WhatsApp

Auto total loss: Volgende stap?

Als uw auto als total loss is verklaard, betekent dit dat de kosten om de auto te repareren hoger zijn dan de waarde van de auto zelf. In dit geval kan het verstandig zijn om de auto te verkopen aan een opkoper of een bedrijf dat gespecialiseerd is in het opkopen van total loss auto's.

Als u besluit om de auto te verkopen, zijn hier een paar stappen om te volgen:

Neem contact op met uw verzekeraar. Uw verzekeraar kan u informeren over hoe u de auto kunt verkopen en wat de volgende stappen zijn.

Zoek naar opkopers of bedrijven die gespecialiseerd zijn in het opkopen van total loss auto's. Er zijn verschillende opkopers en bedrijven die geïnteresseerd kunnen zijn in het kopen van uw auto, dus het kan nuttig zijn om een paar opties te verkennen om te zien wat het beste bij u past.

Maak een lijst van de informatie die nodig is om de auto te verkopen. Dit kan onder meer het merk, model, bouwjaar, aantal kilometers en de staat van de auto omvatten.

Verzamel alle relevante documenten. U zult waarschijnlijk ook bepaalde documenten moeten overleggen, zoals het kentekenbewijs en de verzekeringspapieren, om de verkoop te voltooien.

Maak een afspraak om de auto te verkopen. Zodra u een opkoper of bedrijf heeft gevonden waarmee u wilt werken, kunt u een afspraak maken om de auto te verkopen.

Houd er rekening mee dat het verkopen van een total loss auto anders kan zijn dan het verkopen van een normale tweedehandsauto. Uw verzekeraar zal waarschijnlijk betrokken zijn bij het verkoopproces en u moet mogelijk bepaalde documenten tekenen om de verkoop te voltooien.

Als u nog vragen heeft over het verkopen van een total loss auto, neem dan contact op met uw verzekeraar of een opkoper of bedrijf dat gespecialiseerd is in het opkopen van total loss auto's voor meer informatie.

Ongeacht de reden om uw auto total loss te verklaren, moet u altijd een verzekering afsluiten.

Hoeveel is mijn auto waard?
Claim gratis de waarde van uw auto. Snel en gemakkelijk verkopen tegen de beste prijs!

Hoe u verzekerd bent, hangt af van het totale bedrag dat u voor uw auto krijgt. Bij een uitgebreide dekking wordt de auto (gedeeltelijk) vergoed ongeacht wiens schuld het is. Alleen BA-verzekering? Als u niet de boosdoener bent bij het ongeval, krijgt u de auto vergoed.
Bij totaal of totaal verlies keert de verzekering de contante waarde (op basis van de restwaarde) of het volledige bedrag uit. Dit heeft te maken met de afgesloten verzekering.
De restwaarde van elke auto is het bedrag dat de auto opbouwt nadat een koper een bod heeft uitgebracht op een auto die total loss is verklaard.
De huidige marktwaarde is het huidige productievolume van vergelijkbare auto’s (merk, model, bouwjaar en motortype) in goede staat. Als het verschil tussen de restwaarde en de huidige marktwaarde dan hoger is dan de schade aan de auto, wordt de auto als “totaal economisch verlies” aangemerkt. In dit geval krijgt u de huidige waarde “Auto Total Loss”. Het wordt vervolgens bepaald door de experts van de verzekeringsmaatschappij. Tenzij u een nieuwe auto heeft en de auto volledig verzekerd is, bepaalt de polis hoeveel u terugkrijgt bij totaal verlies van de auto.

