WhatsApp

Tweedehands auto leasen

Er zijn verschillende vormen van tweedehands auto leasen die u kunt overwegen, afhankelijk van uw persoonlijke behoeften en financiële situatie. Hieronder staan enkele vormen van tweedehands auto leasen die u kunt overwegen:

    Full operational lease: Bij full operational lease betaalt u een bedrag per maand voor de auto, inclusief onderhoud en reparaties. U hoeft zich geen zorgen te maken over de verkoopwaarde van de auto aan het einde van de leaseperiode, omdat de leasemaatschappij de auto terugneemt.

    Private lease: Private lease is vergelijkbaar met full operational lease, met als verschil dat u zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud van de auto. U betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik van de auto en aan het einde van de leaseperiode kunt u de auto teruggeven of kopen.

    Lease-to-buy: Bij lease-to-buy betaalt u een vast bedrag per maand voor het gebruik van de auto, waarbij een deel van de betaling wordt gereserveerd als aanbetaling op de aankoopprijs van de auto. Aan het einde van de leaseperiode kunt u de auto kopen tegen de aangegeven aankoopprijs.

    Short lease: Short lease is geschikt voor mensen die tijdelijk een auto nodig hebben, bijvoorbeeld voor een project of tijdens een verhuizing. U betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik van de auto en kunt de auto na afloop teruggeven.

Het is verstandig om de verschillende vormen van tweedehands auto leasen te vergelijken en te bepalen welke het beste bij u past op basis van uw persoonlijke behoeften en financiële situatie. Het kan ook nuttig zijn om advies te vragen aan een professioneel, zoals een financieel adviseur of een autodealer.

Wat is de specifieke betekenis van leasen?
Commerciële lease versus privélease
Wat is op dit moment de beste huurauto voor mij?

Huurauto’s zijn erg populair in België. Dit komt mede door de relatief geringe personeelskosten. Daarnaast kunnen Belgische chauffeurs ook particulier huren, zelfs gebruikte auto’s zijn geschikt. U kunt ook gebruikte huurauto’s, huurmogelijkheden via uw bedrijf krijgen. Dit levert aantrekkelijke fiscale voordelen op. Er zijn veel opties beschikbaar, die allemaal bepaalde nadelen en voordelen hebben.
1. Wat houdt leasen precies in?
U kunt een woning kopen of huren, dat heet bezitten of huren. Het is ook mogelijk om een ​​auto te kopen of te huren. Als deze leaseperiode langer is, is er sprake van een huurauto. Het enige verschil tussen het leasen van een auto en het kopen van een auto is in principe wie de eigenaar is.
De eigenaar van de huurauto is meestal het verhuurbedrijf. Deze verhuurt de auto vervolgens aan een bedrijf, in het geval van een commerciële lease, of, in het geval van een private lease, aan een particulier. Dit zijn twee totaal verschillende soorten huurcontracten, met totaal verschillende voorwaarden.
De leaseauto is meestal een nieuwe auto. Dit komt vooral door intensief gebruik, dus onderhoud speelt op de lange termijn een belangrijke rol. Daarnaast bieden nieuwe auto’s over het algemeen meer comfort, veiligheid en een wat representatieve uitstraling. Dit zijn de belangrijkste voordelen van de meeste bedrijven.
Tegenwoordig geven echter steeds meer mensen de voorkeur aan het privé huren van een auto. Dit geeft over het algemeen meer vrijheid en veiligheid, zij het tegen hogere kosten. Daarentegen kunt u vaak gebruikte auto’s huren tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om oudere modellen te leasen en vervolgens te profiteren van een lagere rente of lagere in-kind opbrengsten.

Bereken gratis de waarde van uw auto
Meer dan 1 miljoen klanten geloven het. Auto’s beoordelen en verkopen: zo makkelijk mogelijk!

