WhatsApp

Restwaarde auto berekenen: Zo doe je dat!

De restwaarde van een auto is de waarde van de auto op een bepaald moment in de toekomst, bijvoorbeeld aan het einde van een leaseperiode of na een bepaald aantal kilometers. De restwaarde kan worden gebruikt om de terugkoopprijs van een auto te bepalen als deze wordt teruggekocht aan het einde van een leaseperiode, of om de verkoopprijs te bepalen als de auto wordt verkocht na een bepaald aantal kilometers.

Er zijn verschillende manieren om de restwaarde van een auto te berekenen, zoals het gebruik van een online calculator of het raadplegen van een taxatie-expert. Hieronder volgen een paar stappen om de restwaarde van uw auto te berekenen:

Zoek een online calculator of tool. Er zijn verschillende online calculators en tools beschikbaar die u kunnen helpen bij het berekenen van de restwaarde van uw auto. Sommige populaire opties zijn:

Autoweek.nl

Nationaleautopas.nl

Autotrack.nl

Voer de vereiste informatie in. De meeste online calculators vragen om informatie zoals het merk, model, bouwjaar, aantal kilometers en staat van de auto om de restwaarde te berekenen. Zorg ervoor dat u zo veel mogelijk van deze informatie heeft voordat u begint met het berekenen van de restwaarde.

Voer het gewenste moment in waarop de restwaarde berekend moet worden. Dit kan het einde van een leaseperiode zijn, of na een bepaald aantal kilometers.

Volg de stappen op de website of app. Elke online calculator werkt op een andere manier, dus volg de stappen op de website of app om de restwaarde van de auto te berekenen.

Bekijk het resultaat. Nadat u de vereiste informatie heeft ingevoerd en de stappen op de website of app heeft gevolgd, zou u een schatting van de restwaarde van de auto moeten krijgen. Houd in gedachten dat dit alleen een schatting is en dat de werkelijke restwaarde op een bepaald moment kan afwijken van de schatting.

Houd er ook rekening mee dat online calculators vaak alleen een globale schatting geven van de restwaarde van een auto. Als u een nauwkeurigere berekening wilt, kunt u overwegen om een taxateur in te huren of contact op te nemen met een dealer of garage om de restwaarde van de auto te laten bepalen.

Als u uw auto verkoopt, dient u een passende prijs voor uw auto te vragen. Ga niet te hoog, want dan schrik je potentiële kopers af, maar je wilt je auto ook niet goedkoop verkopen.

Hoeveel is mijn auto waard?
Claim gratis de waarde van uw auto. Snel en gemakkelijk verkopen tegen de beste prijs!

Er zijn verschillende manieren om de marktwaarde van een auto te berekenen. Ze zijn niet allemaal even nauwkeurig:

Marktwaarde schatten: Vind vergelijkbare modellen (bouwjaar/kilometerstand/zelfde merk) online. Op basis hiervan kunt u een schatting maken. Maar het is niet erg nauwkeurig.
Marktwaarde op basis van prijslijsten: Er zijn prijslijsten online, maar deze geven een zeer algemene marktwaarde.
Marktwaarde via onze taxatietool: Met onze taxatietool ontvangt u binnen 30 seconden de actuele marktwaarde, die gelijk is aan de actuele marktwaarde. Maar dat is slechts een indicatie op basis van merk, model, bouwjaar en kilometerstand.
Krijg marktwaarde op basis van taxatie: u krijgt gratis een gepersonaliseerde automarktwaarde ter plaatse. Maak nu een afspraak!

Op deze locatie wordt niet alleen gekeken naar merk, model, bouwjaar en kilometerstand. Experts bepalen hier de marktwaarde van uw auto op basis van onder meer de staat van uw auto en gebruikssporen.
2. Wij bepalen de marktwaarde van uw auto
Onze taxateurs gebruiken de restwaarde van uw auto als uitgangspunt voor de taxatie. Hij kan de marktwaarde van uw auto bepalen op basis van de staat van uw auto.
Wilt u er zeker van zijn dat uw auto een goede indruk maakt bij taxaties of algemene verkoop? Volg dan deze tips:

Was je auto zorgvuldig of rijd door een wasstraat en doe mee aan een uitgebreid programma. Zorg er ook voor dat de velgen schoon zijn
Binnenkant vlekken verwijderen en alle kunststof onderdelen polijsten
Leeg het dashboardkastje en alle andere compartimenten
Vloermatten stofzuigen en eraf kloppen
Zorg dat de auto fris ruikt
zelf de vloeistof bijvullen
Controleer de verlichting en vervang de lamp indien nodig

Gratis online evaluatie Gratis online evaluatie Merk Kies merk Model Kies model Bouwjaar Kies bouwjaar Gratis schatting nu
Onze taxateurs doen een volledige keuring van uw auto. Het interieur, exterieur en motoronderdelen van uw auto worden grondig geïnspecteerd. Na ongeveer een half uur is hij verliefd op je auto. Vervolgens maakte hij een proefrit om het rijgedrag en de prestaties van de motor te testen.
Dan is het tijd om een ​​offerte voor uw auto te maken, u weet wat de marktwaarde van de auto is. Onze service is gratis en vrijblijvend. U bent dus niet verplicht uw auto te verkopen. Bovendien zijn er nooit kosten. Hoe dan ook, u kent de marktwaarde van een gebruikte auto. Als u besluit uw auto aan ons te verkopen, regelen wij alles voor u!
3. Wij betalen marktwaarde voor uw auto
U wilt natuurlijk dat de inruilwaarde van uw auto altijd gelijk is aan de marktwaarde van de auto en dat u geen geld verliest bij de verkoop. Dus laten we de marktwaarde berekenen en voor onszelf beslissen of we de auto aan ons gaan verkopen. Dan garanderen wij een heel uitgebreide service.
Verder regelen wij elke administratieve handeling voor u en maken wij betalingen veilig via de bank over. Je verkoopt jouw ​​auto snel, soms al binnen 24 uur, en het geld wordt direct overgemaakt.

  • Auto total loss: Volgende stap?

  • Autowaarde berekenen: online en gratis

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Restwaarde auto berekenen: Zo doe je dat!