Rekenvoorbeeld Een BMW X1, geregistreerd in mei 2013. De auto raakte zwaar beschadigd na een ongeval met een vrachtwagen. De verzekering bepaalde de dagwaarde van de BMW op 25.500 euro. * Na meerdere biedingen van kopers werd de restwaarde van het wrak vastgesteld op € 7.500.
Het verschil tussen de restwaarde en de contante waarde is EUR 18.000. Helaas was de auto zo beschadigd dat het repareren te duur was. De auto is financieel total loss verklaard. Het motorblok moest worden vervangen, de wielophanging was vervormd en het was de vraag of het chassis hersteld kon worden. De contante waarde van het totale verlies van de auto ontvangen door de eigenaar: EUR 25.500
Gratis online evaluatie Gratis online evaluatie Merk Kies merk Model Kies model Bouwjaar Kies bouwjaar Gratis schatting nu
Totaal economisch verlies en totaal technisch verlies
Bij ernstige schade wordt een gebruikte auto meestal total loss verklaard. Het is technisch nog steeds mogelijk om ze te repareren, maar als de reparatie duurder is dan de auto zelf, kiest de verzekeringsmaatschappij de eieren als premie en betaalt de huidige waarde.
Dan is er nog de term “totaal technisch verlies”. Dit betekent dat de auto zoveel schade heeft opgelopen dat het technisch niet meer mogelijk is om de auto te repareren. Zo kan de carrosserie of het chassis zodanig beschadigd zijn dat het onmogelijk is om de auto in zijn oorspronkelijke vorm te herstellen.
Maar ook auto’s die bijvoorbeeld in het water zijn gevallen of ernstige brandschade hebben opgelopen, komen hiervoor in aanmerking. Daarom wordt de technische total loss-melding vooral uitgevoerd vanuit veiligheidsoogpunt.
Is uw auto technisch of economisch total loss verklaard? Zorg er in beide gevallen voor dat u de dagelijkse totale verlieswaarde berekent!
2. Bereken de bruto restwaarde van uw auto
Het is niet goed voor je portemonnee als je je auto kwijtraakt. Om schade te beperken zou het fijn zijn als u uw auto alsnog voor de juiste prijs kunt verkopen. Daarom is het aan te raden om te beginnen met het bepalen van de dagwaarde van de auto. Met onze taxatietool kunt u de huidige of restwaarde van uw auto berekenen. U vult uw voertuiggegevens, huidige kilometerstand en uw e-mailadres in.
De dagwaarde wordt dan in seconden berekend. De huidige waarde vertegenwoordigt geen volledig verlies van uw auto, aangezien deze is gebaseerd op een volledig functionele auto. Daarom is het belangrijk om een ​​zelfevaluatie te doen.

Bereken gratis de waarde van uw auto
Meer dan 1 miljoen klanten geloven het. Auto’s beoordelen en verkopen: zo makkelijk mogelijk!

een zelfevaluatie uitvoeren
Nadat u de huidige waarde van uw auto heeft berekend (in brutowaarde), gaat u verder met de zelfbeoordeling. U geeft meer details over uw auto en voegt enkele foto’s toe. Op basis van deze informatie kan ons team van experts bepalen hoeveel uw auto nog waard is.
Als uw auto nog rijdbaar is, wordt deze waarde uitgedrukt in de uiteindelijke verkoopprijs.
Gaat u akkoord met de uiteindelijke verkoopprijs? Dan is uw auto verkocht!
Verkoop uw auto aan auto-sales-belgie.com
Bereken de huidige waarde van uw auto, d.w.z. total loss, en doe een zelfbeoordeling. Daarna bieden wij u niet alleen een mooie aanbieding voor uw auto, maar regelen wij ook opzeggingen en opzeggingen in het filiaal. Het aankoopbedrag wordt binnen ongeveer twee werkdagen via bankoverschrijving op uw rekening bijgeschreven. Verkoop eenvoudig en snel uw perfecte complete voertuig op auto-verkopen-belgie.com

3. Veelgestelde vragen

V: Kan ik een total loss auto verliezen op auto-verkopen-belgie.com?
A: Zolang uw auto nog kan rollen, kunnen we deze accepteren. Vul zoveel mogelijk informatie over uw auto in met onze gratis online taxatie en zelfbeoordeling. Voeg ook wat foto’s toe. Op basis van deze informatie kunnen we bepalen hoeveel uw auto nog waard is in zijn huidige staat en een offerte voor uw auto maken.

V: Wat is het verschil tussen een gedeclareerd economisch totaalverlies en een technisch totaalverlies?
A: Een auto is financieel total loss wanneer de reparatiekosten hoger zijn dan de huidige marktwaarde van de auto. Is de auto niet meer te repareren? Dan is de auto technisch een total loss.
Benieuwd wat de huidige waarde van uw auto is? Ontvang onze gratis online schatting en kom er snel achter!

Start uw verkoop

  • Online autotaxatie: Hoe, wat en waar?

  • Restwaarde auto berekenen: Zo doe je dat!

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Auto total loss: Volgende stap?