WhatsApp

Dieselauto's verkopen wordt steeds moeilijker

De verkoop van dieselauto's is in sommige landen inderdaad steeds lastiger geworden in de afgelopen jaren, vooral vanwege de groeiende bezorgdheid over de milieu-impact van dieseluitstoot en de steeds strengere emissienormen.

In Europa is de verkoop van dieselauto's sinds 2018 sterk gedaald, vooral als gevolg van de strengere emissienormen die zijn ingevoerd en de groeiende bezorgdheid over de milieueffecten van dieseluitstoot. Veel steden in Europa hebben ook beperkingen ingevoerd voor dieselauto's, zoals verboden op bepaalde dagen of tijden of toegang tot specifieke gebieden.

Daarnaast, is de populariteit van elektrische auto's en hybride auto's in Europa sterk toegenomen in de afgelopen jaren. Dit heeft de verkoop van dieselauto's verder onder druk gezet, omdat deze alternatieven vaak worden gezien als een milieuvriendelijker en duurzamer alternatief.

In korte termijn, zou dit kunnen betekenen dat het lastiger wordt om een dieselauto te verkopen, maar aan de andere kant kan het ook betekenen dat de prijzen van dieselauto's in de tweedehandsmarkt zullen dalen.

Het wordt steeds moeilijker om dieselauto’s te verkopen

Wilt u een gebruikte auto met dieselmotor verkopen? Dan ben je misschien verdrietig. Steeds meer automobilisten kiezen voor benzineauto’s. Dieselauto’s zijn in de loop der jaren financieel bevooroordeeld geweest, waardoor Belgen dol zijn op distillaten. Het aandeel dieselwagens blijft stijgen, maar volgens Febiac is er vorig jaar officieel een breuk met de trend, die de voorkeur voor dieselwagens lijkt te veranderen. Verhouding diesel/benzine De verhouding diesel/benzine was in 2010 nog 76/24. In 2013 was de verhouding 65/35. Waarom neigen we steeds meer naar benzineauto’s? Ten eerste is de afschaffing van de Belgische Eco Premium een ​​onaangename ontwikkeling voor dieselwagens. De bestuurder kreeg ineens geen premie terug voor de aankoopprijs van de auto. Maar dat is niet de enige reden waarom het onwaarschijnlijk is dat we een nieuwe zelfontbranding krijgen. Ook hogere belastingen op basis van emissies spelen een belangrijke rol, evenals stijgende dieselprijzen. Met het wegvallen van de ecologische premie en de invoering van hogere emissiebelastingen is het economisch minder aantrekkelijk geworden om diesel te gaan gebruiken.

Ook is het prijsverschil tussen benzine en diesel bij het tankstation veel kleiner, waardoor benzineauto’s zuiniger en goedkoper worden. Niemand vindt het erg dat er meer benzineauto’s op de weg zijn. Dit is erg belangrijk voor de luchtkwaliteit in Vlaanderen. In Vlaanderen zijn stikstofoxiden en fijnstof grotere problemen dan de uitstoot van kooldioxide. Het wegnemen van prikkels voor schone voertuigen voor EV’s heeft weinig effect gehad op de verkoop in België. Het marktaandeel van CNG, LPG, hybride en elektrische voertuigen daalde van 1,2% naar 1,1%. Het ontbreken van tankstations en laadstations heeft duidelijk geen positief effect op deze trend. Elektrische voertuigen hebben maar een paar oplaadpunten en nog minder pompen om gas te tanken. We weten al dat we niet enthousiast zijn over elektrische voertuigen. Eerder dit jaar werden Belgen voor de derde keer bevraagd over duurzame reisintenties. Dit onderzoek bewijst maar weer eens dat EV’s geen toekomst hebben zolang onze overheid geen praktische prikkels in overweging neemt. Meer dan 95% van de respondenten is van mening dat elektrisch rijden duurder is dan een benzine- of dieselauto, en ook zijn veel respondenten terughoudend om extra te betalen.

Volgens experts toont de studie ook duidelijk aan dat autorijden in België geen getrouw beeld kan geven van de kosten van elektrische voertuigen. Het is ook moeilijk voor Belgen om te beseffen dat elektrisch rijden in veel situaties goedkoper kan zijn. Zit u in een autoverkoop of bent u van plan om op korte termijn uw dieselauto te verkopen? Dan zul je merken dat het veel moeilijker is dan voorheen. De verkoop van kleine gebruikte dieselvoertuigen zal bijzonder moeilijk zijn. De reden hiervoor is dat deze kleine auto’s meestal voor korte afstanden worden gebruikt en dan zijn diesels zeker niet leuk. Zeer grote auto’s, zoals ATV’s, zijn ook moeilijk weg te werken in dieselversies. De overheid speelt hier vooral een rol vanwege de hoge belastingen. Goed verkopende dieselauto’s behoren tot de middenklasse Dieselauto’s verkopen Wilt u zo snel mogelijk dieselauto’s verkopen? Dan is het verstandig om de auto te verkopen via auto-verkopen-belgie.com. U weet zeker dat u uw auto binnen 1 dag verkocht heeft. Deze manier van auto verkopen is niet alleen de snelste, maar ook de gemakkelijkste. U hoeft zelf niets te doen, u dient gewoon online uw autogegevens in. Een automakelaar gaat dan gratis en vrijblijvend op zoek naar geïnteresseerde autokopers. U ontvangt binnen 24 uur uw hoogste bod per e-mail.

  • Autoverkopen in Europa stijgen voor het zesde opeenvolgende halfjaar

  • Is de invloed van de Brusselse autosalon zichtbaar in de verkoopcijfers van auto's?

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Dieselauto's verkopen wordt steeds moeilijker