WhatsApp

Wanneer moet je een cabrio verkopen?

Het beste moment om een cabrio te verkopen kan verschillen, afhankelijk van verschillende factoren zoals het merk, model, leeftijd en staat van de auto, de locatie waar je de auto verkoopt, en het weer.

Over het algemeen geldt dat cabrios het best verkopen in de zomer, wanneer het weer goed is en mensen de neiging hebben om de dakloze rijervaring te willen hebben. Als je in een gebied woont waar het vaak warm is, kan het verstandig zijn om de cabrio in de lente of vroege zomer te verkopen, zodat de nieuwe eigenaar er direct van kan genieten.

Aan de andere kant, als je in een gebied woont waar het vaak koud is, kan het verstandig zijn om de cabrio in de late herfst of vroege winter te verkopen, wanneer mensen op zoek zijn naar een auto voor de koudere maanden.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het verkopen van een cabrio op het juiste moment ook afhankelijk kan zijn van de staat van de auto. Als de auto bijvoorbeeld ouder is en aan reparatie toe is, kan het moeilijker zijn om hem te verkopen, ongeacht het seizoen.

Over het algemeen is het verstandig om de markt en de vraag naar cabrios in jouw gebied te bekijken voordat je een beslissing maakt over wanneer je de auto verkoopt.

Tussen maart en augustus wordt tot 70% van de convertibles verkocht. Als gevolg hiervan is de vraag in andere maanden van het jaar lager. Het is dus moeilijk om een ​​cabrio in de winter te verkopen. Terwijl sommige kopers bewust op zoek zijn naar een cabrio buiten het seizoen, willen ze vaak betere prijzen.

Hoeveel is mijn auto waard?
Claim gratis de waarde van uw auto. Snel en gemakkelijk verkopen tegen de beste prijs!

2. Welke cabrio’s zijn populair?
Een cabrio is een aanpasbaar voertuig omdat het dak intrekbaar is. Cabrio’s zijn meestal coupé-varianten van reguliere modellen. Dit onderscheidt ze van tweezitters zoals sportwagens, die vaak onafhankelijk van het normale bereik worden ontwikkeld.
Nog maar vijf jaar geleden zorgden de stijgende ontwikkelingskosten en de wisselvallige verkoop van cabrio’s ervoor dat kopers op hun hoede waren voor de markt voor gebruikte auto’s. Het is moeilijker om een ​​cabrio te verkopen en de waarde van het voertuig is wat volatieler. De volgende feiten helpen u in te schatten hoe populair uw cabrio is en hoe goed deze verkoopt.
Welke soorten cabrio’s verkopen goed?
Cabrio’s zijn gemakkelijker te gebruiken en te onderhouden dan roadsters. Een cabriolet kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor de dagelijkse behoeften. Omdat hij doorgaans voldoende rijcomfort en meer opbergruimte biedt dan een sportwagen voor het reguliere werk en de boodschappen.
Als bijzondere auto heeft de Roadster zeker zijn specialiteiten, maar zo praktisch is hij niet. Door het bijzondere ontwerp van roadsters zijn de ontwikkel- en productiekosten doorgaans hoger dan bij vergelijkbare cabrio’s.
Als het om kopen gaat, kiezen consumenten vaak voor een goedkopere cabrio dan voor een sportwagen. Hierdoor worden cabrio’s iets meer verkocht. De compacte klasse het populairst onder cabrioliefhebbers, gevolgd door de middenklasse. Wat betreft het constructiemodel is er een verschil tussen cabrio’s met stoffen en metalen daken.
stoffen of metalen dak
Kiezen voor een stoffen dak of een metalen dak is een kwestie van smaak. In veel verkoopgesprekken heb je als eigenaar van een voertuig met metalen dak echter een voordeel.
Uiteindelijk speelt het verkoopseizoen voor cabrio’s met vast dak een minder belangrijke rol. Want bij koud en nat weer biedt textiel vaak niet meer voldoende bescherming voor het interieur van een cabrio. Daarom zijn metalen daken een pluspunt voor veel geïnteresseerden. Stoffen daken zijn vooral nobel op oudere auto’s. Daarom zijn sommige kopers op zoek naar een cabrio met stoffen dak en oldtimerpotentieel.

