WhatsApp

Schrappingsattest: Wat is dat?

Wat is een schrappingsattest?

Een schrappingsattest is een document dat aangeeft dat een voertuig is geschrapt en niet meer mag worden gebruikt op de openbare weg. Het schrappingsattest wordt afgegeven door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) als het voertuig is geregistreerd in Nederland. Het schrappingsattest wordt afgegeven als het voertuig:

Totaal verloren is gegaan

Definitief buiten gebruik is gesteld

Is omgezet in staal of ander metaal

Het schrappingsattest is een belangrijk document omdat het aantoont dat het voertuig niet meer mag worden gebruikt op de openbare weg en dat de eigenaar niet langer verantwoordelijk is voor het voertuig. Het schrappingsattest is ook nodig om te bewijzen dat het voertuig is geschrapt als je wilt overstappen op een nieuwe auto of als je wilt verhuizen naar het buitenland.

Een Annuleringscertificaat, of Bewijs van Annulering, is een document dat u ontvangt wanneer u uw kenteken verwijdert of uw auto afschrijft. Dit document bevestigt dat u niet langer de huidige eigenaar van het voertuig bent en dus geen verplichtingen meer hebt aan het voertuig.
Zolang het kenteken niet wordt overgedragen aan de nieuwe eigenaar, bent u zelf verantwoordelijk voor de motorrijtuigenbelasting, verzekeringen, reguliere keuringen en zelfs eventuele boetes.

Hoeveel is mijn auto waard?
Claim gratis de waarde van uw auto. Snel en gemakkelijk verkopen tegen de beste prijs!

Een opzegbewijs is belangrijk omdat je moet opzeggen om je autoverzekering op te zeggen. Als u uw opzeggingsattest verliest, zegt de verzekeringsmaatschappij niet zomaar uw dekking op. Verzekering vereist een bewijs dat u inderdaad niet langer de eigenaar bent.
Dus, bent u uw DIV intrekkingsbewijs kwijt? Dan moet u een vervangend document aanvragen. Hierover leest u later meer.
Verwijder uw kentekenplaat – Privéverkoop
Het verwijderen van de kentekenplaat is een belangrijke stap om alle verplichtingen te ontlasten wanneer de auto wordt verkocht of niet meer in gebruik is. U kunt uw kentekenplaat afhalen bij het DIV- of Bpost-postkantoor.
U ontvangt een verklaring van opzegging door uw kenteken te schrappen. Het verwijderen van uw kenteken dient te gebeuren door uw kenteken af ​​te geven aan de DIV. Zij regelen de verwijdering en sturen u vervolgens het verwijderingscertificaat.
Hoe uw kentekenplaat verwijderen?

Bewaar je officiële kentekenplaat onverpakt (met de oude kentekensticker die je hebt gekregen) in de rode brievenbus bij Bpost
Geef het officiële kenteken terug aan uw verzekeringsmaatschappij
Deponeer een officieel kenteken in de brievenbus van de DIV
Lever het officiële kenteken in bij het Bpost-kantoor (9,75 €, bewijs van je probleem)

Gratis online evaluatie Gratis online evaluatie Merk Kies merk Model Kies model Bouwjaar Kies bouwjaar Gratis schatting nu
Na het inleveren van het kenteken wordt uw voertuig gesloopt. We raden je aan om je kenteken af ​​te geven op het Bpost-kantoor, zodat je een kopie van het opzeggingsbewijs twv 9,75 EUR met de datum van opzegging kunt ontvangen.
Het bewijs van daadwerkelijke opzegging ontvang je later in de opzegmaand per post. Als u uw kenteken in de brievenbus van de DIV deponeert, is uw verhuisdatum de datum waarop de brievenbus is opgehaald. Om die datum vast te stellen, moet u wachten op het bewijs van opzegging.
Verwijder uw kentekennummer – goedgekeurd bedrijf
Als u uw auto aan aan een erkend bedrijf wilt verkopen, hebben we een optie. Dit kan bijvoorbeeld een autokoper of -dealer zijn. Dan krijgt u bij verkoop vaak een opzeggingsbewijs van dit bedrijf.
2. Kan ik een opzeggingsattest aanvragen?
Bent u een opzegbewijs kwijt of niet ontvangen? Als u geen bewijs van opzegging heeft ontvangen, controleer dan uw opzeggingsstatus online. Dit kunt u doen op de website van de DIV.
Mocht hier blijken dat uw kenteken is verwijderd, dan heeft u uw afmeldingsbewijs nodig. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u het beste contact opnemen met DIV. Bij verlies van uw verklaring van opzegging kunt u ook bij de DIV terecht voor verdere procedures en voor het aanvragen van nieuwe documenten.

Bereken gratis de waarde van uw auto
Meer dan 1 miljoen klanten geloven het. Auto’s beoordelen en verkopen: zo makkelijk mogelijk!

3. Gemakkelijk verkopen
U kunt uw auto verkopen bij een erkend bedrijf zoals auto-verkopen-belgie.com. Boek online een afspraak met de Taxatietool en ontdek wat uw auto waard is en de prijs die wij voor uw auto bieden.
Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Laat binnen een half uur uw auto taxeren en beslis zelf of u hem wilt verkopen.
Bij auto-verkopen-belgie.com regelen we annuleringen en verwijderingen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over papierwerk, wij regelen alles voor u. en geld op uw rekening na 2 werkdagen.

  • Tweedehands Volkswagen: Zo verkoop je het!

  • Fiat verkopen? Wat is zijn reputatie op de markt?

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Schrappingsattest: Wat is dat?