WhatsApp

Is de invloed van de Brusselse autosalon zichtbaar in de verkoopcijfers van auto's?

Het is mogelijk dat de Brusselse autosalon invloed kan hebben op de autoverkopen in België. De autosalon, ook wel Brussels Motor Show genoemd, is een van de grootste autobeurzen in Europa en trekt veel bezoekers uit België en omringende landen. Tijdens de beurs kunnen bezoekers nieuwe modellen van verschillende automerken bekijken en testritten maken. Dit kan leiden tot een verhoogde interesse in nieuwe auto's en een stijging in de verkoop ervan.

Daarnaast, veel fabrikanten en importeurs gebruiken de autosalon als platform om hun nieuwste modellen te presenteren en prijzen te lanceren die alleen tijdens de beurs geldig zijn. Dit kan ook leiden tot een verhoogde verkoop van auto's na de beurs, als gevolg van kortingen en aanbiedingen die tijdens de beurs beschikbaar zijn.

Echter, er zijn ook factoren die de autoverkopen niet zullen beïnvloeden zoals het pandemie en de economische situatie in België.

Het is daarom lastig om precies te zeggen in welke mate de autosalon invloed zal hebben op de autoverkopen in België, maar het is wel mogelijk dat de beurs een positieve bijdrage zal leveren aan de verkoop van nieuwe auto's in het land.

Autosalon Brussel Opvallend in autoverkoop?
Vorige maand werden er in België meer nieuwe personenwagens ingeschreven. Hoewel we het over een kleine stijging hebben, is de groei toe te schrijven aan het Autosalon van Brussel. In februari werden in totaal 46.140 nieuwe voertuigen geregistreerd. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar steeg het met 1,6%. Handelsvereniging Febiac zei dat de cijfers de levering van de eerste voertuigen lieten zien die tijdens het Autosalon van Brussel werden besteld. Fibiak verwacht ook dat de autoverkoop tijdens het Autosalon van Brussel in maart in het oog zal blijven. In de eerste twee maanden van het jaar werden in totaal 95.724 voertuigen geregistreerd. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar daalde het licht met 0,38%. Bestverkochte auto’s in februari Terwijl Volkswagen in januari het bestverkochte automerk van België bleef, moest de autofabrikant in februari zijn voorsprong op Peugeot inleveren. 4.278 voertuigen van het merk werden geregistreerd. Ten opzichte van februari 2013 is dit aantal met ruim 700 voertuigen toegenomen. Volkswagen werd tweede met 3.860 verkopen, vergeleken met 4.682 in januari 2014. Renault stond opnieuw op de derde plaats met 3.756 inschrijvingen. Top 5 automerken Peugeot Volkswagen Renault Citroen Opel Dit is de top 10 verkochte auto’s in februari: Verkoop je eigen auto Heb je interesse in een van de nieuwste modellen van Peugeot, Volkswagen of Renault? Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over waar uw huidige auto heen gaat. Op auto-verkopen-belgie.com kan je snel je wagen verkopen. Dit is een gratis autoverkoopservice. Als u uw auto op een doordeweekse dag voor 22.00 uur registreert, is de kans groot dat u de volgende dag een hoogwaardig aankoopadvies per e-mail ontvangt. Het registreren, taxeren en verkopen van uw auto is gratis en vrijblijvend. Het autoverkoopteam van auto-sales-belgie.com staat dagelijks in contact met duizenden erkende autobedrijven. Ze moeten aan strenge eisen voldoen om deel te nemen aan onze beschermde autoveilingen. Zo kunt u ervoor zorgen dat de overname van de auto veilig en correct verloopt.

Deel dit artikel:

  • Dieselauto's verkopen wordt steeds moeilijker

  • Belgen zijn tevreden over mobiliteit, maar niet over de regelgeving omtrent mobiliteit

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Is de invloed van de Brusselse autosalon zichtbaar in de verkoopcijfers van auto's?