WhatsApp

Comfortabele tweewieler onderweg

Er zijn momenteel verschillende bedrijven en ontwerpers die werken aan het ontwikkelen van comfortabele tweewielers. Dit kan variëren van elektrische fietsen met vering en verstelbare zadels tot luxe motorfietsen met geavanceerde veringstechnologie en comfortabele zitposities. Sommige bedrijven zijn zich aan het richten op de ontwikkeling van slimme technologieën voor tweewielers, zoals verbonden systemen voor navigatie en communicatie, evenals geavanceerde veiligheidsfuncties. Andere bedrijven zijn zich aan het richten op duurzame technologieën voor tweewielers, zoals de ontwikkeling van fietsen die worden aangedreven door zonne-energie of pedelecs. De ontwikkeling van comfortabele tweewielers is een continu proces en er worden regelmatig nieuwe en geavanceerde modellen gelanceerd op de markt.

Een comfortabele tweewieler is in de maak

Een tweewieler met auto-achtig comfort: de droom van elke motorrijder. Deze droom kan binnenkort werkelijkheid worden. In San Francisco bouwt Lit Motors Inc. een eenpersoons tweewieler die niet kan kantelen. Tweewielers, zoals bromfietsen of motorfietsen, hebben veel voordelen: je haalt iedereen gemakkelijk in bij druk verkeer, je vindt vaak gemakkelijk een parkeerplaats en je kunt vaak op straten rijden die ontoegankelijk zijn voor automobilisten. Er zijn echter ook enkele nadelen die het gebruik van een motor minder prettig maken. Denk aan gespecialiseerde kleding die geen bescherming biedt bij een ongeval of slecht weer. Als het vertrouwt op Danny Kim, oprichter van Lit Motors Inc., behoren die tekortkomingen van tweewielers binnenkort tot het verleden. C-1, de tweewieler van de toekomst Danny Kim richtte in 2010 Lit Motors Inc. op in San Francisco. Zijn doel? Bouw een tweewieler die de voordelen van een motorfiets combineert met de voordelen van een auto.

Het resultaat van zijn brainstormsessie is een overdekte tweewieler geworden met de codenaam C-1. De nieuwe tweewieler is even zuinig als een motorfiets, maar biedt de bestuurder de bescherming van een auto. De C-1 beschermt zijn chauffeurs tegen slecht weer en gevaren op de weg. De tweewieler is volledig overdekt en ook de zijkanten zijn gesloten. Daarnaast heeft de C-1 een gyroscopisch stabilisatiesysteem, waardoor de tweewieler ook tijdens het rijden in balans blijft. Het voertuig maakt de beweging van een motorfiets: in bochten leunt het bijvoorbeeld zijwaarts als een motorfiets, maar ondanks het extra gewicht van de carrosserie kantelt het voertuig niet. Het stabilisatiesysteem zorgt er niet alleen voor dat het voertuig in bochten niet omkantelt, de C-1 kan bij een aanrijding ook automatisch rechttrekken. De tweewieler is zeer compact en heeft het interieur van een auto. Het biedt plaats aan maximaal twee personen: de bestuurder en een passagier die eventueel achter de bestuurder plaatsneemt. Naast passagiers kan de chauffeur ook wat bagage in zijn C-1 stoppen. Net als een motorfiets kan de bestuurder met zijn C-1 tussen auto’s slalommen. Zo bespaart hij de tijd die hij in de auto doorbrengt in de file. Omdat het voertuig compact is, is het ideaal voor steden.

Naast al deze voordelen die vooral het bestuurderscomfort verbeteren, is de C-1 ook nog eens goed voor het milieu. Voertuigen rijden op elektriciteit. De tweewieler is in minder dan een half uur voor 80% opgeladen. In vergelijking met motorfietsen en auto’s is de topsnelheid van het voertuig beperkt: de C-1 haalt een topsnelheid van 100 km/u. Productiedatum onbekend. Momenteel is de toekomstige tweewieler nog niet op de markt. De verkoopprijs is bekend: de auto wordt verkocht voor zo’n $ 24.000, ofwel iets minder dan 19.000 euro. De auto is gebouwd in San Francisco, maar zal ook in het buitenland geleverd worden. Als het concept aanslaat en het bedrijf goed draait, is het mogelijk om meer fabrieken op andere continenten te bouwen. In principe wordt de tweewieler in 2014 geproduceerd. Het is onduidelijk of de auto dit jaar nog te koop is. Pre-orders zijn al beschikbaar, ook in het buitenland. Voor het besturen van de C-1 is een motorrijbewijs A vereist. Het voertuig voldoet aan alle voorwaarden die zijn toegestaan ​​om met ons op het circuit te reizen. Geloof jij in deze toekomstige tweewieler? Verkoop uw auto op de online automarktplaats en investeer in de toekomst.


  • Files in Vlaanderen met 20% toegenomen

  • Flitsmarathon pakt 9.455 chauffeurs

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Comfortabele tweewieler onderweg