WhatsApp

Zijn de prijzen van auto's gestegen? Ontmaskering van 5 mythes over autoprijzen

Er bestaan verschillende mythes over de prijzen van auto's die niet altijd kloppen. Hier zijn een paar van de meest voorkomende mythes over autoprijzen, met de juiste informatie om ze te ontkrachten:

Myth 1: Nieuwe auto's zijn tegenwoordig veel duurder dan vroeger.

Feit: In werkelijkheid zijn de nominale autoprijzen in de afgelopen decennia gestegen, maar als je rekening houdt met inflatie en het verbeterde prestatieniveau van nieuwe auto's, zijn de werkelijke prijzen van nieuwe auto's in feite gedaald.

Myth 2: Elektrische auto's zijn veel duurder dan conventionele auto's.

Feit: Hoewel de aanschafprijs van elektrische auto's doorgaans hoger is dan die van conventionele auto's, kan de lagere kosten voor brandstof en onderhoud ervoor zorgen dat elektrische auto's uiteindelijk goedkoper zijn om te bezitten. Bovendien zijn er vaak staats- of gemeentelijke subsidieprogramma's beschikbaar om de aanschaf van elektrische auto's te bevorderen.

Myth 3: Alleen dure merken maken kwalitatief goede auto's.

Feit: Hoewel sommige dure merken inderdaad bekend staan om hun hoge kwaliteit, zijn er ook veel minder dure merken die goede kwaliteit leveren. Het is belangrijk om te onthouden dat de prijs van een auto niet altijd een indicatie is van de kwaliteit ervan.

Myth 4: Je kunt altijd een goede deal krijgen als je hard onderhandelt.

Feit: Hoewel het zeker de moeite waard kan zijn om te onderhandelen over de prijs van een auto, is het niet altijd mogelijk om een enorme korting te krijgen. Sommige dealerships hebben beperkte ruimte om te onderhandelen over de prijs, vooral als ze al concurrerende prijzen aanbieden.

Myth 5: Het is altijd beter om een auto te kopen in plaats van te leasen.

Feit: Of het beter is om een auto te kopen of te leasen, hangt af van je persoonlijke situatie. Als je niet van plan bent om lang in een auto te rijden en je wilt graag regelmatig in een nieuwe auto rijden, kan leasen een goede optie zijn. Als je echter van plan bent om lange tijd in een auto te rijden en je wilt de vrijheid hebben om de auto aan te passen of

 1. Het lijkt erop dat de autoprijzen sterk zijn gestegen. Of niet? De waarheid is dat de auto-industrie en de economie veel veranderd zijn. In absolute termen lijkt de prijs misschien hoger, maar er zijn een paar mythes te ontkrachten.
  Als auto’s goedkoop zijn
  Mythe: Vroeger waren auto’s een luxe. Dit is niet langer het geval, maar de autoprijzen stijgen nog steeds.
  Waarheid: De auto is verbeterd en kost ongeveer hetzelfde als voorheen. Tegenwoordig kunnen meer mensen een auto kopen dan vroeger.
  In 1908 kostte een Ford Model T 850 dollar, vergeleken met 2.000 dollar voor de goedkoopste concurrent. Gecorrigeerd voor inflatie wordt de auto nu verkocht voor 18.000 dollar. Hoewel het model nog steeds basaal is. De huidige auto’s zijn geavanceerder en kosten evenveel als een Model
 2. Autofabrikanten stellen willekeurige prijzen vast om winst te maken
  Mythe: Een auto bouwen moet makkelijker zijn, dus een auto kopen is goedkoper. Autofabrikanten bieden willekeurige prijzen voor meer winst.
  Waarheid: Het productieproces is efficiënter, maar de auto is anders. Sommige materialen en innovaties gaan gepaard met prijsschommelingen.
  Men kan verwachten dat het produktieproces efficiënter zal worden, de produktiekosten zullen dalen en dus ook de eindprijs. Het is echter ingewikkelder dan dat. De huidige auto’s vereisen nieuwe materialen, de staalprijzen stijgen en de meeste elektronische onderdelen moeten worden ingevoerd, ontwikkeld of getest.
 3. Autofabrikanten introduceren nieuwe producten om prijsverhogingen te rechtvaardigen
  Mythe: Autofabrikanten leveren auto’s met onnodige extra’s, en mensen betalen uiteindelijk onnodige kosten.
  De waarheid: de verwachtingen van de consument zijn veranderd. Tegenwoordig hebben we allerlei nieuwe functies nodig, die we kiezen nadat we ervoor hebben betaald.
 4. Als je rijdt, kost het je veel geld. Mythe: Mensen die een auto willen, moeten bereid zijn er een hoge prijs voor te betalen. Waarheid: Verschillende autofabrikanten bieden diverse prijsklassen aan. Verder kunnen mensen ook hun tweedehands auto’s verkopen en daarna tweedehands auto’s kopen. De huidige markt biedt meer keuzes dan ooit. U kunt ook tweedehands auto’s kopen en uw oude auto doorverkopen. Een auto verkopen en kopen is snel en gemakkelijk omdat er zoveel mogelijkheden zijn.
 5. Auto’s zijn nu veel duurder in onderhoud. Mythe: Auto’s zijn veel duurder in onderhoud. Brandstof, verzekering, nieuwe software, enz. Correct: De onderhouds- en brandstofkosten zijn gedaald. De gemaakte kosten helpen echter ook om de waarde van de auto te behouden. Er zijn ook mogelijkheden voor belastingverlaging. De prijzen lijken misschien hoger, maar auto’s worden tegenwoordig efficiënter gebruikt en de benzineprijzen zijn veel lager dan in de jaren zeventig. Er zijn ook elektrische en hybride voertuigen op de weg. De regering overweegt ook de belastingen op groene auto’s te verlagen.

Gaan de autoprijzen omlaag of omhoog? We geven meer, maar krijgen er ook meer voor terug. Het effect van de kosten van een auto op onze portemonnee hangt af van onze levensstijl, onze voorkeuren en de keuzes die we maken. Als u de kosten van het nieuwste model hoog vindt, kunt u een deel van de kosten compenseren door de oude auto te verkopen. Ten eerste kunt u zien hoeveel geld uw auto kan opbrengen.


 • Elektrisch rijden: stimulansen voor het milieu op de snelweg

 • Vanaf maart 2018 is eCall verplicht

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Zijn de prijzen van auto's gestegen? Ontmaskering van 5 mythes over autoprijzen