WhatsApp

7 adviezen om uw auto voor te bereiden op de winter

Controleer de bandenspanning en vervang eventueel de winterbanden. Zorg ervoor dat de banden genoeg profiel hebben en dat ze in goede staat zijn.

Controleer de ruitenwissers en vervang ze indien nodig. Gebruik speciale ruitenwisservloeistof die niet bevriest bij lage temperaturen.

Maak de auto schoon en verwijder al het vuil, zodat de ruiten en de lichtbakken vrij zijn van obstakels.

Controleer de verwarming en de ventilatie in de auto en zorg ervoor dat ze goed werken.

Zorg ervoor dat de accu van de auto in goede staat is en dat alle elektrische systemen goed werken.

Bewaar een setje winterkleding, zoals handschoenen, sjaals en mutsen, in de auto voor het geval je ergens strandt in de kou.

Maak een winterbandenkit voor onderweg, met onder andere een dekentje, een paar handschoenen, een zaklamp, een sneeuwvlok en een flesje water. Dit kan je helpen in noodgevallen.

Zijn jij en je auto klaar voor de winter? Net zoals je je goed moet kleden, heeft je auto extra aandacht nodig. Hierdoor blijft hij in de winter in topconditie. Lees verder om te leren hoe u uw auto ongeschonden de winter doorkomt.
1. Check of de antivries goed functioneert

Dit product zorgt ervoor dat de motor niet vriest, ook niet in de koudste winters. U kunt de hoeveelheid controleren door de handleiding te lezen. Voordat de winter begint, is het belangrijk om het koelsysteem grondig door te spoelen. Controleer of deze niet lekt en vervang de koelvloeistof.

2. Vermijd buitenparkeren
heb je een garage? Zet dan je auto daar neer. Dit beschermt de lak en de ramen bevriezen niet (alle andere vloeistoffen en/of water in de radiator). Als je geen garage hebt, koop dan een hoes voor je auto (je kocht hem al voor 20 euro). Dit beschermt de vloeistof niet tegen de kou, maar beschermt de verf tegen ijs en sneeuw.
3. Controleer de ruitenwissers
Na verloop van tijd zullen uw ruitenwissers verslijten en harder worden. Dit betekent dat ze moeten worden vervangen. Wanneer u dit doet, vervangt u ze door ruitenwissers die antivries bevatten. Zo zijn de ruitenwissers de hele winter beschermd tegen de kou.
4. Draag “Winterbenodigdheden” in de koffer

Stel, u rijdt ‘s nachts op een slecht verlichte weg en krijgt plotseling pech met uw auto. Zou je je niet beter voelen als je de middelen had om de winternachten probleemloos door te komen? Breng mee: zaklamp, waarschuwingsborden, EHBO-doos, reservekleding en telefoonoplader.

5. Controleer de bandenspanning
Met banden van goede kwaliteit heb je meer stabiliteit op de weg, vooral als er ijs en sneeuw op de weg ligt. Controleer de bandenspanning met een eenvoudige bandenmeter en pomp indien nodig op. Controleer ook of de banden nog voldoende profiel hebben. Als vervanging nodig is, overweeg dan om, voordat het seizoen begint, winterbanden te kopen. Is het profiel kleiner dan 4 mm? Dan is het verstandig om nieuwe winterbanden te kopen.

Bereken gratis de waarde van uw auto
Meer dan 1 miljoen klanten geloven het. Auto’s beoordelen en verkopen: zo makkelijk mogelijk!

6. Overstappen op winterolie
Hoe kouder het weer, hoe dunner de olie zou moeten zijn, dus hoe sneller het door de motor beweegt, hoe kleiner de kans dat het bevriest. Als u het hele jaar door 10W-30 olie gebruikt, overweeg dan om 5W-30 in de winter te gebruiken. Nieuwere auto’s worden geleverd met oliën met meerdere viscositeiten, wat betekent dat u geen wijzigingen hoeft aan te brengen. Ga een auto kopen die niet uw volledige aandacht vereist en verkoop uw oude auto.
7. Breng een waxlaag aan op je auto

Overweeg een waslaag op uw auto aan te brengen voordat het begint te sneeuwen om deze te beschermen tegen zout en straatvuil. Zout is een geweldige manier om sneeuw te verwijderen, maar het kan ook de lak van uw auto aantasten. Breng wax aan op de lagere delen van de auto waar de meeste sneeuw en zout zullen neerslaan (achter de wielen, zijpanelen en voorgrille).

Denk bij het voorbereiden van uw auto alsof u zich voorbereidt op de winter. Net zoals je niet ziek wilt worden, moet je ervoor zorgen dat je vierwielige vriend ook niet ziek wil worden. Een auto winterklaar maken is elk jaar weer een gedoe. Heb je er wel eens over nagedacht om een ​​nieuwe auto te kopen? Verkoop je huidige auto aan auto-sales-belgie.com en overweeg om een ​​auto te kopen die niet al het voorbereidende werk voor de winter vereist.

Lees verder

Wilt u uw auto particulier verkopen?
5 problemen om te vermijden.

Zo verkoop je vandaag je auto
Bekijk deze nieuwe en gemakkelijke manier om uw auto te verkopen.

Hoeveel is mijn auto waard?
Uw auto is 1 minuut waard. Krijg de beste prijs en verkoop uw gelegenheid vandaag nog!

  • De 10 auto-schandalen die het meest in het nieuws zijn geweest

  • Verkeersregels en boetetrends voor het jaar 2018

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
7 adviezen om uw auto voor te bereiden op de winter