WhatsApp

Cataloguswaarde auto febiac opzoeken of berekenen

De cataloguswaarde van een auto is een richtprijs die wordt gebruikt om de waarde van een auto aan te geven. Deze waarde wordt bepaald door de fabrikant en is gebaseerd op de aanschafprijs van de auto, inclusief alle opties en accessoires die zijn meegeleverd. De cataloguswaarde van een auto kan worden gebruikt als referentiepunt bij het bepalen van de verkoopprijs van een tweedehandsauto of bij het afsluiten van een autoverzekering.

Er zijn verschillende redenen waarom de cataloguswaarde van een auto belangrijk is. Zo kan de cataloguswaarde bijvoorbeeld worden gebruikt om de verkoopprijs van een tweedehandsauto te bepalen. Als je bijvoorbeeld een auto wilt verkopen, kan het helpen om te weten wat de cataloguswaarde van die auto was toen deze nieuw werd gekocht. Zo kun je een goed beeld krijgen van wat je kunt vragen voor je auto.

Daarnaast kan de cataloguswaarde ook van belang zijn bij het afsluiten van een autoverzekering. Sommige verzekeraars hanteren de cataloguswaarde als basis voor de verzekerde waarde van een auto. Als de cataloguswaarde van een auto hoog is, kan dit betekenen dat de verzekering duurder is. Het is daarom belangrijk om de cataloguswaarde van een auto te kennen als je een autoverzekering wilt afsluiten.

De cataloguswaarde van uw auto is in een aantal situaties van belang:

Verzekeringen en belastingen
Bereken de bijtelling van bedrijfswagens

Hoeveel is mijn auto waard?
Claim gratis de waarde van uw auto. Snel en gemakkelijk verkopen tegen de beste prijs!

Of ben je gewoon nieuwsgierig? Het vinden van de cataloguswaarde van een auto is een eenvoudige taak.

Wat is de cataloguswaarde van een auto? De cataloguswaarde is de officiële nieuwwaarde van de auto op de datum waarop het kenteken deel 1 is afgegeven. Cataloguswaarden zijn inclusief btw, bpm en fabrieksaccessoires of door importeur geïnstalleerde accessoires.

2. Lijstwaarde of huidige waarde?
Als u uw auto voor een goede prijs wilt verkopen, is de eerste vraag die opkomt: hoeveel is mijn auto waard? De makkelijkste manier om daar achter te komen is door eerst een online assessment te doen met behulp van onze handige online assessment tool.
Je kunt de cataloguswaarde gebruiken als indicatie van de verkoopprijs van een jonge auto, maar voor een oudere auto is het berekenen van de huidige of restwaarde een betere indicatie van de verkoopprijs. De huidige waarde vertelt u wat uw auto vandaag waard is. Als u ons via de Taxatietool naar de huidige waarde vraagt, bedenk dan dat dit de waarde is van de auto in perfecte staat. Op deze locatie doen wij een gedetailleerde taxatie.
Bereken restwaarde
U begint met het invoeren van uw voertuiggegevens, waarna onze taxatietool de cataloguswaarde van uw auto kan vinden. Vul dan kilometerstand en uw e-mailadres in. De resterende waarde van uw auto verschijnt op uw scherm en wordt ook naar u gemaild. Erg handig als je de waarde later nog eens wilt opzoeken!
U kunt ook zelf proberen de actuele waarde te bepalen, maar dat is niet eenvoudig. Wist u bijvoorbeeld dat niet elk automodel dezelfde retentiegraad heeft? Dit heeft te maken met de populariteit van het model, maar ook met de kleur. Heeft uw auto heel verschillende en opvallende kleuren? Dan is de kans groot dat deze sneller zal afschrijven.
Er zijn dus veel factoren die de waarde bepalen. Daarom raden we u aan om, voordat u een nieuwe auto koopt, modellen en kleuren te onderzoeken die hun waarde behouden. Zo krijg je een auto die niet zo snel in waarde daalt!
Alle factoren in de waardering resulteren in percentages. Wij trekken dit percentage af van de cataloguswaarde en berekenen de restwaarde van uw auto. Uw autotaxatie geeft een schatting van de werkelijke waarde van uw auto. U kunt op basis van die waarde besluiten de auto zelf te verkopen, maar u vraagt ​​zich misschien af ​​hoeveel uw auto waard is.
Daarom raden wij u aan om ook een taxatie te boeken. Deze afspraak maakt u direct na uw beoordeling.
Gratis online evaluatie Gratis online evaluatie Merk Kies merk Model Kies model Bouwjaar Kies bouwjaar Gratis schatting nu
2. Evalueren
Taxaties duren 30 minuten en worden vakkundig uitgevoerd door erkende professionals. Doordat hij elke dag auto’s waardeert, weet hij precies waar hij op moet letten. Hij doet een complete inspectie van uw auto: van binnen en van buiten, en inspecteert alles onder de motorkap. Na de evaluatie hebben onze taxateurs een proefrit gemaakt om de grip en prestaties van de motor te testen.
Taxateurs kunnen nu de autowaarde berekenen en een offerte voor uw auto maken. Dit aanbod is geheel vrijblijvend. U kunt er dus een paar nachtjes extra op slapen, of u kunt zelf uw auto verkopen. Wilt u alles snel en gemakkelijk regelen, verkoop dan vandaag nog uw auto aan ons. Als doorgewinterde autokopers zorgen wij voor het papierwerk om uw documenten in te vullen. Het geld wordt dezelfde dag per bankoverschrijving overgemaakt. Na ongeveer twee werkdagen wordt het op uw bankrekening gestort.
Verkoop uw auto binnen 24 uur
Laat ons de restwaarde van uw auto berekenen op basis van de cataloguswaarde van uw auto en boek een taxatie zodat we de exacte waarde van uw auto kunnen bepalen. Dan verkoopt u uw auto rechtstreeks aan ons en nemen wij alle papierwerk voor onze rekening.
Binnen 24 uur regelt u uw auto bij ons! Zo verspilt u minder tijd aan verkopen en meer tijd aan het kopen van een nieuwe auto.

  • Dagwaarde auto en waarde auto berekenen

  • Wat is restwaarde auto

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Cataloguswaarde auto febiac opzoeken of berekenen