WhatsApp

Wat is restwaarde auto

De restwaarde van een auto is de waarde van een auto op een bepaald moment in de toekomst. De restwaarde van een auto kan bijvoorbeeld worden berekend als je wilt weten hoeveel geld je nog kunt verwachten te ontvangen als je je auto verkoopt aan het einde van een leaseperiode. Het is belangrijk om de restwaarde van een auto te kennen als je een leaseauto wilt aanschaffen, omdat deze waarde kan worden gebruikt om de maandtermijn van je leasecontract te bepalen.

Er zijn verschillende manieren om de restwaarde van een auto te bepalen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van online waardetools of een taxatierapport opvragen. Daarnaast kun je ook de verkoopprijzen van soortgelijke auto's op de markt vergelijken om een goed beeld te krijgen van wat je kunt verwachten voor je auto aan het einde van de leaseperiode.

Houd er rekening mee dat de restwaarde van een auto ook afhankelijk is van de staat van het voertuig. Als je je auto goed onderhoudt en deze in een goede staat houdt, kan dit de restwaarde positief beïnvloeden. Aan de andere kant kan de restwaarde ook lager uitvallen als je auto bijvoorbeeld veel kilometers heeft gereden of als de staat van het voertuig slecht is.

Niet alle methoden om de restwaarde van een auto online te berekenen zijn even nuttig. Via de prijslijst kunt u de restwaarde bepalen. Dan moet je nogal wat gegevens invullen: merk, autotype, bouwjaar, bouwmaand, transmissietype, brandstoftype en aantal deuren.

Hoeveel is mijn auto waard?
Claim gratis de waarde van uw auto. Snel en gemakkelijk verkopen tegen de beste prijs!

Met onze online taxatie gaat het makkelijker en sneller: u hoeft alleen maar uw voertuiggegevens, kilometerstand en uw e-mailadres in te voeren. De resterende waarde verschijnt direct op uw scherm.
2. Verkoop je auto
Nu u de restwaarde van uw auto weet, kunt u op basis van deze taxatie uw auto verkopen. Als uw auto in zeer goede staat is, voegt u een beetje toe aan de prijs, als de auto in slechte staat is, past u de prijs iets lager aan.
Hoe dan ook, houd er rekening mee dat potentiele kopers altijd willen onderhandelen. Dus een kleine stijging van de restwaarde is niet zo erg. Houd dan de restwaarde als reserveprijs, zodat u na afdingen van de koper toch de gewenste prijs krijgt.
Het is niet aan te raden om de verkoopwaarde van uw auto alleen te bepalen op basis van de restwaarde, aangezien hierbij de staat van de auto niet wordt meegerekend. Met onze gratis taxatie kunt u doorgaan met uw zelfbeoordeling om meer details over uw voertuig te geven.
Voeg een paar foto’s toe en we berekenen de marktwaarde van uw auto. Deze waarde drukken wij direct uit in de uiteindelijke verkoopprijs. Hiervoor kunt u ons direct verkopen!
Boek een terugreis en lever uw auto in. Wij regelen al het papierwerk in het filiaal en rekenen de verkoopprijs rechtstreeks aan u door.
Gratis online evaluatie Gratis online evaluatie Merk Kies merk Model Kies model Bouwjaar Kies bouwjaar Gratis schatting nu

3. Veelgestelde vragen

Q: Wat is de restwaarde van de auto?
A: Restwaarde is de waarde van uw auto na afschrijving of een ongeval. U kunt ook de jaarlijkse afschrijving van een auto berekenen op basis van de restwaarde.

V: Waarom zou u de restwaarde van uw auto berekenen?
A: Door de restwaarde van uw auto te berekenen, weet u hoeveel uw auto nog waard is. U kunt ook bepalen hoe lang de auto meegaat voordat deze het beste wordt verkocht.
Benieuwd hoeveel uw auto waard is? Ontvang onze gratis online schatting en kom er snel achter!

V: Hoe toekomstige restwaarde berekenen?
A : Bereken de huidige restwaarde uit onze taxatie. Trek dit bedrag af van de aankoopprijs. Deel dat dan door 12 maanden en je ziet hoeveel je auto elk jaar in waarde verliest. Rekenvoorbeeld: U heeft een nieuwe BMW 520i gekocht, cataloguswaarde: 49.900 euro. De (verwachte) restwaarde na 5 jaar is EUR 20.400. Berekening: (EUR 49.900 – EUR 20.400): 5 jaar = EUR 5.570 afschrijving per jaar.

Begin nu met uw gratis schatting

  • Cataloguswaarde auto febiac opzoeken of berekenen

  • Verkoopwaarde auto: Zelf waarde auto berekenen?

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Wat is restwaarde auto