WhatsApp

Verkeersregels en boetetrends voor het jaar 2018

De verkeersregels en boetes in het verkeer variëren per land, dus ik zal je informatie geven over verkeersregels en boetes in Nederland.

In Nederland gelden verschillende verkeersregels voor auto's, fietsers, bromfietsers en voetgangers. Hieronder vind je een aantal belangrijke verkeersregels en de boetes die hierop van toepassing zijn:

Rijden onder invloed van alcohol of drugs: een boete van minimaal € 240, maximaal € 40.000, rijontzegging van minimaal 1 maand, maximaal 3 jaar.

Hard rijden: een boete van € 220 tot € 4.100 en een rijontzegging van 3 tot 6 maanden.

Rijden zonder geldig rijbewijs: een boete van € 4.200 en een rijontzegging van 3 maanden.

Door rood rijden: een boete van € 140 en 3 punten in het rijregister.

Mobiele telefoon gebruiken tijdens het rijden: een boete van € 240 en 3 punten in het rijregister.

Rijden zonder gordel: een boete van € 90

Te hard rijden in woonwijken: een boete van €90

Houd er rekening mee dat deze boetes kunnen variëren afhankelijk van de ernst van de overtreding en of er gevaarlijke situaties zijn ontstaan of niet.

Het is belangrijk om de verkeersregels goed te kennen en deze op te volgen om ongelukken te voorkomen en boetes te vermijden. Als je twijfelt over een verkeersregel, kun je altijd contact opnemen met de politie of een verkeersveiligheidsexpert voor meer informatie.

Gratis online evaluatie Gratis online evaluatie Merk Kies merk Model Kies model Bouwjaar Kies bouwjaar Gratis schatting nu
1. Verkeersregels in België
De verkeersregels zijn de afgelopen decennia ingrijpend veranderd. Het is belangrijk om de meeste regels te kennen. Ten eerste brengt het veiligheid op de weg en zorgt het er ook voor dat je je portemonnee niet steelt. Sommige boetes kunnen angstaanjagend hoog zijn, wat iedereen die geen miljonair is bang maakt.
auto-verkopen-belgie.com onderzoekt de verkeersregels en licht er enkele toe. We hebben ook gekeken naar mogelijke trends. Houd er rekening mee dat dit alleen onze bevindingen zijn en dat boetes en regels kunnen worden gewijzigd.

Mogelijkheid om alle rijmanoeuvres uit te voeren
auto ontgrendeld
laat de motor onnodig draaien
ingehaald worden
ontladingsgebied:

1. Altijd alle rijmanoeuvres kunnen uitvoeren
In België moet de chauffeur te allen tijde alle rijhandelingen kunnen uitvoeren. Daarom mogen items zoals cosmetica en eten en drinken niet worden gebruikt tijdens het rijden. Dit is een goede regel, want in tegenstelling tot onze noorderburen, zullen er geen boetes zijn als iemand make-up draagt ​​tijdens het rijden.
Dit geldt niet alleen voor make-up, maar ook voor roken of dingen uit het dashboard halen. Wat veel mensen verkeerd begrijpen is dat deze regel geldt voor automobilisten die rijden. Maar het is ook niet toegestaan ​​om een ​​telefoon over je oor te dragen als je stopt voor een stoplicht of in het verkeer, tenzij er een elastische band om je hoofd zit.
2. Is de auto ontgrendeld? mooi!
Je hebt haast om ergens te komen, je auto te parkeren en snel naar je date te lopen. Later ontdek je dat de auto ontgrendeld is, maar als je terugloopt, staat hij er gelukkig nog. Dat plezier om niet gegrepen te worden verdwijnt snel als je een boete onder de ruitenwissers ziet.
Auto- en diefstalongevallen zijn erg vervelend. Volgens de overheid kunnen deze situaties worden voorkomen door het voertuig op slot te doen. Daarom is het jouw verantwoordelijkheid als chauffeur hiervoor. doe je dat niet? Dan kun je een boete verwachten van 55 euro. Het rare is dat als je de deur niet op slot doet, je niemand pijn doet. Je kunt zelfs een dakloze helpen die het ‘s nachts warm heeft. Het is dan ook logisch dat deze regel in de toekomst verandert.

Bereken gratis de waarde van uw auto
Meer dan 1 miljoen klanten geloven het. Auto’s beoordelen en verkopen: zo makkelijk mogelijk!

3. De motor onnodig laten draaien
Je komt net uit de bioscoop en hebt net de nieuwste film gezien, The Fast and the Furious. Kijk bij een stoplicht over je rechterschouder naar de bestuurder naast je en trap meerdere keren het gaspedaal in. Helaas heb je niet in de achteruitkijkspiegel gekeken en zag je een politieagent uit de auto stappen. Dat zou een boete van 55 euro zijn.
Dat is normaal, want we zijn het er allemaal over eens dat de rijstijl van Dominic Toretto niet geschikt is voor de Belgische wegen. Het is echter ook niet toegestaan ​​om de motor onnodig te laten draaien. Zelfs voor even moet de motor niet blijven draaien als het niet nodig is, want dan kan je ook nog eens 55 euro boete krijgen.
4. Overtroffen worden
Iedereen die tot het uiterste gaat, moet dat op een verantwoorde manier doen. Maar degenen die worden overtroffen, moeten ook verantwoordelijk worden gehouden. Als iemand je inhaalt, moet je zo ver mogelijk naar rechts draaien en mag je niet versnellen. Doe je dit? Verwacht dan het biljet van 165 euro op de deurmat. Vreemd genoeg, als een andere bestuurder rechts inhaalt, kan hij een boete van 110 euro krijgen.
4. Emissiegebieden nemen toe
Emissiegebieden nemen snel toe. Momenteel hebben we een gebied in Antwerpen en Brussel. Deze zal ook gelanceerd worden in Mechelen en Gent, en op meer locaties in België zijn besprekingen gaande. Hoewel we op dit gebied achter lijken te lopen op onze noorderburen, is de afhandeling van boetes veel strenger. Zo zijn er in alle straten van de stad slimme camera’s geïnstalleerd om boetes zonder arrestatie bij autobezitters te bezorgen.

gebeurt
mooi

auto ontgrendeld
55 euro

ingehaald worden
165 euro

laat de motor draaien
55 euro

ontladingsgebied:
Antwerpen 150 euro

  • 7 adviezen om uw auto voor te bereiden op de winter

  • 5 factoren die bijdragen aan het bepalen van de waarde van uw auto

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Verkeersregels en boetetrends voor het jaar 2018