WhatsApp

Bestaat er een risico op ontslagen bij Volvo België?

Volvo is een groot automerk dat wereldwijd wordt verkocht en in verschillende landen wordt geproduceerd, dus het is belangrijk om in gedachten te houden dat de situatie in België kan verschillen van de situatie in andere landen. Volvo is een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en productie van auto's en het is onwaarschijnlijk dat het bedrijf besluit om een grote groep werknemers te ontslaan zonder een specifieke reden. Er zijn echter situaties waarin bedrijven, inclusief automerken, besluiten om bepaalde afdelingen of productielocaties te sluiten of te herstructureren om kosten te besparen of om te anticiperen op veranderende marktomstandigheden.

Loopt Volvo België het risico op ontslagen?

De Zweedse vrachtwagenfabrikant Volvo heeft nieuwe besparingen aangekondigd. Die besparingen kunnen ook leiden tot ontslagen. Het is echter onduidelijk of en hoe erg de werknemers zullen worden getroffen door de ontslagen, waarbij Volvo Trucks geld wil besparen op verkoop en IT. Daarom is er geen risico voor de fabrieken die de vrachtwagens produceren. In België zijn er twee vestigingen, één in Brussel en één in Gent, die mogelijk getroffen worden door de bezuinigingen. Of Volvo ook banen zal schrappen, is echter onduidelijk. Kostenbesparingen door resultaten derde kwartaal Ondersteunende diensten getroffen In België stelt Volvo Trucks 3.500 mensen tewerk, van wie de meesten in de Volvo-fabriek in Oostakker werken. De 2.200 arbeiders en bedienden die daar werken, lopen voorlopig geen risico om ontslagen te worden. Dit jaar wordt er 30 miljoen euro extra geïnvesteerd in de fabriek in Oostakker om de dagelijkse productie van zware vrachtwagens te verhogen van 177 naar 200. Nog eens 1.300 medewerkers die werkzaam zijn in verkoop- en ondersteunende diensten zoals financiën, marketing en IT in Gent en Brussel, kunnen worden getroffen door de ontslagen bij Volvo, al de tweede ronde van banenverlies bij de fabrikant dit jaar. Begin februari kondigde Volvo Trucks aan 2.400 banen te schrappen.

De ontslagen waren het gevolg van tegenvallende jaarresultaten. Zo verloor Volvo Trucks in 2013 9% van zijn omzet en daalde de winst met bijna 8 miljard kronen: van 11 miljard kronen naar slechts 3,8 miljard kronen. In totaal schrapt Volvo begin dit jaar wereldwijd 4.400 banen. Eind 2013 hadden fabrikanten al aangekondigd dat ze 2.000 bedienden zouden schrappen. Dat aantal lijkt misschien groot, maar voor Volvo betekent het slechts 2% van het personeelsbestand. In februari werden ook de bedienden bijzonder getroffen. Net als bij de ontslagen die deze week werden aangekondigd, was het in februari onduidelijk welke vestigingen van de Zweedse vrachtwagenfabrikant de ergste ontslagen zouden voelen, een verlies van 5.700 banen in een jaar tijd. Dit is niet de eerste keer dat Volvo enorme sommen geld heeft bespaard en duizenden banen heeft geschrapt. De Zweedse auto- en vrachtwagenfabrikant kondigt regelmatig ontslagen aan, waarbij honderden, zo niet duizenden arbeiders en werknemers wereldwijd het risico lopen hun baan te verliezen. Volvo Car Gent doet het goed Naast vrachtwagens maakt het Zweedse Volvo ook personenwagens. Volvo C30, V40, XC60 en S60 worden geproduceerd in de fabriek in Gent. Volvo Gent kreeg vorige maand goed nieuws dat er ook in Gent een nieuwe versie van de V40 gebouwd gaat worden. In 2018 komt er een nieuwe V40, die de werknemers van Volvo Gentlemen tot 2025 aan het werk zal houden. Heeft u een Volvo die u zo snel mogelijk wilt verkopen? Op auto-verkopen-belgie.com verkoop je gemakkelijk gratis je wagen.


  • De verouderde verkeersborden zorgen voor ongeldigheid van de snelheidslimiet

  • GAS-boetes voor fout parkeren

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Bestaat er een risico op ontslagen bij Volvo België?