WhatsApp

Oldtimer verkopen: Hiermee moet je rekening houden

Er zijn enkele specifieke zaken waar u rekening mee moet houden bij het verkopen van een oldtimer. Hieronder staan een aantal belangrijke punten:

  • Bepaal de waarde van de oldtimer. Dit kunt u doen door middel van een taxatie of door te kijken naar vergelijkbare oldtimers die recentelijk verkocht zijn.
  • Maak de oldtimer verkoopklaar. Zorg dat de oldtimer in goede staat is en dat deze schoon is. Indien nodig, kunt u de oldtimer laten controleren door een specialist.
  • Adverteer de oldtimer. U kunt de oldtimer aanbieden via verschillende verkoopkanalen, zoals via een oldtimerbeurs of via een occasionbedrijf.
  • Maak een proefrit met geïnteresseerden. Laat geïnteresseerden een proefrit maken met de oldtimer, zodat zij zich een goed beeld kunnen vormen van de oldtimer.
  • Regel de verkoopadministratie. Zorg dat u de juiste papieren heeft, zoals een kopie van de kentekencard en het onderhoudsboekje, om de verkoop te kunnen afronden.
  • Maak duidelijke afspraken met de koper over de betaling. Maak duidelijke afspraken over de betaling en zorg dat u de betaling op tijd ontvangt.
  • Zorg voor de afmelding van de oldtimer. Laat de oldtimer afmelden bij de RDW en regel dat de koper de oldtimer op zijn naam kan zetten.

Houd in gedachten dat oldtimers vaak een historie hebben en deze kan de waarde van de auto beïnvloeden. Bewaar daarom ook oude documenten en onderhoudsboekjes zodat u de historie van de auto kunt aantonen.

Verkoop van gebruikte auto’s Heeft u een gebruikte auto? Afhankelijk van wanneer en wanneer u uw auto heeft geregistreerd, kan uw auto al een klassieker zijn. Wanneer is uw auto oud? Een oldtimer is een auto die al meer dan 25 jaar in gebruik is. Dit betekent dat als uw auto ouder is dan 25 jaar, u in het bezit bent van een oldtimer. Dit is een belangrijke factor. De leeftijd of het bouwjaar van de auto heeft dus geen invloed op het feit of u in een klassieke auto rijdt. Een auto van 26 jaar oud wordt alleen als klassieker beschouwd als deze minimaal 25 jaar op kenteken staat. De regels die gelden voor klassieke auto’s zijn anders dan voor reguliere auto’s. Klassieke auto’s hebben geen jaarlijkse keuring nodig zoals gewone auto’s. Oude senioren moeten gecontroleerd worden, maar voor oude senioren is er een aparte controle. Voertuigen moeten worden gekeurd door een ervaren bestuurder voordat ze worden geregistreerd als ervaren bestuurder. Deze controle wordt ook gedaan wanneer een oldtimer onder een nieuwe naam wordt ingeschreven, bijvoorbeeld nadat de oldtimer is verkocht. In dit geval krijgt de klassieke auto een speciale O-plaat. Het O-bord heeft verschillende beperkingen. Een klassieke O-car mag in de volgende gevallen niet worden gebruikt:

