WhatsApp

Auto verkopen: Hier heb je hulp

Er zijn verschillende manieren om uw auto te verkopen, afhankelijk van uw voorkeur en de staat van uw voertuig. Hier zijn enkele opties:

  • Verkoop uw auto aan een particulier via een online platform zoals Marktplaats of Autotrader. Dit is vaak de snelste manier om uw auto te verkopen, maar u moet zelf de prijs onderhandelen en de verkoop regelen.
  • Verkoop uw auto aan een handelaar. Dit is vaak sneller dan verkopen aan een particulier, maar u zult waarschijnlijk minder geld krijgen dan wanneer u uw auto aan een particulier verkoopt.
  • Verkoop uw auto via een veiling. Dit is een optie als uw auto een hogere waarde heeft en u snel van de auto af wilt.
  • Bied uw auto aan aan ons, wij helpen u bij het verkopen van uw auto, wij kopen uw auto zelf op of helpen u bij het vinden van een koper.

Het is belangrijk om te onthouden dat de waarde van uw auto afhangt van verschillende factoren, zoals de staat van het voertuig, de kilometerstand en de leeftijd van de auto.

Autoverkoop? Wij helpen u graag U kunt uw auto op 5 manieren verkopen: Bij uw autodealer Aan een koper Tijdens een parkeerverkoop Via privéadvertenties Via een online veiling Kiest u voor gemak, snelheid, veiligheid of de hoogste prijs? Onderhandelt u liever zelf met kopers, of besteedt u alles uit aan een professionele makelaar die namens u met kopers onderhandelt? Om je te helpen bij het maken van je keuze hebben we een overzicht gemaakt. Dit voorbeeld is gebaseerd op de verkoop van een voertuig met een vraagprijs van 9.000 euro. Wist u dat u honderden erkende dealers kunt bereiken via auto-sales-belgie.com? Maak je geen zorgen. Verkopen. Verkoop uw auto aan een dealer Bent u op zoek naar een nieuwe auto? U kunt dan met de dealer onderhandelen over de gebruikte auto. Groot nadeel: een-op-een onderhandeling; niemand kan een hoger bod op de auto doen. Als u akkoord gaat met de aankoopprijs, zal de dealer uw auto in het verkooppunt of elders doorverkopen. Verkoop uw auto aan kopers Kopers kunnen uw gebruikte auto zeer snel verkopen. U kunt ook zelf stoppen met het repareren van de auto of het doen van een keuring. Het inkomen van de koper is geheel afhankelijk van de winst die hij met de auto (of onderdelen) kan maken. Daarom zal de prijs veel lager zijn dan de marktprijs.

U kunt uw auto het beste door meerdere kopers laten beoordelen. Als je hoort dat het goed is voor de schroothoop, kun je maar beter een andere koper zoeken. + SNEL EN GEMAKKELIJKZEER LAGE KOOPPRIJZEN PARKEREN TE KOOP De formule voor verkopen is simpel: u parkeert uw gebruikte auto op het plein (betaald) en wacht op een koper. Dergelijke markten trekken de meeste potentiële kopers aan. Maar ze zijn ook vaak het domein van malafide handelaren die geloven om u onder de prijs te krijgen. Veel parkeerverkopen worden illegaal georganiseerd. + Snel en eenvoudig – zeer lage aanschafprijs – hoog risico op fraude of zelfs diefstal Auto verkopen aan een particulier Online of in de krant? Als u tijd en geld kunt besteden aan privéadvertenties, kunnen ze leuk zijn. Kopers zullen geen problemen hebben met uw interne puin of verloren documenten. Private wil een auto in (bijna) perfecte staat, compleet met keuringsbewijs, autopas en reparatiehandleiding. Hogere prijzen – traag en vaak omslachtig [tip] Het is legaal om een ​​te koop bord op uw achterruit te plaatsen. Maar als de auto privébezit is, is het meestal toegestaan ​​om een ​​oogje dicht te knijpen.

Vergeet niet een belastingstempel te halen, de gemakkelijkste manier om een ​​auto online te verkopen: vul online de gegevens in, upload een recente duidelijke foto en u kunt beginnen met bieden. Hiermee komt uw gebruikte auto in het vizier van duizenden autodealers en dealers. Na afloop van de veilingronde ontvangt u een e-mail met de uitslag en contactgegevens van geïnteresseerde kopers. + Snel, gemakkelijk + Veel potentiële kopers – Verkoop uzelf voor meer geld Proefritten Een groot deel van het kopen en verkopen van een auto is een proefrit. Hoor je ongebruikelijke geluiden? Hoe schakelt de auto? Werken opties (airco, ruitenwissers, verlichting) naar behoren? Wat is de lengte van de auto? Past het bij de omschrijving of ziet de auto er minder goed uit dan de omschrijving? Iedereen wil zijn auto zoveel mogelijk laten zien, maar zorg ervoor dat je eerlijk bent over alle gebreken en gebreken. Als verkoper heb je een wettelijke verplichting tot openbaarmaking.

Elke potentiële koper moet de mogelijkheid hebben om de auto volledig te inspecteren. De een kost meer tijd dan de ander. In de meeste gevallen willen potentiële kopers een proefrit. Als de koper van plan is om zelfstandig te rijden, tekent u best een proefritverklaring om te voorkomen dat u een boete krijgt of betrokken raakt bij een ongeval. Download en onderteken de onderstaande voorbeeldverklaring voor een proefrit. Download Test Drive om de deal te claimen! Wat moeten we nu doen? Heeft u ervoor gekozen om uw auto te verkopen zonder professionele tussenkomst? Dan is het altijd handig om de afspraak vast te leggen in het protocol. Dit zorgt ervoor dat u het eens bent over de prijs en eventuele schriftelijke voorwaarden en voorkomt onenigheid na de verkoop. Zelfs wanneer een mondelinge overeenkomst volledig bindend en juridisch bindend is, is het vaak moeilijk om dit te bewijzen. Download hier een voorbeeld koopovereenkomst. U kunt er gebruik van maken bij de verkoop van uw auto. Door beide te ondertekenen, voorkomt u misverstanden. Koopovereenkomst downloaden

  • Auto verkopen: Algemene voorwaarden

  • Auto verkopen: zo doe je het!

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Auto verkopen: Hier heb je hulp