WhatsApp

Belgische autoverkoop toegenomen met 4% in september

 Het is wel zo dat autoverkoop een goede indicatie is voor de gezondheid van de economie. Een stijging van 4% in de autoverkoop in september kan worden gezien als een positief teken voor de economie in België, aangezien het aangeeft dat consumenten vertrouwen hebben in hun financiële situatie en bereid zijn om grote aankopen te doen.

Houd er wel rekening mee dat de autoverkoop kan beïnvloed worden door verschillende factoren zoals het aanbod van nieuwe modellen, kredietvoorwaarden, brandstofprijzen, en economische omstandigheden. Daarom, de stijging van 4% in september kan ook een specifiek gevolg zijn van een bepaalde situatie of factor.

Belgische autoverkopen in september met 4% gestegen

De autoverkopen in België lagen in september van dit jaar 4,3% hoger dan in september 2013. Dat blijkt uit gegevens van FEBIAC en het Federale Ministerie van Transport en Human Services. De autoverkopen zullen dit jaar naar verwachting ongeveer gelijk zijn aan de voorgaande jaren. In september 2013 werden 34.890 personenauto’s nieuw geregistreerd. Een jaar later, in september 2014, werden 36.383 personenauto’s geregistreerd. Dit is een stijging van 1.500 mensen ten opzichte van het voorgaande jaar. Ook in andere voertuigcategorieën merkten we een stijging ten opzichte van een jaar geleden. Zo bedroeg de verkoop van lichte bedrijfsvoertuigen vorige maand 3.873, een stijging van ongeveer 7% op jaarbasis. De verkoop van trekkers in de categorie “zware bedrijfswagens” steeg zelfs met maar liefst 20 procent: van 364 stuks in september 2013 naar 440 stuks in 2014. De autoverkopen bleven in augustus stabiel, waarbij het percentage van de verkoop van personenauto’s nog steeds 4 procent lager lag dan in augustus 2014. Net als september is augustus een goede maand voor de verkoop van bedrijfswagens.

Ondanks verschillende dalingen en stijgingen van de verkoopcijfers, zijn de autoverkopen in België over het algemeen stabiel. De verkoop van personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen van de afgelopen maand is weliswaar aanzienlijk gestegen in vergelijking met september 2013, maar de totale verkoopcijfers van voertuigen voor 2014 moeten de percentages van 2013 nog overschrijden. De totale autoverkopen in België zullen eind dit jaar waarschijnlijk hoger zijn dan eind vorig jaar. Momenteel zijn er in 2014 388.095 personenauto’s nieuw geregistreerd. Het totaal aantal nieuwe personenauto’s in 2013 bedroeg 389.471. Er zijn nog steeds 1.500 nieuwe registraties en het percentage autoverkopen in 2014 is hoger dan in 2013. In totaal zijn er sinds de crisis jaarlijks zo’n 100.000 autoregistraties verloren gegaan. De autoverkopen zullen naar verwachting volgend jaar niet terugkeren naar het niveau van voor de crisis, maar stabiel blijven of zelfs dalen. De populairste auto, Volkswagen, domineerde de autoverkoop in september: meer dan 10 procent van de nieuw geregistreerde personenauto’s werd in Duitsland gemaakt. Dat is het equivalent van 3.466 nieuwe Volkswagens.

Het Franse Peugeot en het Duitse Opel completeerden de top drie met respectievelijk 3.037 en 3.024 nieuwe registraties. Volkswagen en zijn Golf domineren ook de lijst van de meest populaire modellen op de Belgische markt, gevolgd door de Audi A3 en Renault Clio, blijkt uit de cijfers van augustus. De populairste modellen van Peugeot en Opel, de Peugeot 308 en Opel Corsa, kwamen pas later in de top 10 van populairste modellen: 4e en 7e. Gebruikte autoverkopen De Belgische autoverkopen van september gebruiken enkel nieuw ingeschreven auto’s als voorbeeld. Naast nieuwe auto’s zijn er jaarlijks ook een groot aantal gebruikte auto’s te koop. Momenteel is het niet mogelijk om het aantal verkochte tweedehandswagens in België te plakken. In de afgelopen jaren is de verkoop van gebruikte auto’s consequent hoger geweest dan de verkoop van nieuwe auto’s. Zo waren er in 2010 ongeveer 320.000 nieuwe autoregistraties, vergeleken met ruim 600.000 gebruikte auto’s. Wilt u ook uw gebruikte auto verkopen? Registreer uw auto gratis op onze online automarktplaats en ontvang direct een geweldige prijs voor uw auto.

  • Teruggave dieselaccijnzen: transporteurs profiteren

  • E-taxi's in Brussel

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Belgische autoverkoop toegenomen met 4% in september