WhatsApp

Heeft Toyota een recordwinst gemaakt?

Toyota is een succesvol en winstgevend bedrijf. Het is een van de grootste autofabrikanten ter wereld en heeft een sterke reputatie voor de productie van voertuigen van hoge kwaliteit. Het bedrijf heeft voortdurend sterke financiële resultaten geboekt en heeft een groot wereldwijd marktaandeel in de auto-industrie.

Recordwinst Toyota?

2014 was opnieuw een goed jaar voor Toyota. De Japanse autofabrikant hoopt aan het begin van het jaar een winst van iets minder dan 1,8 miljoen yen te boeken. Toyota verhoogde deze maand zijn winstverwachting tot 2 biljoen yen, wat neerkomt op maar liefst 14 miljard euro, en Toyota’s fiscale jaar loopt tot eind maart. Toyota verwacht tegen die tijd 2 biljoen yen of 14 miljard euro te verdienen. De sterke winstcijfers waren het resultaat van een zwakkere yen, waardoor Toyota-auto’s in het buitenland goedkoper werden. Na een zeer goed kwartaal volgt opnieuw een recordjaar van winstgroei. Toyota had vorig kwartaal een winst van 500 miljard yen verwacht, maar het cijfer overtrof dat ruimschoots. In het laatste kwartaal behaalde Toyota een winst van 539 miljard yen, een stijging van 23% op jaarbasis. Toyota zal een nieuw record vestigen met een winst van 2 biljoen yen. Het vorige fiscale jaar, dat eindigde in maart 2014, had een recordwinst behaald van 1,82 biljoen yen. Dit jaar zal de winst met 200 miljard yen toenemen tot 2 biljoen. In de eerste zes maanden van het huidige fiscale jaar heeft de Japanse autofabrikant wereldwijd bijna 4,5 miljoen voertuigen verkocht, bijna 9.000 meer dan een jaar geleden. De verkopen van Toyota zijn tot dusver met 3,3 procent gestegen ten opzichte van de eerste helft van het vorige fiscale jaar.

In totaal heeft het bedrijf voor bijna 13 biljoen yen aan auto’s verkocht. Als de verkoop deze opwaartse trend voor de rest van het fiscale jaar voortzet, zal de verkoop van Toyota met 4,3 procent stijgen ten opzichte van het voorgaande fiscale jaar. Toyota, populairder dan Volkswagen, presteerde in 2014 beter dan zijn Duitse rivaal Volkswagen. In de eerste negen maanden van 2014 had de Japanse fabrikant wereldwijd 7,6 miljoen voertuigen verkocht. Dat is een omzetstijging van 2,8%. Toyota doet het beter dan Volkswagen. Het Duitse automerk heeft dit jaar 7,4 miljoen voertuigen verkocht. Toyota was vorig jaar al voor op zijn Duitse rivalen. Toyota was de eerste autofabrikant die in 2013 10 miljoen auto’s verkocht. Volkswagen en General Motors volgden, maar slechts met 10 miljoen stuks. Volkswagen strandde 9,73 miljoen voertuigen en GM verkocht 9,71 miljoen voertuigen. Groei in de VS De zeer positieve cijfers voor Toyota zijn vooral te danken aan de toenemende populariteit van het Japanse merk in de VS. In Noord-Amerika steeg de verkoop van Toyota met 12 procent. In Japan werden dit fiscale jaar in totaal 685.000 voertuigen verkocht. In de rest van de wereld zag Toyota niet dezelfde groei als Noord-Amerika. De omzet in Europa, Japan en Azië daalde globaal, maar de daling had geen negatieve invloed op de bedrijfsresultaten. Toyota verwacht in de toekomst een verdere groei in Noord-Amerikaanse verkopen Wilt u ook een nieuwe Toyota kopen, maar maakt u zich nog zorgen over de oude auto? Registreer uw auto gratis en verkoop hem eenvoudig op onze online automarktplaats.

  • Auto met transparantie voor meer veiligheid

  • Hyundai verliest 100 miljoen dollar vanwege misleidend verbruik

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Heeft Toyota een recordwinst gemaakt?