WhatsApp

Roadtrip Beste reisapps

Er zijn een aantal handige apps die u kunt gebruiken om u te helpen bij het voorbereiden en uitvoeren van uw roadtrip:

  • Google Maps: Deze app biedt realtime navigatie en verkeersinformatie, zodat u de snelste route kunt volgen. U kunt ook zoeken naar bezienswaardigheden en restaurants langs uw route.
  • Waze: Deze app biedt ook realtime navigatie en verkeersinformatie, en geeft ook waarschuwingen voor flitspalen en ongelukken.
  • GasBuddy: Met deze app kunt u goedkope benzinestations vinden langs uw route, zodat u kunt besparen op de kosten van uw reis.
  • Roadtrippers: Deze app helpt u om bezienswaardigheden, restaurants en hotels langs uw route te vinden. U kunt ook uw reisroute plannen en delen met vrienden en familie.
  • HotelTonight: Met deze app kunt u last-minute hotels boeken als u onverwacht langer op reis blijft dan gepland.
  • PackPoint: Deze app helpt u om een lijst te maken van alles wat u nodig heeft voor uw reis, zodat u niets vergeet.
  • Spotify: Deze app biedt muziekstreaming, zodat u kunt genieten van uw favoriete nummers tijdens uw reis.
  • Yelp: Met deze app kunt u reviews lezen van restaurants en andere bezienswaardigheden langs uw route, zodat u de beste keuzes kunt maken.

Bedenk dat je alles al voor je reis hebt geregeld. De vrijheid van reizen met de auto is groot, maar je moet nog wel wat regelen om problemen of verrassingen te voorkomen. Gelukkig zijn er nu handige apps voor je smartphone die je overal snel kunnen helpen: van tips voor de beste restaurants tot de goedkoopste hotels. Dus naast olie verversen en tanken, vergeet je smartphone niet op te laden.

1. Een reis plannen of reizen per specificatie?

Impromptu reizen is zeker een goed idee, maar het zou fijn zijn als je toevallig een app op je smartphone zou hebben die je kan helpen de snelste route naar je gewenste bestemming te vinden en te tonen. Gebruik daarom de ViaMichelin-app. Je krijgt advies over de beste stadsroutes en snelwegen, evenals aanbevelingen voor geweldige restaurants en hotels onderweg. Wil je alles tot in detail plannen? Met Triplt kunt u niet alleen het hele reisschema plannen, maar ook restaurants boeken, in hotels verblijven en meer.

ViaMichelin (gratis):
Beschikbaar in de App Store en Google Play

TripIt (gratis):
Beschikbaar in de App Store en Google Play

2. Bagage: je vergeet niets

Begin je liever een paar dagen van tevoren met inpakken, of wil je alles op het laatste moment regelen? Als je in de tweede categorie valt, kan je smartphone je helpen. Handige apps zoals Packing Pro en Packpoint bieden voorbeeldlijsten van alles wat je nodig hebt. Ze geven je ook enkele handige tips om het gemakkelijk te maken om deze accessoires te vergeten bij het inpakken.

Verpakking Pro (gratis):
Beschikbaar in de App Store en Google Play

Pakketpunten (gratis):
Beschikbaar in de App Store en Google Play

3. Verkeersopstoppingen en boetes: bespaar tijd en geld

Elk jaar plant u uw vertrektijd en kiest u de exacte dag en tijd waarop ook andere chauffeurs vertrekken. Resultaat: je zit altijd vast in het verkeer. Je kunt natuurlijk ook je smartphone raadplegen in plaats van te hopen dat je niet vast komt te zitten in het verkeer. In Waze heb je een constant bijgewerkt schema waarin gebruikers je waarschuwen voor files, ongevallen en inspecties. Wil je boetes vermijden, dan is Autovelox! aanbevolen. Met deze app rijd je altijd onder de snelheidslimiet omdat je wordt gewaarschuwd als je op het punt staat de snelheidslimiet te overschrijden.

Bereken gratis de waarde van uw auto
Meer dan 1 miljoen klanten geloven het. Auto’s beoordelen en verkopen: zo makkelijk mogelijk!

Waze (gratis):
Beschikbaar in de App Store en Google Play

Snelheid! (vrij):
Beschikbaar in de App Store en Google Play

4. Nooit meer zoeken naar een parkeerplaats

Zodra u uw bestemming bereikt, kan de reistijd onnodig worden verlengd als u niet het geluk heeft om een ​​parkeerplaats te vinden. Het is ook belangrijk om de regels te kennen van de stad waar je net bent aangekomen, zodat je alle richtingen kent die je toelaten om te parkeren. Parkopedia is een parkeerencyclopedie met alle informatie die je nodig hebt: je vindt de dichtstbijzijnde gratis parkeerplaats in een van de 38 miljoen geregistreerde parkeerplaatsen van de app, compleet met geolocatie. Blijf je lang op dezelfde bestemming? U kunt de parkeermeters dan op afstand bekijken met EasyPark. Als je niet altijd weet waar zijn auto geparkeerd staat, vergeet dan niet de handige app Honk of Find My Car te downloaden.

Parkencyclopedie (gratis):
Beschikbaar in de App Store en Google Play

EasyPark (gratis):
Beschikbaar in de App Store en Google Play

Basis (gratis):
Beschikbaar in de App Store en Google Play

Vind mijn auto (gratis):
Beschikbaar in de App Store en Google Play

5. Hotel, stapelbed of auto: waar slaap je?

Het vinden van de juiste plek voor uw auto is moeiteloos, maar het vinden van de juiste kamer in een mooi hotel ter plaatse lastig? In het verleden kon dit ertoe hebben geleid dat u in de auto lag te slapen. Gelukkig kan je smartphone je nu helpen de vrijheid te behouden om op het laatste moment een slaapplaats te vinden zonder het risico te lopen met een stijve nek in de auto wakker te worden. Met de handige apps van de grote boekingssites Booking.com en Hotels.com zie je hoeveel kamers er op dat moment bij jou in de buurt beschikbaar zijn en boek je deze direct. Probeer je geld te besparen, of denk je dat je klaar bent voor een stapelbed? Met de Hostelworld-app vind je talloze hostels tegen geweldige prijzen.

Booking.com (gratis):
Beschikbaar in de App Store en Google Play

Hotels.com (gratis):
Beschikbaar in de App Store en Google Play

Hostelwereld (gratis):
Beschikbaar in de App Store en Google Play

6. Eet onderweg

Je bent halverwege de reis en je hebt honger. Het slechtste idee in die tijd was rijden in een stad waar je niet wist hoe je een eetgelegenheid moest vinden. Dan is het verstandig om eerst even snel naar RestaurantFinder te kijken. Je kunt nu boeken als je wilt. Ook kan TheFork oplossingen bieden. Daar vindt u een groot aantal internationale restaurants. Ook laat de app je de beste restaurants zien waar je kunt genieten van de lokale keuken.

RestaurantFinder (gratis):
Beschikbaar in de App Store en Google Play

TheFork (gratis):
Beschikbaar in de App Store en Google Play

7. Wees je eigen gids

Je hebt geparkeerd, gegeten en comfortabele schoenen aangetrokken om de stad te verkennen. Waar ga je naar toe? Als je niet je hele tas wilt volproppen met gidsen of verwoed op zoek bent naar het plaatselijke VVV-kantoor, hebben apps zoals Musement en GetYourGuide een geweldige en complete selectie

  • Autovakantie Frankrijk Tips

  • Beste gezinsauto

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Roadtrip Beste reisapps