WhatsApp

Hummer is terug

Hummer was een merk van grote, zware sport utility vehicles (SUV's) en pick-up trucks die in de Verenigde Staten werden geproduceerd door General Motors. Het merk was bijzonder populair in de jaren 2000, maar de verkoop begon te dalen als gevolg van de veranderende consumentenvoorkeuren en de economische crisis van 2008. General Motors besloot om het merk in 2010 te beëindigen.

Er is aangekondigd dat het merk Hummer terugkeert, deze keer als een volledig elektrisch voertuig (EV) merk. De nieuwe eigenaar, het bedrijf "Chinese EV maker, Xinhua Mechanical and Electrical" werkt op een volledig elektrisch aangedreven pick-up truck en een SUV, die beide onder het merk Hummer zullen worden verkocht. De nieuwe Hummer EV's zijn gepland om in de loop van de komende jaren op de markt te komen.

Het is nog te vroeg om te zeggen hoe deze nieuwe Hummers zullen worden ontvangen door consumenten en of het merk opnieuw zal slagen. Aangezien het merk Hummer van oudsher gekend staat voor zijn grote en zware voertuigen, zou de overgang naar elektrisch aangedreven voertuigen wel eens een uitdaging kunnen zijn om een breder publiek aan te spreken.

Hummer maakt comeback

De Hummer, ongetwijfeld een van Amerika’s beroemdste auto’s, is terug. Nu de benzineprijzen dalen, lijken Amerikanen weer te willen investeren in hun exposities, maar ze moeten dat doen op de tweedehandsmarkt. Het Amerikaanse automerk Hummer is al jaren in handen van General Motors. Het merk heeft het zwaar gehad tijdens de crisis. GM hoopte oorspronkelijk om het merk in 2009 te verkopen aan een Chinese autofabrikant, maar de verkoop werd geannuleerd. In 2010 kondigde General Motors de stopzetting van het merk Hummer aan De ondergang van Hummer De economische crisis aan het begin van deze eeuw trof veel bedrijven en fabrikanten, waaronder Hummer. De ondergang van de Hummer was grotendeels te wijten aan de stijgende benzineprijzen. Grote auto’s staan ​​niet bekend als zuinig. Hun hoge verbruik in combinatie met hoge benzineprijzen zullen ervoor zorgen dat de verkoop van Hummer in de Verenigde Staten zal kelderen. Op de tweedehandsmarkt lijken de slechte tijden van de Hummer nu voorbij. Nu de benzineprijzen zijn gedaald, maakt de Hummer een comeback.

Amerikanen betalen tegenwoordig slechts 64 cent per liter, het laagste niveau ooit voor benzine. Dit lijkt hen aan te moedigen om opnieuw voor de Hummer te kiezen. Hummer-enthousiastelingen die een nieuw model willen kopen, hebben pech. Sinds februari 2010 zijn er geen nieuwe Hummers meer gebouwd. De laatst gebouwde Hummer was de Hummer H3, het kleinste model van de Amerikaanse fabrikant. Als je een Hummer wilt kopen, moet je naar de tweedehandsmarkt. Amerika verkoopt meer auto’s. Lagere gasprijzen zullen de Hummer weer in de mode brengen. De drop heeft er ongetwijfeld iets mee te maken, maar critici vragen zich af of de drop de enige reden is waarom Amerikanen ineens weer Hummers willen. In de VS beleeft de auto-industrie zijn beste jaar ooit. De autoverkopen zijn dit jaar al met 5,5 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dit is het beste aantal in bijna tien jaar. Kleine stadsauto’s, grote pick-ups en SUV’s doen het allemaal goed in de VS.

Niet alleen wint de Hummer aan populariteit, ook de Lincoln Navigator is in oktober te koop, net als de Chevrolet Tahoe. De Lincoln Navigator won 38 procent en Chevrolet won 6 procent. Kritiek op de Hummer mag dan welkom zijn, het merk heeft ook veel kritiek gekregen. Het eerste probleem is de grootte van de auto. Vooral de Hummer H1 en H2 kunnen parkeer- en rijproblemen veroorzaken. Deze modellen zijn veel groter dan reguliere SUV’s en vormen dus ook een gevaar voor kleine auto’s. Alleen de Hummer H3 is de normale maat. Ook zijn deze auto’s door het hoge verbruik zeer milieuonvriendelijk. Op de snelweg verbruikt een Hummer H2 zo’n 20 liter brandstof per 100 kilometer. In steden met lagere rijsnelheden en frequenter remmen kan het gemiddelde brandstofverbruik per 100 kilometer zelfs oplopen tot 28 liter.Het is niet bekend hoe lang de comeback van de Hummer zal duren. Voor meer automotive nieuws, bezoek auto-verkopen-belgie.com.

  • Groene golf moet vernieuwd worden

  • Taxidienst Uber: opnemen in wetgeving

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Hummer is terug