WhatsApp

Hyundai verliest 100 miljoen dollar vanwege misleidend verbruik

Hyundai Motor America is overeengekomen om 100 miljoen dollar te betalen om de beschuldigingen te schikken dat het de gas kilometers op sommige van zijn 2011-2013 modeljaar voertuigen overdreven, waardoor de automaker klanten met opgeblazen brandstofverbruik ratings. De schikking omvat een boete van 41,2 miljoen dollar, 6,4 miljoen dollar voor het California's Air Pollution Control Fund, 4,4 miljoen dollar voor het California Air Resources Board's (CARB) Clean Vehicle Assistance Program en 48 miljoen dollar aan compensatie voor klanten. De schikking verplicht Hyundai ook om nieuwe test- en controleprocedures in te voeren om in de toekomst aan de federale brandstofverbruiksnormen te voldoen.

Misleidende uitgaven kosten Hyundai $ 100 miljoen

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft de Zuid-Koreaanse autofabrikanten Hyundai en Kia een fikse boete van 350 miljoen euro opgelegd voor het verstrekken van misleidende gegevens over het autoverbruik. De cijfers van autofabrikanten zijn echter vaak veel optimistischer dan de werkelijke verbruikscijfers. Hetzelfde geldt voor enkele modellen van de Koreaanse merken Hyundai en Kia, die samen de Hyundai-Kia Motor Group vormen. Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft de twee autofabrikanten een boete opgelegd van in totaal $ 350 miljoen, of bijna 280 miljoen euro. In 2012 werden Zuid-Koreaanse autofabrikanten al gevraagd door het Amerikaanse Environmental Protection Agency om hun brandstofverbruikscijfers aan te passen om ze dichter bij de werkelijke verbruikscijfers te brengen. Het officiële verbruik van de ongeveer 900.000 verkochte voertuigen tussen 2011 en 2013 moest worden aangepast, waarbij fabrikanten in totaal bijna $ 400 miljoen verloren. Hyundai en Kia moeten getroffen kopers compenseren voor elke verkochte auto. In totaal zullen 600.000 Hyundai-rijders $353 aan compensatie ontvangen. De andere 300.000 Kia-rijders kregen elk 667 dollar. Totale kosten grafiek? $ 395 miljoen.

De Environmental Protection Agency dwong Kia en Hyundai om het brandstofverbruik van hun modellen van 2011 en 2012 aan te passen om ze realistischer te maken, nadat zij de cijfers over het brandstofverbruik voor 13 voertuigen misleidend vonden. De aanpassingen variëren van 0,4 l/100 km extra tot 2,5 l/100 km extra, afhankelijk van het model. Er lijkt meer CO2-uitstoot te zijn nadat Hyundai en Kia twee jaar geleden een monsterbedrag van bijna $ 400 miljoen betaalden. Er komt geen einde aan de situatie. In de VS krijgen Zuid-Koreanen een boete van 350 miljoen dollar voor het verspreiden van misleidende consumentengegevens. $ 100 miljoen daarvan werd verzameld door het Amerikaanse ministerie van Justitie. Volgens het ministerie zouden Hyundai en Kia Amerikaanse consumenten misleiden over de economische aspecten van sommige modellen. Bovendien moesten autofabrikanten 200 miljoen dollar betalen aan de Environmental Protection Agency omdat de CO2-uitstoot ook te optimistisch was berekend in vergelijking met de werkelijke uitstoot. Nogmaals, dit geldt voor modellen die tussen 2011 en 2013 zijn geproduceerd.

Kia en Hyundai moeten de resterende $ 50 miljoen investeren in systemen die de verbruiksgegevens nauwkeuriger berekenen. Zo wordt het verschil tussen proefverbruik en werkelijk verbruik verkleind, waardoor verbruikscijfers minder misleidend zijn. Het is geen nieuws dat de verbruikscijfers die autofabrikanten op hun auto’s plaatsen vaak scheef staan ​​tussen testcijfers en reële cijfers. Echt verbruik van auto’s. Het verschil tussen de verbruikscijfers komt door de omstandigheden waaronder de auto is getest. Zo bleek uit een onderzoek van het Europese ministerie van Verkeer en Milieu dat autofabrikanten een aantal trucjes gebruiken om het verbruik van testauto’s lager te houden dan ze in werkelijkheid zijn. Zo zou de testbaan worden gereden met te hard opgepompte banden, werd de testauto vroeg opgewarmd en werden de testpiloten vaak in een te hoge versnelling gereden. Hierdoor kan al snel een verschil van 20% tot 30% ontstaan ​​tussen het verwachte en het werkelijke verbruik. Vindt u uw autoverbruik te hoog en wilt u investeren in een zuiniger vervoermiddel? Door hiernaast de gegevens van uw auto in te vullen, kunt u eenvoudig en snel uw auto verkopen aan een professioneel autobedrijf.

  • Heeft Toyota een recordwinst gemaakt?

  • Fileprobleem in België: oplossingen

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Hyundai verliest 100 miljoen dollar vanwege misleidend verbruik