2. Commerciële leases versus commerciële leases Private leases
De meest voorkomende vorm van lease is een commerciële lease. Werkgevers geven werknemers een auto en rijden vervolgens (meestal) op zakenreizen. Om dit te doen, leasen werkgevers auto’s van verhuurbedrijven of autodealers. Ook voor medewerkers is het aantrekkelijk om de auto privé te gebruiken.
Zodra de werknemer de huurauto ook privé bestuurt, zal de FOD Financiën dit opnemen in de belastingaangifte van de werknemer. Hij moet nu een deel van de cataloguswaarde van de auto bij zijn of haar salaris optellen. Ook de CO2-uitstoot van auto’s speelt hierbij een rol. Het percentage van deze uitkering is afhankelijk van een aantal factoren en bedraagt ​​minimaal € 1.280 (2018) of € 1.310 (2019).
Particuliere huurauto’s worden door particulieren rechtstreeks bij dealers of verhuurbedrijven geleased. In dit geval is de auto dus alleen voor privégebruik. Werknemers moeten dus ook zelf betalen voor de wagen, anders wordt er gesproken over belastingontduiking van loon in natura.

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het berekenen van de kosten van een verhuurprogramma. Het hangt af van het type auto dat je kiest, het aantal kilometers dat je gaat rijden, de duur en opzegtermijn, het type brandstof en soms de CO2-uitstoot van de auto.

Nieuw of gebruikt?
Een gebruikte auto heeft altijd een voordeel, of u nu rijdt en hem leaset voor zakelijke of persoonlijke doeleinden. Laten we eerst eens kijken naar de verschillende redenen waarom je zeker een gebruikte auto zou moeten rijden. Dan kijken we naar enkele nadelen van het leasen van een gebruikte auto.
Voordelen voor zakelijke gelegenheden
Zakelijke occasions zijn altijd goedkoper dan een gelijkwaardige zakelijke lease van een nieuwe auto. Dat is zeker goed nieuws voor je baas, en het is ook goed nieuws voor jou. Als u uw auto ook privé gebruikt, heeft uw gebruikte auto een lagere inventariswaarde dan een nieuwe auto. Het betekent ook dat u minder geld verliest aan verschillende uitkeringen. Dit betekent uiteindelijk lagere kosten voor u.
Het bedrijfsleven is ook aantrekkelijk voor zelfstandige ondernemers. Uw kosten zijn lager, maar u kunt nog steeds een goede, stevige auto gebruiken voor snelle ritjes naar de supermarkt voor uw zakenreis en naar huis. Omdat u de kosten van de aankoop van uw belastingen kunt aftrekken (zonder enige winst in natura), is het soms veel goedkoper voor u om te rijden dan om voor al uw zakenreizen een privéauto te gebruiken.
De voordelen van privé gelegenheden
Particuliere verhuur heeft geen commerciële intermediaire partners. U huurt dus rechtstreeks bij een dealer of verhuurbedrijf. Het is dan ook logisch dat de kosten van het particulier leasen van een gebruikte auto lager zijn dan het kopen van een nieuwe auto. Maar vooral de vaste kosten zijn aantrekkelijk. Veel kopers van gebruikte auto’s maken zich zorgen over de onderhoudskosten van een nieuwe auto, die soms behoorlijk hoog kunnen zijn.
Wilt u een occasion, maar ook geen onverwachte vaste kosten, solide verzekeringen, vastgestelde schadevrije jaren, garagegaranties en andere voordelen? Overweeg dan zeker om uw volgende occasion te leasen. Bij sommige verhuuraanbieders kunt u zich in uitzonderlijke omstandigheden terugtrekken uit het huurcontract. Denk aan overlijden, echtscheiding of een baan waardoor je huidige baan stopt.
Nadelen van het leasen van een gebruikte auto
Zakelijke situaties zijn vooral aantrekkelijk als u niet de hele dag rijdt. Ook gebruikte auto’s hebben gebruikssporen. Als je onderweg bent, is het laatste wat je wilt doen vast komen te zitten aan de kant van de weg. Bovendien is de nieuwe auto

  • Bonus-malussysteem: In het bonus-malussysteem wordt uw autoverzekering berekend.

  • Franse automerken

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Tweedehands auto leasen