WhatsApp

Toyota: Een korte geschiedenis

Toyota Motor Corporation is een Japans automobielbedrijf dat in 1937 werd opgericht door Kiichiro Toyoda. Het bedrijf is vernoemd naar de oprichter en werd oorspronkelijk opgericht als een spin-off van Toyoda Automatic Loom Works, een bedrijf dat was opgericht door Kiichiro's vader, Sakichi Toyoda.

In de jaren 1950 begon Toyota zich te concentreren op de productie van personenauto's en werd het snel een van de grootste en meest succesvolle automobielfabrikanten ter wereld. In de jaren 1980 en 1990 vestigde Toyota zich als een leider in de automobielindustrie door het ontwikkelen van innovatieve technologieën en het creëren van betrouwbare en duurzame voertuigen.

Vandaag de dag is Toyota een van de grootste en meest bekende automobielfabrikanten ter wereld, met een breed scala aan voertuigen, van compacte stadsauto's tot vrachtwagens en zelfs hybride en elektrische voertuigen. Het bedrijf heeft ook zijn aanwezigheid uitgebreid naar andere industrieën, waaronder de lucht- en ruimtevaart, en heeft een aanzienlijke rol gespeeld in de ontwikkeling van duurzame energiebronnen.

Toen Sakichi Toyoda eind 1800 een handig apparaat uitvond dat mechanisch een weefgetouw kon aandrijven, geloofde hij waarschijnlijk dat zijn uitvinding niet alleen de textielindustrie zou opschudden, maar ook de basis zou leggen voor een geheel nieuw concept van de fabriek. Het bekendste automerk ter wereld. In 1937 veranderde Toyota Boshoku zijn naam in Toyota Motor Corporation (TMC).

Was Toyota de eerste ter wereld die het beroemde fabrieksconcept introduceerde?

Het zogenaamde Toyota Production System coördineert het proces door zo min mogelijk voertuigen en onderdelen te produceren, afval te minimaliseren en alleen optimale flexibiliteit te bieden als die voertuigen en onderdelen al zijn besteld.
Deze just-in-time-filosofie bij Toyota duurde tot in de jaren zestig en zeventig en was de drijvende kracht achter het succes van het automerk.
Vandaag de dag is Toyota de op één na grootste autofabrikant ter wereld, met ongeveer 350.000 mensen in dienst.
Een belangrijke recente ontwikkeling richt zich op innovatie. Toyota Prius en Toyota Motor Corporation zijn leiders in hybride technologie. In de nabije toekomst zou Toyota deze positie kunnen manipuleren om een ​​echt concurrentievoordeel op te bouwen.
Tegenwoordig is Toyota een zeer betrouwbaar en geweldig merk, maar is het tijd om uw vertrouwde Prius of Toyota Aygo te verkopen?Met een hoeveelheid van is het veel draaglijker.

Marktsituatie Toyota

Bij het analyseren van de huidige marktpositie van Toyota schetsen we kort het aantal verkochte nieuwe en gebruikte voertuigen, populaire modellen en waar we op moeten letten bij de verkoop van Toyota-voertuigen.
nieuwe toyota verkopen
De markt herstelt zich en de verkopen van Toyota groeien, mede dankzij de prestaties op het gebied van zuinige en hybride voertuigen. In 2018 telde België in totaal 17.933 nieuwe registraties met een marktaandeel van 3,3%.

Gebruikte toyota verkopen

Kijkend naar de markt, valt er veel te leren over de populariteit en vraag van verschillende Toyota-modellen. De Yaris en Aygo zijn veruit de populairste modellen, gevolgd door de Auris, Prius en Corolla.
De meeste beschikbare auto’s rijden op benzine of hebben een gecombineerde elektrische/benzinemotor. Een LPG-model vinden is bijna onmogelijk. Het dieselaanbod is relatief groot en zal naar verwachting de komende jaren verder groeien.

Dit zijn de prijsgegevens van Toyota

Ongeveer 30% van de auto’s zijn budgetmodellen onder de € 5.000. Dit zijn voornamelijk Toyota Aygo modellen en Toyota Yaris modellen. Er zijn maar weinig gebruikte Prius op de markt voor deze prijs. Voor een groter, luxer model vindt u voor deze prijs geen aantrekkelijk aanbod.
Ongeveer 25% van de auto’s kost tussen de 5.000 en 10.000 euro. Wij bieden ook voornamelijk Toyota Yaris en Aygo modellen aan. Ook Prius occasions worden tegen aantrekkelijke prijzen verkocht. Soms vind je zelfs een luxer hybride model dat meer kilometers biedt voor de prijs.
De rest van de auto’s is duurder (€ 10.000 en hoger). De diversiteit aan modellen is hier nog meer uitgesproken. Land Cruiser, Toyota Auris en Prius zijn ook beschikbaar voor deze prijs. Veel van de duurdere modellen hebben ook hybride aandrijflijnen. Hieruit blijkt dat deze auto’s erg populair zijn en worden beschouwd als een goed alternatief voor diesel.

Heb je een hybride Toyota? Dan kun je een mooi bedrag voor je auto krijgen. Nu de eerste dieselregelgeving in aantocht is, zoeken frequente chauffeurs naar andere alternatieven. Dit duwt de prijs omhoog.
Het is belangrijk om deze trends te analyseren en te begrijpen. Maar meestal is het veel werk. Daarom moeten taxateurs een professionele partner inhuren die een eerlijke schatting van de waarde van de auto kan geven.Deze beoordelingen kosten meestal geld. U kunt ook een gratis offerte kiezen op auto-sales-belgie.com. U kunt de calculator online invullen en vervolgens een afspraak maken met een deskundige technicus op een van onze locaties in België.
Ontvang direct offertes voor verkoopprijzen voor Toyota Prius, Corolla en Yaris. We kopen uw Toyota voor deze prijs, maar u kunt erover nadenken. Hoe dan ook, u bent verzekerd van uw Toyota voor een eerlijke prijs!

  • Een testrit: Waarop moet je letten?

  • Auto verkoopovereenkomst belangrijk: Waarom?

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Toyota: Een korte geschiedenis