WhatsApp

Tweedehands elektrische auto verkopen: Waar kun je dit het beste doen?

Er zijn verschillende manieren om een tweedehands elektrische auto te verkopen:

Online marktplaatsen: U kunt uw elektrische auto te koop aanbieden op websites als Marktplaats of Autotrader. Dit kan een goede manier zijn om de auto snel te verkopen aan een groot publiek.

Elektrische autodealers: Er zijn verschillende dealers die zich specifiek op elektrische auto's richten. U kunt contact opnemen met een van deze dealers om te vragen of ze geïnteresseerd zijn in het kopen van uw elektrische auto.

Auto-occasionbedrijven: Veel autobedrijven hebben een afdeling voor tweedehandsauto's. U kunt contact opnemen met een van deze bedrijven om te vragen of ze geïnteresseerd zijn in het kopen van uw elektrische auto.

Particulier verkopen: U kunt ook proberen de auto te verkopen aan iemand die u kent, zoals een vriend of familielid. Dit kan een goede manier zijn om de auto snel te verkopen en om ervoor te zorgen dat de auto bij iemand terechtkomt die u vertrouwt.

Vraag advies aan een professioneel: Als u niet zeker weet hoe u uw elektrische auto het beste kunt verkopen, kunt u advies vragen aan een professioneel, zoals een autoverkoper of een adviesbureau. Zij kunnen u helpen om de beste manier te vinden om uw elektrische auto te verkopen.

U gaat een gebruikte elektrische auto verkopen. Waar regelt u de verkoop van elektrische auto’s het beste?
Het verkopen van elektrische voertuigen kan een hele klus zijn. De afschrijving van elektrische voertuigen gaat nog relatief snel. Een reden hiervoor is dat het bereik steeds sneller wordt.
Het model waar je een paar jaar geleden veel geld aan hebt uitgegeven heeft meestal al een opvolger met een hoger bereik.
Daarom is het bereik erg belangrijk voor het afschrijvingsbedrag. Elektrische voertuigen met een hoge actieradius gaan verder en zijn meer waard als ze worden verkocht.
Waar krijg je de beste prijzen voor elektrische auto’s? Waar verkoopt het het snelst?

Online advertenties: het verkopen van een tweedehands elektrisch voertuig via particuliere verkoop kan weken duren. Particuliere kopers aarzelen vaak nog om een ​​tweedehands elektrisch voertuig te kopen. Accu’s zijn duur en het minst slijtvaste onderdeel van een elektrisch voertuig.
Inruilen/verkopen bij een dealer: Je EV verkopen aan een dealer is een snelle manier om te verkopen. Maar de dealer heeft hetzelfde probleem als jij met particuliere verkoop. De auto moet worden doorverkocht en de dealer wil er geld mee verdienen.
auto-verkopen-belgie.com: Op auto-verkopen-belgie.com kan je altijd tweedehands elektrische voertuigen verkopen. Op basis van de beoordeling van brancheprofessionals doen wij u een eerlijk aanbod. Wij controleren uitgebreid de marktwaarde van uw EV zodat u uw auto niet voor minder hoeft te verkopen dan deze in werkelijkheid is.

auto-verkopen-belgie.com biedt elke wagen: elektrische, hybride of diesel- en benzinemodellen – sloop of loopwagen – de beste prijs.
2. Aan- en verkoop van elektrische voertuigen
Terwijl de markt voor gebruikte elektrische voertuigen een vlucht begint te nemen, zijn er een aantal factoren die veel mensen ervan weerhouden een elektrisch voertuig te kopen of te verkopen.
De belangrijkste reden voor de terughoudendheid zijn de kosten. De kosten zijn voornamelijk te wijten aan de batterij. De batterij is het onderdeel dat de hele auto al snel duur maakt. Bovendien hebben veel EV’s een beperkt bereik.

Hoeveel is mijn auto waard?
Claim gratis de waarde van uw auto. Snel en gemakkelijk verkopen tegen de beste prijs!