Bij de ontwikkeling van de cabrio werd de carrosserie steeds verstevigd om het defecte dak te compenseren. Daken zorgen meestal voor stabiliteit, wat vooral belangrijk is bij een ongeval. De veiligheid van een bepaald model is niet direct afhankelijk van het type schuifdak.

Gratis online evaluatie Gratis online evaluatie Merk Kies merk Model Kies model Bouwjaar Kies bouwjaar Gratis schatting nu
3. Bepalende factoren voor de verkoop van converteerbare obligaties
Als je met potentiële kopers praat, is het van belang om duidelijke info te geven over de eigenschappen van de cabrio. Dit overtuigt geïnteresseerden waardoor u meestal een hogere prijs kunt vragen, wat dan weer als betere onderhandelingsbasis voor het verkoopproces dient.
dak conditie
Bij een stoffen dak is het moeilijker om vuil uit het materiaal te verwijderen. Let hier goed op, want een vuil dak is een zichtbaar gebrek dat geïnteresseerden de mogelijkheid kan bieden om een ​​lagere prijs te bedingen. Voor metalen daken geldt hetzelfde voor grotere krassen.
Reparatie van bewegende delen is uiterst complex en duur. Als er iets vastloopt, of als het elektronische sluitsysteem niet goed werkt, kan het moeilijk zijn om een ​​duur bezoek aan een monteur voor of na de verkoop van uw cabrio te vermijden. Een ander dak, inclusief de bar, kostte duizenden euro’s.
In principe heb je meer kans om je cabrio succesvol te verkopen als er geen probleem is met het sluiten van het dak en er geen geluid is. Het dak moet ook eenvoudig te installeren zijn voor de duurzaamheid van de cabrio.
Algemene staat van de cabrio
Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen vocht in de cabrio komt. Het is belangrijk om de ramen, achterruit en dak te allen tijde gesloten te houden. Om het interieur droog te houden, is ook een schone cabriokap vereist. Dit is een belangrijk teken dat uw voertuig goed onderhouden en in goede staat is.
Bijzondere aandacht werd besteed aan de componenten die converteerbare en gesloten modellen onderscheidden. Deze zijn moeilijk te vervangen en vaak duur omdat ze in kleine aantallen worden geproduceerd voor cabrio-varianten van de modelserie.
Daarom zijn dakdelen en andere carrosseriedelen als afdichtingen en belangrijk om waarde te behouden. Het is de moeite waard om dit te benadrukken in verkoopgesprekken.

Bereken gratis de waarde van uw auto
Meer dan 1 miljoen klanten geloven het. Auto’s beoordelen en verkopen: zo makkelijk mogelijk!

Belangrijke factoren bij het verkopen van een cabrio
Van BMW’s sportieve tweezitter tot Audi’s comfortabele vierdeurs cabrio’s zijn er in elke prijsklasse en voor elke smaak. Tegelijkertijd zijn er veel factoren die de waarde van een cabrio bepalen, zorg ervoor dat u de bijzondere eigenschappen van de cabrio goed begrijpt zodat u deze kunt benadrukken in verkoopgesprekken.

Bouwjaar – Hoe jonger het voertuig, hoe groter de kans dat de cabriolet wordt verkocht. Oudere modellen zullen waarschijnlijk niet snel afschrijven vanwege hun lagere kilometerstand. Vanaf ongeveer 20 jaar stijgt de waarde van een goed onderhouden voertuig weer. Het hangt af van hun potentieel om klassieke auto’s te worden.
mot

  • Auto gratis adverteren? Dit zijn de mogelijkheden.

  • Iedereen is welkom om hun gebruikte auto te verkopen!

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Wanneer moet je een cabrio verkopen?