WhatsApp

Een veilige reis met je caravan

Er zijn een aantal belangrijke stappen die je kunt nemen om veilig met je caravan op weg te gaan:

 • Zorg ervoor dat je caravan goed is gekeurd en dat de banden in goede staat zijn.
 • Zorg dat je caravan goed is verzekerd, zowel voor verplaatsing als stilstand
 • Zorg dat je caravan goed is beladen, zodat de gewichtsverdeling juist is en de remmen goed functioneren.
 • Maak je vertrouwd met de wegligging van je caravan voordat je de weg op gaat.
 • Rij voorzichtig en houd rekening met de grotere afmeting en het hoger gewicht van je caravan.
 • Oefen regelmatig het in- en uitparkeren met je caravan om dit goed onder de knie te krijgen
 • Houd rekening met de weersomstandigheden, de wind kan een groot effect hebben op de wegligging van de caravan
 • Houd altijd de verkeersregels in de gaten en wees voorbereid op situaties waarin je snel moet handelen.
 • Zorg voor een goede navigatie, neem een kaart mee, bij voorkeur een gedetailleerde kaart van de regio waar je naar toe gaat.
 • Zorg voor een goede verlichting op de caravan en zet deze aan als het donker is.

Houd er rekening mee dat elk land specifieke regels en beperkingen kent voor het vervoer van caravans, informeer je hierover voordat je op weg gaat.

Veilig op pad met uw caravan

De zomer is bijna aangebroken en het is tijd om met de caravan op pad te gaan. Omdat veel camper- en camperbezitters afgelopen weekend voor het eerst op pad gingen, kwamen de eerste problemen meteen aan het licht. Afgelopen zaterdag organiseerde toeristenorganisatie Pasar een gratis weging. Volgens het team werden in totaal 222 campings geïnspecteerd. Bijna de helft van de 222 caravans en campers bleek overbeladen te zijn. Voor veel caravans en campers is op vakantie gaan niet alleen onveilig, maar ook onverantwoord. Het Free Weaving evenement wordt georganiseerd in samenwerking met een erkend autokeuringsbedrijf. Naast de te hoge belasting is ook te weinig druk op de trekhaak van de auto die de caravan trekt een veelvoorkomend probleem. Versleten en niet vervangen banden zijn in de derde APK caravan terecht gekomen. Er wordt gesproken over het invoeren van APK-verplichtingen voor caravans, motoren en aanhangers om ervoor te zorgen dat automobilisten hun caravan veilig op de openbare weg kunnen meenemen. Indien bepaald door de EU, moeten caravans tussen 750 kg en 3.500 kg om de twee jaar worden gekeurd, de eerste is wanneer de caravan 4 jaar oud is. Het plan gaat niet door omdat het Europees Parlement vorige maand tegen heeft gestemd. Het Europees Parlement is van mening dat de EU APK geen toegevoegde waarde heeft voor de veiligheid van de caravan. De baten voor de verkeersveiligheid en het milieu wegen niet op tegen de hoge kosten voor burgers en bedrijven.

Bovendien is er geen bewijs dat APK’s de verkeersveiligheid verbeteren. Problemen met caravans worden vooral veroorzaakt door verkeerde of hoge belading en een verkeerde bandenspanning. Door de toenemende vraag naar kleine auto’s bouwen autofabrikanten steeds meer auto’s die geen caravan meer kunnen trekken. Dat wilt niet zeggen dat er geen geschikte tractoren in het huidige aanbod zijn. Komt uw auto en caravan combinatie niet overeen? U kunt er dan voor kiezen om een ​​van de twee voertuigen online te verkopen. U kunt uw voertuig eenvoudig online registreren op auto-verkopen-belgie.com. auto-verkopen-belgie.com is een online platform voor de verkoop van gebruikte auto’s, ook personenauto’s. Sinds 2006 heeft de dienst een aantal uitbreidingen doorgevoerd waardoor het nu mogelijk is om naast uw personenauto auto ook uw caravan, camper, motor, scooter, bedrijfswagen, vrachtwagen, vrachtwagen en verhuur te registreren. Het maakt niet uit wat voor auto u online wilt verkopen. Dien eenvoudig uw voertuiggegevens online in en u heeft binnen 1 dag een verkoop gepland. Er is geen verplichting om uw auto of caravan te taxeren, dus ga direct op zoek naar kopers in ons netwerk van 5.000 aangesloten kopers. Iedereen kan gratis en vrijblijvend gebruik maken van de diensten van auto-verkopen-belgie.com.


 • Audi A3: World Car of the Year 2014

 • België presteert ondermaats in Europese autoverkoop

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Een veilige reis met je caravan