Commercieel/professioneel gebruik

Woon-werkverkeer of ombouw naar school als voertuig Iedereen die zich niet aan deze beperkingen wil houden, kan zijn oldtimer registreren als gewone auto. In dat geval krijgt u een regulier registratienummer. Er zijn geen beperkingen voor het besturen van een klassieke auto, maar er is geen vrijstelling van jaarlijkse keuringen. Of u uw auto nu registreert als klassieker of als gewone auto, in beide gevallen geniet u van verminderde verkeersbelasting. Top Classic Cars Er zijn verschillende Duitse merken in de Top Classic Cars lijst. Mercedes, Volkswagen en BMW zijn zeer populaire merken onder liefhebbers van klassieke auto’s, maar ook Fiat en Ford zijn erg populair. Het is geen verrassing dat Duitse klassieke auto’s populair zijn. Onderdelen van deze merken zijn meestal nog makkelijk te vinden zodat knutselaars de auto zelf kunnen repareren. De Volkswagen Kever is het perfecte instapmodel voor degenen die nieuw zijn in de oude autowereld, aangezien sommige onderdelen van het model nog steeds gemakkelijk te vinden zijn. Een gebruikte auto kan een zeer goede investering zijn. De waarde van sommige modellen is in de loop der jaren toegenomen. Zo is een oude Mercedes 190SL inmiddels tienduizenden euro’s waard. Niet alle merken en modellen zijn echter zo snel in waarde gegroeid. De waarde van een veteraan hangt af van verschillende factoren: Zeldzaamheid: een zeldzame veteraan is waardevoller dan een die veel heeft gekopieerd, dus originaliteit is gemakkelijk te vinden: veel liefhebbers geven de voorkeur aan een originele auto boven een gerestaureerde auto, hoewel veel geld neigt te investeren in restauratie

De oldtimers – bekende merkprestaties: Net als een nieuwe auto is de waarde van een gebruikte auto afhankelijk van de technische specificaties van de auto, dus het is belangrijk om te beseffen dat restauratie niet altijd leidt tot een hogere waarde . Reparaties kunnen al snel veel geld kosten en dat geld krijg je niet altijd terug als je je oldtimer verkoopt. Ook de restauratie moet uitstekend zijn, anders heeft de restauratie een negatieve invloed op de waarde van uw oldtimer. Veel hobbyisten geven de voorkeur aan kopieën die nog wat werk vergen, vooral als ze zelf graag aan hun oldtimers sleutelen. Verkoop uw oldtimer Het publiek voor het verkopen van uw oldtimer is veel kleiner dan het gemiddelde occasionpubliek. Mensen die geïnteresseerd zijn in klassieke auto’s zoeken vaak op geclassificeerde sites naar hun favoriete merken en modellen. Door uw klassieke auto op advertentiesites te verkopen, vindt u deze meestal particulier. De verkoop van gebruikte auto’s duurt vaak lang, juist omdat het publiek zeer beperkt is en liefhebbers van gebruikte auto’s vaak op zoek zijn naar specifieke merken en modellen.

Om de verkoop van uw oldtimer te bespoedigen, kunt u uw oldtimer ook aan professionele kopers verkopen. De makkelijkste manier is om je oldtimer online te registreren op auto-verkopen-belgie.com. auto-verkopen-belgie.com helpt particulieren hun auto’s en gebruikte auto’s te verkopen aan gespecialiseerde autobedrijven in België, Nederland en Duitsland. Onder de autobedrijven die werken met auto-verkopen-belgie.com zijn er ook verschillende bedrijven die vooral op zoek zijn naar bijzondere voertuigen, zoals klassieke auto’s. Op auto-verkopen-belgie.com staan ​​dagelijks veel autoregistraties te koop, maar oudere komen niet veel voor. Een oude auto of andere bijzondere auto trekt dus meteen de aandacht en krijgt veel aandacht van aangesloten autobedrijven. Je oude uurwerken verkopen op auto-verkopen-belgie.com gaat dus snel en gemakkelijk. De registratie en verkoop van klassieke auto’s vindt volledig online plaats. U kunt een oldtimer te koop registreren door online enkele vragen over uw auto te beantwoorden en enkele foto’s toe te voegen. Na registratie controleren onze automakelaars de gegevens van uw senior chauffeur en plaatsen uw senior chauffeur in een online autoveiling. Aangesloten autobedrijven kunnen daar bieden op uw gebruikte auto.

  • Verkoop bedrijfswagen: Btw komt bij kijken

  • Inkoop auto - auto-verkopen-belgie.com

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Oldtimer verkopen: Hiermee moet je rekening houden