WhatsApp

Aluminium velgen herstellen

Aluminum velgen vereisen enige zorg en onderhoud om hun glans en sterkte te behouden. Hier zijn enkele tips om uw aluminium velgen in goede staat te houden:

 • Reinig uw velgen regelmatig met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek of borstel. Gebruik geen scherpe of ruwe materialen, omdat deze krassen op het oppervlak van de velg kunnen veroorzaken.
 • Gebruik geen hoge druk spuitbussen om uw velgen te reinigen, omdat de kracht van de waterstraal de lak kan beschadigen of de velg kan verbogen.
 • Verwijder tijdig vuil, braaksel, zout en andere corrosieve stoffen van uw velgen om te voorkomen dat deze de velg aantasten.
 • Gebruik geen agressieve chemicaliën om uw velgen te reinigen, zoals ovenreiniger of andere sterk alkalische of zure producten. Deze kunnen de lak van de velg aantasten.
 • Breng regelmatig een waxlaag aan op uw velgen om ze te beschermen tegen vuil en vocht. Dit helpt ook om de glans te behouden.
 • Zorg ervoor dat u de juiste bandenspanning hebt voor uw voertuig. Dit kan de levensduur van uw velgen verlengen en helpt om een gelijkmatige slijtage te behouden.

Aluminium lichtmetalen velgen behoren tot de lichtmetalen velgen, die nu zeer populair zijn in bijna alle modellen, vooral nieuwe. Met de juiste voorbereiding, kan bijna elk type voertuig waarde toevoegen door het installeren van aluminium wielen. Maar vuil, corrosie en onregelmatigheden als gevolg van diverse weersomstandigheden kunnen het gladde uiterlijk van een wiel snel ruïneren. Veel chauffeurs besluiten zelf kleine reparaties uit te voeren.

Voordelen en nadelen van aluminium lichtmetalen velgen

 • Allereerst de voor- en nadelen van aluminium lichtmetalen velgen. Het belangrijkste voordeel van lichtmetalen velgen ten opzichte van stalen velgen is hun uiterlijk en de toegevoegde waarde die ermee gepaard gaat. Het nadeel is de hogere aankoopprijs.
 • Gewicht: Lichtmetalen velgen danken hun naam oorspronkelijk aan hun lichte gewicht. Dit werd lang beschouwd als een voordeel ten opzichte van stalen wielen. Tegenwoordig wegen stalen en aluminium velgen echter evenveel. Daarom is dit voordeel niet langer van toepassing.
 • Uiterlijk: Aluminium wielen bieden meer designmogelijkheden dan stalen wielen. Van eenvoudige of sportieve vormen tot ongewone kleuren, aluminium wielen passen bij elke smaak. Persoonlijk geselecteerde velgen geven uw voertuig een unieke uitstraling en verbeteren het uiterlijk.
 • Prijs: Zelfs de eenvoudigste lichtmetalen velgen zijn aanzienlijk duurder dan stalen velgen. Wielen kunnen echter, mits goed onderhouden, ook waarde toevoegen aan een auto.
 • Slijtage: Aluminium wielen slijten over het algemeen sneller dan stalen wielen. Met name strooizout, remstof en steenslag kunnen de slijtage van lichtmetalen velgen versnellen. Daarom kiezen veel automobilisten in de winter voor stalen wielen en vervangen ze die in de zomer door luxere aluminium wielen.

Onderhoud van aluminium lichtmetalen velgen

Regelmatige reiniging van aluminium wielen voorkomt dat vuil zich vastzet. Onder invloed van intens zonlicht kan dit vuil de wielen verbranden. Aluminium wielen kunnen goed worden onderhouden met behulp van verschillende reinigingsmiddelen en gereedschappen. Ongeacht het gekozen reinigingsmiddel worden altijd handschoenen aanbevolen.

 • Bereid voor: Aluminium velgen moeten altijd koud gereinigd worden. Grof vuil en remstof kunnen worden afgewassen met helder water. In dit geval is vooral een hogedrukreiniger nodig, omdat die zwaardere of meer aangekoekte vuildeeltjes kan verwijderen. Bovendien hoeft u niet meer te schrobben met een borstel, die de rand zou kunnen beschadigen.
 • Kies het juiste wasmiddel: Naast autoshampoo bieden autodealers ook speciale velgenreinigers aan. Laat ons u helpen de beste reiniger voor uw type velg aan te bevelen. Volg ook de instructies op de verpakking. Gebruik een zuurvrije reiniger die lichtmetalen velgen niet beschadigt. Ten slotte is ook de inwerktijd van de velgenreiniger belangrijk. Deze instructie moet zo nauwkeurig mogelijk worden gevolgd voor goede resultaten en om beschadiging van het velgoppervlak te voorkomen.
 • Fijn slijpen met geschikt gereedschap: Als de lichtmetalen velgen te vuil zijn om al het vuil te verwijderen, kan een zachte borstel helpen om de laatste vuildeeltjes te verwijderen. Een tandenborstel kan op moeilijk bereikbare plaatsen komen. In ieder geval is het raadzaam niet te hard te schrobben met de borstel.
 • Aansluitend afdichten met een laklaag: Het afdichten met een laklaag beschermt de velg voor het volgende seizoen tegen de afzetting van nieuw vuil. De lichtmetalen velgen zien er weer als nieuw uit. Je kunt het ook zelf doen. Het is belangrijk om de velg vooraf te ontvetten. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat de verf goed hecht aan het oppervlak.

Welke schade kan worden hersteld?

Na het reinigen verschijnen soms kleine laesies, die niet alleen met water en afwasmiddel kunnen worden verwijderd. Dit kunnen kleine krasjes of andere zichtbare gebreken zijn na contact met de stoeprand. Deze kunnen worden gerepareerd, maar dit komt redelijk in de buurt. Reparaties zijn alleen toegestaan ​​voor schade die niet meer dan 1 mm diep in het metaal en ten minste 50 mm van het buitenste wiel is. Diepere scheuren en andere beschadigingen kunnen de materiaalstructuur van de velg aantasten. Hierdoor is de wielstabiliteit niet meer gegarandeerd. Daarom zijn lassen, warmtebehandeling en uitdeuken met een hamer niet toegestaan.


 • Lage-emissiezone België tabel?

 • Winterbanden

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Aluminium velgen herstellen