WhatsApp

Belgische Bestelbussen

In België zijn er verschillende soorten bestelbussen die geschikt zijn voor zakelijk gebruik. De keuze voor een bepaald type bestelbus zal afhangen van de specifieke behoeften van jouw bedrijf, zoals de hoeveelheid ruimte die je nodig hebt, het soort goederen dat je wilt vervoeren en hoe ver je wilt rijden.

Sommige populaire bestelbussen in België zijn:

  • Citroën Berlingo: een compacte bestelbus met ruimte voor twee Europallets.
  • Ford Transit: een middelgrote bestelbus met verschillende lengtematen en geschikt voor het vervoeren van zware ladingen.
  • Mercedes-Benz Sprinter: een grote bestelbus met ruimte voor drie Europallets en geschikt voor het vervoeren van zware ladingen op lange afstanden.
  • Renault Kangoo: een compacte bestelbus die geschikt is voor het vervoeren van kleinere hoeveelheden goederen.

Het is aan te raden om verschillende bestelbussen te vergelijken en te kijken welke het beste aansluit bij jouw behoeften voordat je een aankoop doet.

In België is de verkoop van bedrijfswagens in opkomst, met name de verkoop van bestelauto's vertoont een stijgende lijn. In 2018 werden maar liefst 77.936 lichte vrachtwagens (tot 3.500 kg) nieuw geregistreerd. Deze trend kan mogelijk worden toegeschreven aan de kilometerheffing voor vrachtwagens, waardoor veel bedrijven ervoor kiezen om twee pick-ups te gebruiken in plaats van één vrachtwagen. Bovendien stoten bestelauto's veel minder uit, wat zowel kostenbesparend is voor bedrijven als milieuvriendelijker voor klanten.

De Ford Transit Custom is de bestverkochte bestelwagen in Europa, en dit is niet zonder reden. De nieuwe Ford Transit Custom is uitgerust met Intelligent Speed Assist, een programma dat verkeersborden herkent en controleert via het navigatiesysteem. Als de bestelwagen bijvoorbeeld een zone met een snelheidslimiet van 30 km binnenrijdt, zal hij automatisch remmen. In 2019 introduceerde Ford ook een plug-in hybride versie van de Ford Transit Custom, de Ford Transit Custom PHEV. Hoewel de Ford Transit Custom nog niet de bestverkochte bestelwagen in België is, zou dit kunnen veranderen zodra de PHEV-versie in 2019 op de markt komt.

In Vlaanderen zijn elektrische en CNG-bestelwagens sinds juli 2017 vrijgesteld van wegenbelasting. Dit heeft bijgedragen aan de populariteit van milieuvriendelijke bestelwagens in het gebied.

Wat betreft de verkoop van bestelwagens op de tweedehands automarkt, kan het verkopen van uw bestelwagen momenteel zeer succesvol zijn, gezien de jaarlijkse stijging van de verkoop. Exporteren van uw bestelwagen is ook een goede optie, vooral naar buurland Nederland. In 2017 werden in Nederland maar liefst 97.425 gebruikte bestelauto's verkocht, waarvan een groot deel uit België kwam. De lagere aanschafkosten in Nederland, dankzij het niet betalen van de BPM-belasting, maken het voor Nederlandse kopers aantrekkelijk om gebruikte bestelwagens uit België te importeren. De populairste modellen in België verschillen echter van die in Nederland, waar de Volkswagen Caddy op de eerste plaats staat, gevolgd door de Volkswagen Transporter, Mercedes-Benz Sprinter, Renault Trafic en Mercedes-Benz Vito.

De verkoop van bestelwagens wordt ook beïnvloed door de International Van of the Year Awards. In 2019 werden de bestelwagens van Groupe PSA, de Citroën Berlingo, Opel Combo en Peugeot Partner, erkend als duidelijke winnaars. Deze bestelwagens scoren hoog op wegligging, comfort en bruikbaarheid, en zijn uitgerust met handige functies zoals overbelastingsindicatoren, die het gewicht van de bestelwagen meten en een waarschuwing geven als de lading te zwaar is. De Citroën Berlingo biedt ook een volledig elektrische versie aan, genaamd de Citroën Berlingo Electric.

Voor de verkoop van bestelwagens, zowel nieuw als tweedehands, is Auto-sales-belgie.com een goede bron. Het bedrijfsleven in België bloeit en de verkoop van bestelwagens blijft groeien. Hoewel de verkoop van gebruikte bestelwagens populair is, kan het verkopen ervan tijdrovend en uitdagend zijn. Persoonlijk advies kan van belang zijn bij een particuliere verkoop.

  • Zijn hybride auto''s fiscaal voordelig?

  • Tweedehands Volkswagen: Zo verkoop je het!

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Belgische Bestelbussen