WhatsApp

Het conflict tussen Infiniti en Spa-Francorchamps

 Spa-Francorchamps is een populaire racebaan in België die wordt gebruikt voor verschillende race-evenementen, waaronder de Formule 1 Belgische Grand Prix. Infiniti is het luxe automerk van Nissan en heeft een aantal sportieve en prestigieuze modellen in haar gamma, maar ik kan geen informatie vinden over een recente of huidige relatie tussen de twee.

Infiniti heeft wel een lange historie in de racewereld. Het bedrijf heeft in het verleden gesponsord door verschillende teams en racers in verschillende categorieën. Het is ook actief geweest in de ontwikkeling van high-performance motoren en technologieën voor zijn producten.

Het is mogelijk dat er een specifiek evenement of samenwerking was tussen Infiniti en Spa-Francorchamps

Infiniti botst met Spa Francorchamps
Nissans luxemerk Infiniti werkt momenteel aan een nieuw racemodel. Nissan wilde de auto de Infiniti Q50 Eau Rouge noemen, maar dat ging tegen de wensen van het circuit van Spa-Francorchamps in. De nieuwe Infiniti is gebaseerd op de bestaande Infiniti Q50. Uitgerust met twee turbo’s, kan de nieuwe auto in 4 seconden naar 100 km/u accelereren. De nieuwe Infiniti zou een vermogen van 568 pk en een topsnelheid van 290 km/u hebben. Voorlopig zijn dit de specificaties die nodig zijn voor een nieuw Infiniti-prototype. Als zodanig is het onzeker of de officiële auto ook deze specificaties zal krijgen. Dus op officiële specificaties is de auto nog een tijdje weg, maar het nieuwste lid van de Infiniti-reeks is al bekend onder de naam: de Infiniti Q50 Eau Rouge. De naam Legendary Curve is geïnspireerd op de Belgische Nissan Een van de meest legendarische bochten in de racerij bevindt zich in Spa-Francorchamps, België: Eau Rouge. De naam lijkt geschikt voor de nieuwste Infiniti van de Japanse autofabrikant, maar Spa-Francorchamps is het daar niet mee eens. Track-directeur Pierre-Alain Thibaut heeft gesproken over de diefstal van zijn merk en heeft gezegd dat hij actie zal ondernemen als Nissan zijn nieuwe Infiniti Eau Rouge effectief een naam geeft. Alleen in de VS De nieuwe Infiniti-naam moet nog officieel worden vrijgegeven, maar Nissan heeft in de VS een aanvraag ingediend om de naam Eau Rouge als merknaam te registreren. Het verzoek wordt op 4 november geplaatst. Zodra het verzoek is geplaatst, is het mogelijk om bezwaar te maken tegen het verzoek van Nissan. Thibaut zal ongetwijfeld hetzelfde doen, door de naam van Eau Rouge exclusief aan zijn nummer te koppelen. Nissan kan zijn nieuwe Infiniti-naam alleen in de Verenigde Staten als merknaam registreren. In Europa maakte Spa-Francorchamps zelf de naam in april bekend. Ook in Japan wil Nissan zijn nieuwe Infiniti vernoemen naar een bocht op het circuit van de Ardennen. Het is onduidelijk welke naam de nieuwe Infiniti Q50 zal krijgen als Thibaut de strijd om de naam Eau Rouge wint. Concurrentie met Porsche Op de Autosalon van Parijs deze maand toonde Nissan de nieuwe Infiniti Q80. Die auto was voorlopig nog maar een prototype, maar het was al duidelijk dat Nissan met Infiniti rechtstreeks probeerde te concurreren met de Duitse Porsche. Deze elegante conceptcar lijkt qua uiterlijk erg op de Porsche Panamera. Ook qua technische specificaties proberen de Japanners de Porsche te overtreffen. De Infiniti Q80 wordt een hybride met een V6-benzinemotor en elektromotor. De auto heeft 550 pk en kan in ongeveer 4 seconden van 0 naar 100 km/u. Dus de Infiniti Q80 zal het beter doen dan de Porsche Panamera, die 416 pk levert en in 5,5 seconden 100 km/u bereikt. Heeft u een Infiniti die u wilt verkopen of wilt u sparen voor een nieuwe Infiniti? Uw auto online verkopen was nog nooit zo eenvoudig.

Deel dit artikel:

  • BMW komt met webshop voor i3

  • De verouderde verkeersborden zorgen voor ongeldigheid van de snelheidslimiet

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Het conflict tussen Infiniti en Spa-Francorchamps