Batterijen ontwikkelen zich razendsnel. Dit betekent dat hun prijs snel daalt en hun assortiment toeneemt. Dus de kans is groot dat iemand die nu een EV koopt, over een jaar winstgevender is als er efficiëntere batterijen beschikbaar zijn.
Hetzelfde geldt als iemand onlangs een elektrisch voertuig heeft gekocht. Dan kan het in korte tijd flink zijn afgeschreven wat de verkoop minder interessant maakt.
Er is echter een andere kant aan het bovenstaande verhaal. Er zijn verschillende redenen voor de noodzaak van elektrische voertuigen.
Door de toenemende populariteit van elektrische voertuigen zijn ook steeds meer mensen bereid om gebruikte elektrische voertuigen te kopen, wat de verkoop makkelijker maakt.
Om de huidige waarde van uw voertuig te weten te komen, kunt u een online assessment doen op auto-verkopen-belgie.com.
3. De voordelen van elektrische voertuigen
Elektrische voertuigen worden om verschillende redenen steeds populairder. Wanneer één type auto populairder wordt, wordt het ook gemakkelijker om elektrische voertuigen te verkopen.
Hieronder zetten we deze voordelen op een rij:

Elektrische voertuigen (mits geladen met groene energie) stoten tijdens het rijden geen koolstofdioxide uit.
Elektriciteit is veel goedkoper dan benzine.
Sinds 2016 maakt de emissievrije premie het mogelijk om een ​​100% elektrische auto met premie te kopen. LET OP: Deze regels gelden niet voor bedrijven, het voertuig en de aankoop ervan moeten aan bepaalde regels voldoen. Premies zijn alleen van toepassing op M1- en N1-klasse voertuigen, u moet het voertuig minimaal 3 jaar houden en de bestelling moet online worden geregistreerd.
In Vlaanderen geregistreerde bedrijven kunnen tot 120% van hun aankopen van elektrische voertuigen aftrekken van hun belastingvermindering tot 2020.
In het Vlaamse Gewest zijn elektrische voertuigen volledig vrijgesteld van BIV. Vanaf 61,50 EUR in Brussel en Wallonië
Ook elektrische voertuigen zijn in Vlaanderen vrijgesteld van wegenbelasting. In Brussel en Wallonië betaal je minimaal € 77,35.

Of de vele voordelen van een elektrisch voertuig opwegen tegen de nadelen is een afweging die je voor jezelf moet maken.
Natuurlijk zijn EV’s duurder in aanschaf en is het jaarlijkse afschrijvingspercentage nog steeds vrij hoog.
Gratis online evaluatie Gratis online evaluatie Merk Kies merk Model Kies model Bouwjaar Kies bouwjaar Gratis schatting nu
4. Verkoop elektrische voertuigen via auto-sales-belgie.com

Zoals eerder vermeld, worden veel consumenten weerhouden van de verkoop van elektrische voertuigen omdat batterijen in toekomstige auto’s goedkoper en beter zullen worden.
Wilt u uw elektrische auto verkopen, maar kunt u om bovenstaande redenen moeilijk een koper vinden? Geen probleem, bij auto-verkopen-belgie.com kopen wij elke auto en dus ook uw elektrische auto.
Om erachter te komen hoeveel u voor uw auto kunt krijgen, kunt u eerst een schatting maken via onze website. U ontvangt binnen 30 seconden de actuele waarde van onze auto. De huidige waarde geeft de waarde van uw elektrische auto aan.
Hierna maakt u een afspraak in één van onze vestigingen en zullen wij uw auto grondig beoordelen en een bod doen. Accepteer een bod en verkoop uw gebruikte elektrische auto binnen 24 uur. Uw elektrische auto verkopen is dus zo eenvoudig.

  • Wil je jouw bedrijfswagen wegdoen?

  • Auto snel verkopen: Waar en hoe?

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Tweedehands elektrische auto verkopen: Waar kun je dit het beste doen?