Mercedes opteert voor een heldere benaming van zijn modellen
Mercedes-Benz, de luxe autodivisie van de Duitse autofabrikant Daimler AG, heeft traditioneel een systeem van alfanumerieke aanduidingen voor zijn auto's gebruikt. Dit systeem kan vrij complex zijn, met een combinatie van letters en cijfers om het model, de motorinhoud en andere kenmerken van een bepaald voertuig aan te duiden. De laatste jaren is Mercedes-Benz echter overgestapt op een eenvoudiger naamgevingsstructuur voor zijn voertuigen. Dit nieuwe naamgevingssysteem gebruikt een eenvoudige reeks letters om het model van de auto aan te duiden, zoals "C" voor de C-Klasse, "E" voor de E-Klasse, "S" voor de S-Klasse, enzovoort. De naam van de auto volgt op de serieletter, bijvoorbeeld: C-Klasse, E-Klasse, S-Klasse enzovoort. Deze aanpak maakt het voor klanten gemakkelijker om de relatieve positionering van de verschillende modellen binnen de Mercedes-Benz line-up te begrijpen. Bovendien biedt het meer flexibiliteit bij de introductie van nieuwe modellen in de toekomst. Deze manier van naamgeving werd in 2019 ingevoerd en maakte deel uit van Mercedes strategie van meer eenvoudige en intuïtieve branding.
Mercedes kiest voor duidelijke naamgeving
Mercedes maakte eerder deze maand bekend dat de fabrikant hoopt tegen 2020 30 nieuwe modellen te produceren. Deze nieuwe modellen gaan vergezeld van een nieuwe, duidelijke naamgeving. Niet alleen had het nieuwe model een logische naam, ook het oude model kreeg een naamswijziging. Mercedes heeft al heel wat modellen en varianten daarvan, en dat zullen er de komende 6 jaar meer dan 30 zijn. Om het voor klanten gemakkelijker te maken onderscheid te maken tussen de modelvarianten, zal Mercedes de naamgeving van de modellen aanpassen. Meer logica Voor de nieuwe naamgeving gebruikt Mercedes letters die bepaalde kenmerken van de auto beschrijven. Daarom verdeelt Mercedes zijn auto’s in 5 categorieën: A, B, C, E en S. De SUV-varianten van deze seriemodellen beginnen met het monogram GL. Dus de E-Klasse SUV werd de Mercedes GLE. Mercedes-sportwagens beginnen met het monogram SL. Daarom zal de nieuwe C-Klasse sportwagen die naar verwachting in 2017 op de markt komt, de naam SLC krijgen. Voor de vierdeurs coupé koos Mercedes voor het monogram CL.Een vierdeurs coupé van de S-Klasse?
Mercedes CLS. Andere varianten zullen niet veel veranderen. De term verwijst nog steeds naar een coupé, sedan of rest. Daarnaast wordt de motor van de auto ook weergegeven door letters. In plaats van CDI of BlueTec te gebruiken om dieselauto’s aan te duiden zoals nu het geval is, geeft Mercedes aan dat de auto op diesel rijdt door een “d” toe te voegen aan de modelnaam. E-Klasse diesel SUV? Het zal GLE d.Letters en cijfers heten, maar daar stopt het niet. Mercedes gebruikt niet alleen veel letters om modellen te noemen, maar ook cijfers. Mercedes heeft gewerkt aan de gegevens, waarin eerst ook de motorkenmerken van de auto worden genoemd. Het getal 200 betekent bijvoorbeeld dat de auto een motor van 2 liter heeft, terwijl 300 betekent dat de auto een motor van 3 liter heeft. Tegenwoordig houdt Mercedes zelf over het algemeen geen rekening meer met deze zelfgeschreven regel. De cijfers zijn nu vooral indicatief voor de hiërarchie van de auto: auto’s met betere specificaties en betere marktposities scoren hoger
Tweede naamswijziging
Mercedes is niet de eerste die wijzigingen aanbrengt in het naamgevingssysteem. De naam die we nu kennen dateert uit 1994. Tot 1994 gebruikte Mercedes een combinatie van letters en cijfers om auto’s te benoemen. Mercedes gebruikt 9 letters om het model van de auto aan te geven, en de cijfers geven het motorvermogen aan. Dit systeem werd in 1994 vervangen door het autoclassificatiesysteem. Daarom behoudt de nieuwe naamgevingsconventie het klassensysteem. Risico’s Weinig autofabrikanten veranderen de namen van hun modellen. Dit komt omdat het doorvoeren van een naamswijziging risico’s met zich meebrengt. In de loop der jaren is het publiek gewend geraakt aan de huidige naam. Een naamsverandering kan ertoe leiden dat het publiek sommige modellen van het merk vergeet. Mercedes heeft al ervaring met naamsveranderingen en de tweede was minder ingrijpend dan die uit 1994, dus in principe zou Mercedes geen problemen moeten hebben met de nieuwe naam. Het is echter onduidelijk of het publiek de logica in het nieuwe naamgevingssysteem kan volgen, en de naamsverandering van Mercedes heeft geen invloed op de kwaliteit en prijs van de auto. Verkoop uw Mercedes, nieuw of oud, eenvoudig en snel op onze online automarktplaats.
-
Qoros doet in 2016 zijn intrede in Europa
-
Auto blijft de keuze van de Brusselaars
Auto verkopen?
“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”