WhatsApp

Autoverkopen in Europa stijgen voor het zesde opeenvolgende halfjaar

De Europese autoverkopen zijn sinds een aantal jaren aan het stijgen. In de eerste helft van 2021 zijn de autoverkopen in Europa gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2020, dit is een gevolg van het versoepelen van de lockdowns en de groeiende economie. Volgens de Europese Autofederatie (ACEA) was er in de eerste helft van 2021 een stijging van 7,5% in vergelijking met dezelfde periode in 2020, met een totaal van 6,6 miljoen verkochte voertuigen. Dit is een positief teken voor de Europese autosector, die hard is getroffen door de pandemie. Verwachtingen zijn dat de verkoop van auto's in Europa verder zal stijgen in de komende maanden en jaren, als gevolg van de groeiende economie en de versoepeling van lockdowns.

Europese autoverkopen stijgen voor zesde maand op rij

De Europese autoverkopen scoorden verrassend goed. Februari was de zesde maand op rij dat er meer auto’s werden verkocht in Europa. Vorige maand was het 8% hoger. In februari werden in Europa in totaal 861.058 auto’s geregistreerd, vergeleken met 797.494 personenauto’s in dezelfde maand vorig jaar. Hoewel de autoverkopen hoger waren dan in februari vorig jaar, was dit het op één na laagste cijfer in februari sinds de meting in 2003. Europese automarkt België registreerde in februari 46.140 nieuwe voertuigen, 1,6 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Met deze kleine stijging belandde België onderaan de lijst van landen met de best verkochte auto’s in Europa. Alleen Frankrijk en Cyprus bleven onder België, aangezien deze twee landen de enige landen waren die een kleine daling van de autoverkopen rapporteerden. Met uitzondering van Frankrijk en Cyprus steeg de omzet in alle Europese landen. Spanje groeide met 17,8%. Italië (+8,6%) het VK (+3%) zag ook groei, maar de echte groei deed zich voor in kleinere automarkten zoals: Portugal (+40,2%) Litouwen (+40,1%) Bulgarije (+32,5 ) Oostenrijk ( +30,2) Ups en downs

De best verkochte auto in Europa is de Volkswagen Golf, waarvan de verkoop in dezelfde periode vorig jaar met 16,3% is gestegen. De grootste stijging was de Skoda Octavia, die ruim 35 procent hoger scoorde dan in dezelfde periode vorig jaar. Top 10 best verkochte modellen Alle top 10 merken doen het beter dan vorig jaar. Audi is elk jaar de grootste winnaar (+9,2%), maar ook kleinere merken doen het goed. Zo zagen Suzuki en Dacia meer dan 30 procent stijgingen. Maar er zijn meer verrassende resultaten. De meest significante groei deed zich voor in de “Other Brands” van de Fiat Groep. Vergeleken met februari 2013 stegen de autoverkopen van Ferrari en Maserati met maar liefst 224%, de verkoop van Maserati groeit Maserati staat momenteel bekend als het snelst groeiende merk ter wereld. In de eerste twee maanden van 2014 werden in Italië 228 auto’s verkocht, een stijging van 100% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Niet alleen in Italië groeide de omzet. De verkoop van Maserati steeg ook in de Benelux, Duitsland, Spanje, Zwitserland en het VK. Sinds 2014 zijn er in totaal 854 Maserati’s geregistreerd, een stijging van 698%. De stijging is vooral te verklaren door de introductie van Ghibil. Dit model is goed voor 65% van de omzet. Autoverkopen auto-verkopen-belgie.com merkt ook dat er steeds meer exclusieve merken op de markt komen. Vorig jaar werden er meer exclusieve modellen online verkocht dan in voorgaande jaren. Op auto-verkopen-belgie.com kan je eigenlijk elke wagen te koop inschrijven. Car Buying Services werkt samen met 5.000 gecertificeerde autobedrijven, waaronder auto-exporteurs, schade- en sloopspecialisten en merkdealers. Dankzij het enorme netwerk kunt u binnen 1 dag een hoog bod op uw auto krijgen. De dienst is gratis, veilig en vrijblijvend.

  • Verkoop van auto voor exportdoeleinden

  • Dieselauto's verkopen wordt steeds moeilijker

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Autoverkopen in Europa stijgen voor het zesde opeenvolgende halfjaar