WhatsApp

Qoros doet in 2016 zijn intrede in Europa

Qoros is een Chinese autofabrikant die in 2007 werd opgericht als een joint venture tussen China's Chery Automobile en Israel Corporation. Het bedrijf heeft een reeks voertuigen ontwikkeld en geproduceerd, waaronder sedans en SUV's, die in China en andere markten worden verkocht.

In 2016 was er een poging om Qoros in Europa te introduceren, maar dat lijkt niet te zijn gebeurd. Het bedrijf heeft zich gericht op de Chinese markt, maar het is mogelijk dat er in de toekomst een poging wordt gedaan om het op de Europese markt te introduceren.

Qoros Europa 2016

In 2016 komt de Chinese automaker Qoros naar Europa. Momenteel worden deze modellen alleen verkocht op het vasteland van China en in mindere mate in Slowakije. Over een paar jaar zou Qoros in heel Europa beschikbaar moeten zijn. Het jonge automerk Qoros heeft tot nu toe 55 dealers in China. Slowakije is het enige Europese land waar Qoros al auto’s verkoopt. In 2015 wordt Qoros gelanceerd in een of twee andere Europese landen. Om welke landen het gaat, is niet duidelijk. Het gaat in ieder geval om kleinere landen. In 2016 wilden Chinese autofabrikanten dealers hebben in heel Europa. Chinese fabrikanten van de categorie “geeuropeaniseerd” merken nu dat het veroveren van Europa in 2016 iets te ambitieus was. Momenteel heeft het merk niet genoeg modellen om in Europa aan te slaan. Daarom zal Qoros zijn bereik moeten vergroten voordat het een enorme expansie in Europa begint. Ook moesten de auto’s aangepast worden aan de Europese markt. Momenteel produceert Qoros geen dieselvoertuigen. De Qoros werkt alleen met benzinemotoren en ook hybrides zijn uitgeprobeerd. Om Europa in te halen, gaat de Chinese fabrikant ook dieselmodellen ontwikkelen. Qoros kan het goed doen in Europa als het model “geeuropeaniseerd” is. In september 2013 onderging de Qoros 3 EuroNCAP-crashtests.

De auto kreeg 5 sterren en werd daarmee de eerste Chinese auto die zo hoog scoorde in Europese crashtests. Ook voor veiligheid kreeg de auto in 2013 de beste score. Daarom zal de Qoros naar verwachting beter presteren dan andere Chinese auto’s op de Europese markt. Bovendien zijn de auto’s van de Chinese fabrikant van hoge kwaliteit en uitgerust met moderne multimediasystemen. Op deze manier kan Qoros een volwaardige concurrent worden van andere automerken op de Europese markt. 3 Modellen Momenteel heeft het merk Qoros twee modellen om uit te kiezen: de 3 Sedan en de 3 Hatch. Qoros lanceert binnenkort een derde model, de 3 City SUV. Het nieuwe model wordt op 20 november gelanceerd op de Guangzhou International Automobile Exhibition. De eerste auto die Qoros produceerde, was de Qoros 3 sedan. De sedan ging in december 2013 in de verkoop. Hoe dan ook, Qoros slaagde erin om binnen 5 maanden bijna 1.500 van het model te verkopen. De tweede generatie hatchback van de Qoros 3 werd gelanceerd in juli 2014. Een maand later had Qoros meer dan 2500 voertuigen verkocht. De omzet stijgt daardoor, maar het is onwaarschijnlijk dat Qoros de eerste jaren winstgevend zal zijn. Hoe dan ook, Qoros heeft geweldig werk geleverd. De jaarlijkse Los Angeles International Auto Show organiseert elk jaar een ontwerpwedstrijd voor ontwerpers. Dit jaar hebben auto-ontwerpers de taak in kaart te brengen hoe zij denken dat de auto en zijn technologie eruit zal zien in 2029. In een toekomstig artikel vonden we ook een exemplaar van Qoros, de QorosQloud Qubed. Die auto is een soort persoonlijke assistent voor de bestuurder, die ook de voorkeuren van de bestuurder kent. De bestuurder zal volledig en natuurlijk met de auto kunnen communiceren. Op 20 november weten we of Qoros met dit concept de ontwerpwedstrijd kan winnen en zal Qoros het goed doen op de Europese markt.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste merken in de automotive sector? Volg auto-verkopen-belgie.com online.


  • Chauffeurs die nascholingscursussen volgen, komen in aanmerking voor een verzekeringskorting

  • Mercedes opteert voor een heldere benaming van zijn modellen

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Qoros doet in 2016 zijn intrede in Europa