WhatsApp

E-taxi's in Brussel

Elektrische taxi's in Brussel worden steeds gewoner nu de stad haar ecologische voetafdruk wil verkleinen en de luchtkwaliteit wil verbeteren. De stad heeft zich tot doel gesteld om tegen 2030 alle taxi's elektrisch te laten rijden en heeft maatregelen genomen om de overgang te ondersteunen, zoals financiële stimulansen voor taxichauffeurs om elektrische voertuigen aan te kopen en de aanleg van oplaadinfrastructuur. Er zijn echter nog uitdagingen, zoals de hoge kosten van elektrische voertuigen en de beperkte actieradius van sommige modellen, waardoor ze minder praktisch zijn voor taxigebruik.

Elektrische taxi’s in Brussel

De overheid noemde in 2013 al het gebruik van elektrische taxi’s in onze hoofdstad. Ambtenaren zeggen dat de nieuwe taxi’s op 15 oktober in Brussel aan het publiek zullen worden getoond, maar sommige elektrische taxi’s rijden al dagen door de hoofdstad. Voor elektrische taxi’s deed de overheid een beroep op het Chinese bedrijf Build Your Dreams, kortweg BYD. Vorig jaar was de overheid op zoek naar 19 operators, die elk meerdere taxi’s naar de Belgische hoofdstad konden leveren. De selectie van deze operators wordt gemaakt op basis van een juryrapport opgesteld door een professionele jury en leidt tot de keuze om uw droomsamenwerking met China op te bouwen. Duurzaam vervoer Met de introductie van elektrische taxi’s wil de overheid het vervoer in Brussel duurzamer maken.Elektrische taxi’s proberen in Brussel emissievrij vervoer in te voeren. Een taxi lijkt op een fiets. De auto kan snelheden tot 140 km/u halen. Aangezien het de bedoeling is dat de auto voornamelijk binnen de ring wordt gebruikt, is het niet nodig dat de auto hogere snelheden haalt. Bovendien is de topsnelheid op de Belgische autosnelwegen 120 km/u. Een topsnelheid van 140 km/u is dus meer dan genoeg, en de elektrische taxi is uitgerust met een motor van 90 pk en kan 300 km rijden op één lading. Deze 300 kilometer kan alleen worden gehaald als elektrische taxi’s binnen de stadsgrenzen kunnen blijven rijden.

De autonomie van de batterij wordt verminderd als er langere afstanden worden gereden op snellere wegen. Het opladen van de batterij duurt slechts 20 minuten en kost ongeveer 2 euro per oplaadbeurt. Het is een stuk goedkoper dan rijden in een dieselauto. Het is onduidelijk of dit prijsverschil ook merkbaar zal zijn in de vervoersprijzen die taxigebruikers betalen omdat het elektrische voertuigen zijn. Op deze manier kunnen taxigebruikers toch onderscheid maken tussen gewone taxi’s en elektrische taxi’s, en dit is niet de eerste elektrische taxi die wordt getest in Osaka, Japan. De eerste tests waren positief, maar na een paar jaar werd de autonomie van de batterij erg zwak. Deze auto’s zijn nu verder ontwikkeld en verbeterd. Elektrische taxi’s zijn de eerste in zijn soort in België. Momenteel is Brussel de enige stad die elektrische taxi’s gebruikt. In enkele buitenlandse steden zoals Amsterdam, Londen, Utrecht en een groot aantal Aziatische steden zijn al elektrische taxi’s gevestigd. Het streven is om in het voorjaar van 2014 elektrische taxi’s te lanceren. heeft die deadline niet gehaald. De introductie van elektrische taxi’s in Brussel is verplaatst naar aanstaande woensdag 15 oktober. De taxi wordt ingehuldigd in aanwezigheid van de Brusselse minister van Verkeer en Openbare Werken, Pascal Smet. Wilt u uw elektrische auto verkopen? Vul uw gegevens in en verkoop uw auto aan onze autokopers.

  • Belgische autoverkoop toegenomen met 4% in september

  • Oldtimers krijgen nieuwe nummerplaat

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
E-taxi's in Brussel