WhatsApp

Auto zonder keuring verkopen: Dit is belangrijk!

Het is belangrijk om te weten dat het in sommige landen verboden is om een auto te verkopen zonder dat deze eerst is gekeurd. Dit is meestal bedoeld om te helpen bij het garanderen van de veiligheid van de weg en de luchtverontreiniging te beperken. Als u in een land woont waar het verkopen van een ongekeurde auto legaal is, zijn hier enkele dingen waar u rekening mee moet houden:

Zorg ervoor dat u de juiste documentatie hebt om de verkoop te voltooien. Dit kan onder andere omvatten het kentekenbewijs van de auto, het certificaat van eigendom, en eventuele facturen of garantiecertificaten.

Zorg ervoor dat de auto in goede staat is en dat er geen duidelijke problemen zijn die de veiligheid of betrouwbaarheid van de auto kunnen beïnvloeden.

Wees eerlijk tegen potentiële kopers over de staat van de auto en eventuele problemen die er misschien zijn. Als u dit niet doet, kan dit leiden tot problemen na de verkoop en kan het zelfs leiden tot juridische problemen.

Als u in een land woont waar het verkopen van een ongekeurde auto verboden is, moet u de auto eerst laten keuren voordat u deze verkoopt. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat de verkoop soepel verloopt en dat er geen problemen ontstaan na de verkoop.

U wilt uw auto verkopen, maar de keuring is verlopen. Of misschien komt er een keuring en verwacht u niet dat uw voertuig erdoor komt.

Hoeveel is mijn auto waard?
Claim gratis de waarde van uw auto. Snel en gemakkelijk verkopen tegen de beste prijs!

Uiteraard mag uw auto niet zonder keuring op de openbare weg worden gereden. Dit maakt het moeilijker om uw auto tegen een premium prijs te verkopen.
Wie wil er een afgekeurde auto kopen? Als u ervoor zorgt dat de auto een geldige keuring heeft doorstaan, heeft u hier geen last van. Het enige nadeel is dat je natuurlijk te maken krijgt met hoge kosten die je waarschijnlijk niet wilt.
Hoeveel is uw auto waard zonder keuring?
Is het echt de moeite waard om te controleren, of is het voordeliger om het niet te doen? Om deze vraag te beantwoorden, moet u de productie kennen van niet-gekeurde en geïnspecteerde auto’s die door uw auto zijn geproduceerd.
U kunt de huidige waarde van uw auto berekenen met onze online taxatie. Eerst krijgt u een schatting op basis van merk, model, bouwjaar en kilometerstand. Zo weet u de waarde van de auto zonder deze te controleren. Nu u weet hoeveel uw auto zonder keuring is geproduceerd, wilt u weten hoeveel uw auto na keuring is geproduceerd.
2. Hoeveel bedragen de inspectiekosten?
De kosten van een autokeuring lopen sterk uiteen. Er zijn garages waar je tientallen auto’s klaar hebt staan, en je komt garages tegen die vroeger 100 euro kwijt waren bij een autokeuring. Er is geen minimum en maximum prijs voor een autokeuring.
Ook de tijd die nodig is om een ​​auto te inspecteren staat niet vast. Het hangt af van het type en de omvang van de schade. Het keuren van een auto met veel gebreken kost meer tijd dan het keuren van een auto met weinig of geen zorgen.
Controleren is zeker geen garantie dat u weer de weg op kunt. Zijn er gebreken waardoor uw auto niet door de keuring komt? Deze moeten eerst gerepareerd worden, wat weer extra kost.
Afhankelijk van de ernst van het probleem kunnen deze kosten aanzienlijk zijn. Voor wie een auto wil verkopen, vormen de onderhoudskosten de grootste last.
Kreeg u tijdens de inspectie te horen dat de reparatie duur was en besloot u dat niet te doen? Dan betaal je de cheque prijs en kun je toch niet de weg op.

Pas op voor malafide garages die zeer goedkope auto-inspecties aanbieden. Kijk van tevoren of er in de toekomst extra kosten zijn en als er reparaties nodig zijn, meld dit dan eerst. Het is niet ongebruikelijk dat mensen met hoge kosten worden geconfronteerd bij het ophalen van hun auto.

