WhatsApp

BMW komt met webshop voor i3

BMW heeft inderdaad in 2021 een webshop gelanceerd waar klanten de i3 elektrische auto konden kopen. De webshop, genaamd "BMW i3 Online Store", is bedoeld om het koopproces voor de i3 zo eenvoudig en snel mogelijk te maken.

Met de webshop konden klanten de auto configureren met de gewenste opties, een proefrit aanvragen, financiering regelen en zelfs de auto afleveren op de gewenste locatie. De webshop bood ook de mogelijkheid om de huidige voorraad van de i3 in de nabijgelegen dealerships te bekijken en de gewenste auto direct te reserveren.

De webshop was onderdeel van BMW's inspanningen om het koopproces voor elektrische auto's te vereenvoudigen en klanten te helpen de overstap naar elektrisch rijden te maken. Het bedrijf zei dat het de webshop zou blijven verbeteren en uitbreiden naar andere modellen in de toekomst.

De webshop van BMW is een voorbeeld van hoe automerken zich aanpassen aan de veranderende manier waarop consumenten auto's kopen. Het biedt de klant de mogelijkheid om het koopproces te vereenvoudigen en sneller te maken en de auto te kopen zonder de showroom te hoeven bezoeken. Dit is een trend die we waarschijnlijk in de toekomst meer zullen zien bij andere automerken ook.

BMW lanceert i3 online winkel

Tegenwoordig wordt alles via internet verkocht en gekocht. BMW volgt deze trend: in België lanceert het automerk een nieuw programma waarbij klanten online een BMW i3 kunnen kopen, zodat ze niet meer naar een dealer hoeven. In ons land lopen pilootprojecten en uit recent onderzoek blijkt dat klanten graag alles zoveel mogelijk online kopen. Ook willen ze in de toekomst nieuwe auto’s online bestellen. BMW speelt in op deze verwachtingen door in België een pilootprogramma te lanceren waarmee klanten hun BMW i3 online kunnen kopen. Hierdoor hoeven klanten niet meer de deur uit om een ​​elektrische BMW te kopen, maar krijgen ze nog steeds dezelfde persoonlijke service als klanten die een BMW bij een erkende dealer kopen. Klanten kunnen zelfstandig kiezen bij welke BMW-dealer ze hun i3 willen afleveren. Ze krijgen telefonische ondersteuning tijdens en na de verkoop en kunnen een mobiele verkoopadviseur gebruiken om hen bij te staan.Online configureren en bestellen Om een ​​BMW i3 online te kopen, moeten klanten een configuratieprogramma invoeren.

Het programma werkt op dezelfde manier als de configuratieschermen op de website van elk automerk, waardoor klanten hun auto kunnen samenstellen en personaliseren om te zien hoeveel hun nieuwe auto zal kosten. Online bestellen voor de BMW i3 is hetzelfde. Na het configureren van de auto kunnen klanten op de online aankoopfunctie klikken om een ​​nieuw geconfigureerde BMW i3 te bestellen. Na het voltooien van de technische en uiterlijke configuratie van de BMW, kunnen klanten aangeven hoe ze de auto willen betalen en bij welke BMW-dealer ze deze willen ophalen. Levertijden zijn afhankelijk van verschillende opties en worden weergegeven tijdens de configuratie. De basisversie zonder extra opties duurt momenteel ongeveer 3 maanden om te leveren. De eerste iDe BMW i3 is de eerste volledig elektrische auto van het Duitse automerk BMW en de eerste auto in de nieuwe i-serie. In 2009 toonde BMW prototypes van de i3 en i8. In 2011 besloot het merk i-Series om een ​​submerk te creëren dat zich uitsluitend richt op de productie van duurzame elektrische en hybride voertuigen. De eerste hiervan is de BMW i3, die sinds 2013 in actieve productie is en in november van dat jaar in Duitsland op de markt kwam.

Kort daarna werd de BMW i3 ook in België gelanceerd. Het volgende productiemodel in het assortiment is de BMW i8. In tegenstelling tot de BMW i3 is de i8 niet volledig elektrisch. De i8 is een plug-in hybride sportwagen die zowel op elektriciteit als op benzine kan rijden. De productie van de i8 begint dit jaar en naar verwachting komt er in 2015 een hybride op de weg. 10.000 i3s BMW-verkoopcijfers laten zien dat er momenteel wereldwijd 10.000 elektrische auto’s op de weg zijn. In Duitsland werden in november 2013 400 exemplaren verkocht, de eerste maand dat de i3 werd verkocht. Tegen die tijd zullen er wereldwijd zo’n 100 i3’s verkocht worden, wat neerkomt op 3.000 auto’s per maand. Dit cijfer is in lijn met de verwachtingen van BMW. Je nieuwe BMW i3 koop je nu gemakkelijk online. Wist u dat u uw oude auto ook gemakkelijk online kunt verkopen? Dankzij auto-verkopen-belgie.com trekt u in een paar klikken duizenden autokopers voor uw tweedehandswagen.

  • Fiat brengt Ferrari naar de beurs

  • Het conflict tussen Infiniti en Spa-Francorchamps

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
BMW komt met webshop voor i3