenregeling die politieagenten beperkt om op 62-jarige leeftijd met pensioen te gaan, heeft de politiebonden met verlies achtergelaten. Vakbonden hebben agenten opgeroepen zich te verzetten tegen het verhogen van de pensioenleeftijd door middel van stakingen. Het beroep heeft zijn vruchten afgeworpen: de politie weigerde een week voor de snelheidsmarathon boetes uit te delen, tenzij het een ernstige overtreding was, en de flitsmarathon zelf leek overboord te gaan. Of de politiezones en politieagenten beslissen of ze deelnemen aan de flitsmarathon. Van flitsmarathon naar flitsmarathon? De nieuwe marathon lijkt niet zo eng als de sprintmarathon in april.

De flitsmarathon zag al snel een flitscrash toen de politie stak en vakbonden dreigden de marathon te boycotten. In april deden ruim 700 politieagenten uit 131 politiedistricten mee aan de flitsmarathon. Ze controleerden in april meer dan 400.000 automobilisten. In oktober daalde het aantal betrokken politiedistricten tot ongeveer 80, met slechts 382 agenten die met hen werkten. Mobile Flash Patrol inspecteerde meer dan 250.000 voertuigen. Hoewel het aantal betrokken politiezones, meewerkende agenten en controlerende chauffeurs veel kleiner is, heeft de flitsmarathon zijn vruchten afgeworpen. Uit het eerste resultaat bleek dat er zeker 9.455 automobilisten werden betrapt op te hard rijden. Het resultaat is een voorlopig saldo. De resultaten van de vaste flitsers zijn onduidelijk. Bovendien moeten de resultaten van sommige politiezones nog aan de federale politie worden bezorgd. In april 2014 gaven mobiele patrouilles 15.615 snelheidsovertredingen uit. Nog eens 4.599 chauffeurs werden betrapt op vaste camera’s. Het lijkt dus niet zo erg om in oktober een flashcrash te verwachten.

Door de dreiging van de vakbond lijken veel chauffeurs lakser te zijn met waarschuwingen. Het doel van de snelheidscameramarathon Het doel van de snelheidscameramarathon is om automobilisten bewust te maken van snelheidslimieten en hen te motiveren om zich aan die limieten te houden. Op deze manier hoopt de wegpolitie het aantal ongevallen en verkeersdoden drastisch te verminderen. Dit doel is in april bereikt. Hoewel meer dan 20.000 bestuurders een boete kregen, merkte de wegpolitie op dat de regenval tijdens die flitsmarathon aanzienlijk afnam. Na de eerste flitspaalmarathon toonde een enquête georganiseerd door het Belgische verkeersveiligheidsinstituut BIVV aan dat 58% van de BIVV’s een nieuwe flitspaalmarathon wilde. In het kader van de Oktober Speed ​​Run van het BIVV werd deze maand een tweede flitsmarathon georganiseerd.

  • Comfortabele tweewieler onderweg

  • Teruggave dieselaccijnzen: transporteurs profiteren

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Flitsmarathon pakt 9.455 chauffeurs