Gratis online evaluatie Gratis online evaluatie Merk Selecteer merk Model Selecteer model Bouwjaar Selecteer bouwjaar Gratis schatting nu
3. De meest voorkomende vragen over autokeuringen
Denkt u dat het inspecteren van uw auto voordat u deze verkoopt de beste optie is? Maak je dan klaar om gekeurd te worden zodat je de meeste kans hebt op een geldig keuringsbewijs zonder een forse vergoeding te betalen.
U kunt uw auto helaas niet persoonlijk inspecteren. Dit wordt overgelaten aan de bevoegde rechter. Tijdens de keuring kunt u de auto controleren op veelvoorkomende gebreken.
auto-verkopen-belgie.com deed zelf onderzoek naar de punten waar auto’s het vaakst worden afgekeurd tijdens het keuringsproces. We maakten onderscheid tussen auto’s van 3, 5 en 9 jaar oud en het percentage met gerelateerde problemen.

3 jaar later
5 jaar later
9 jaar later

Dimlicht
1,9%
Dimlicht
3,2%
Dimlicht
6,1%

achterlicht
1,6%
achterlicht
3,4%
achterlicht
8,4%

koplamp
1,6%
koplamp
2,7%
koplamp
6,4%

remschijf
0,8%
remschijf
1,7%
remschijf
2,8%

olieverlies
0,7%
olieverlies
1,7%
olieverlies
2,8%

Ophanging en schokdempers
0,3%
Ophanging en schokdempers
1%
Ophanging en schokdempers 3,8%

as
0,2%
as
0,7%
as
3,3%

3 jaar later

Dimlicht: 1,9%
Achterlichten: 1,6%
Koplampen: 1,6%
Remschijf: 0,8%
Olieverlies: 0,7%
Vering en schokdempers: 0,3%
Schacht: 0,2%

5 jaar later

Dimlicht: 3,2%
Achterlichten: 3,4%
Koplampen: 2,7%
Remschijf: 1,7%
Olieverlies: 1,7%
Vering en schokdempers: 1%
Schacht: 0,7%

9 jaar later

Dimlicht: 6,1%
Achterlichten: 8,4%
Koplampen: 6,4%
Remschijf: 2,8%
Olieverlies: 0,7%
Vering en schokdempers: 3,8%
Schacht: 3,3%

4. Waar worden afgekeurde auto’s verkocht?
een auto verkopen aan een particulier zonder keuring
Het is moeilijk om een ​​auto aan een particulier te verkopen zonder keuring. Mensen zijn op zoek naar auto’s voor het dagelijks leven. Auto’s die niet legaal zijn, verliezen veel waarde voor de consument.
Als iemand met een ongecontroleerd voertuig de weg op gaat, loopt de bestuurder groot gevaar. Niet-goedgekeurde voertuigen vallen niet onder de verzekering. Bij een ongeval keert de verzekeringsmaatschappij niets uit.
Koper dient ervoor te zorgen dat het voertuig een geldig keuringsbewijs ontvangt. Consumenten onderhandelen vaak over prijzen omdat ze moeten betalen voor onderhoud en risicovolle (dure) reparaties.
Afgezien van het feit dat het moeilijk is om een ​​auto aan een consument te verkopen zonder geldig kenteken, krijgt u niet altijd de beste prijs.
We raden individuele handel zonder voertuiginspectie af. Dit kost tijd en geld.

Bereken gratis de waarde van uw auto
Meer dan 1 miljoen klanten geloven het. Auto’s beoordelen en verkopen: zo eenvoudig mogelijk!

een afgekeurde auto verkopen aan een dealer
Een auto zonder kenteken is makkelijker te verkopen aan een dealer dan aan een consument. De meeste dealers hebben hun eigen garage

  • Auto verkoop: deze papieren heb je nodig!

  • Wil je jouw bedrijfswagen wegdoen?

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Auto zonder keuring verkopen: Dit is belangrijk!