WhatsApp

Dacia maakt 3 miljoen auto's in 10 jaar

Dacia is een automerk dat wordt geproduceerd door Renault. Het is een low-budget merk dat zich richt op klanten die op zoek zijn naar een betaalbare auto met een goede prijs-kwaliteitverhouding. In de afgelopen jaren heeft Dacia een aanzienlijke groei doorgemaakt en heeft het merk in ongeveer 10 jaar tijd de productie van de 3 miljoenste auto bereikt. Dit is een indrukwekkende prestatie en getuigt van de populariteit van het merk onder consumenten. Dit kan te maken hebben met de betaalbare prijzen van Dacia auto's, hun betrouwbaarheid en efficiëntie, en de groeiende vraag naar betaalbare vervoersopties in veel markten.

3 miljoen Dacia in 10 jaar

Dacia verkocht tijdens de Paris International Motor Show zijn 3 miljoenste auto aan een kaper. De gelukkige koper is een Spanjaard die persoonlijk de sleutels van zijn nieuwe Dacia Sandero ontving van Nicolas Wertans, International Sales Director van de Renault Group. Deze week werd de 3 miljoenste Dacia van Europa verkocht op de Mondial de l’Automobile in Parijs, een internationale autoshow die loopt tot 19 oktober. De koper, een Spanjaard, koos voor de Dacia Sandero Stepway, een model dat al enkele jaren in productie is en opvalt door zijn sportieve en avontuurlijke geest. Kopers overhandigden de sleutels bij de Dacia-stand op de beurs van Parijs. Gelukkige verjaardag, de 3 miljoenste Dacia-verkoop van Dacia valt samen met de verjaardag van het bedrijf. Het Roemeense automerk Dacia bestaat eigenlijk al sinds 1966, maar het merk werd pas succesvol nadat het bedrijf werd overgenomen door de Renault Group. Na de overname door Renault werd Dacia een duurder maar nog steeds zeer betaalbaar merk met een grote kwaliteitsverbetering. Sinds 2004 is Dacia met een aantal vernieuwde modellen echt Europa binnengedrongen en heeft in korte tijd een aantal populaire modellen op de markt gebracht, waaronder Dacia Duster en Dacia Sandero. Dit piepjonge merk wist in korte tijd Europa te veroveren.

Nu, tien jaar later, heeft Dacia zijn 3 miljoenste auto in Europa verkocht. De verkoop steeg. Aan het begin van het jaar zei Groupe Renault-woordvoerder Karl Schuybroek dat de verkoop in de meeste Europese landen in 2013 met ongeveer 7 procent daalde, met uitzondering van België , waarvan de omzet stabiel is gebleven. Binnen de Renault Groep is Dacia naast de productie van Renault ook aandeelhouder van Volvo en zal Dacia zelfs de sterkste stijger zijn. Deze positieve evolutie zette zich in heel 2014 voort. Zo is de wereldwijde verkoop van Dacia in de eerste helft van dit jaar met 24,4% gestegen. Het bedrijf is van plan om zijn voertuigen tegen het einde van dit jaar naar Israël te brengen, wat de verkoop verder zal stimuleren. Alleen al in Europa steeg de omzet met meer dan 36%. Dit kan worden verklaard door de introductie van het merk in enkele nieuwe Europese landen.

Sinds 2013 verschijnen Dacia-auto’s ook in de straten van Ierland, Malta, Cyprus, Noorwegen, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Volgens Wertans, international sales director, ligt het succes van het moderne en betaalbare merk in het vertrouwen dat in Dacia uitstraalt. Deze auto’s zijn sterk, betrouwbaar en veilig. Daarnaast zien ze er ook nog eens modern uit, kunnen ze van allerlei gemakken worden voorzien en zijn ze betaalbaar. Hij vond alle elementen die consumenten zoeken in een auto van het merk Dacia. Vooral Dacia Duster is erg populair. Toen de Duster pas in 2010 op de markt kwam, plande Dacia een volledige marketingcampagne rond het model. De campagne wierp zijn vruchten af, aangezien fabrieken in Roemenië de bestellingen dat jaar niet konden bijhouden, wat resulteerde in een wachttijd van zes maanden op de nieuwe Dacia Duster. Tegelijkertijd heeft het bedrijf verschillende nieuwe fabrieken gebouwd om beter aan de vraag naar auto’s te kunnen voldoen.U wilt zelf een nieuwe Dacia kopen, maar moet u eerst uw oude auto weggooien? Wij kunnen uw gebruikte auto gratis online verkopen.


  • Belgische jongeren willen geen eigen wagen

  • Trajectcontroles verminderen ongevallen

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Dacia maakt 3 miljoen auto's in 10 jaar