The Car of the Year 2018

De Auto van het Jaar 2018 was de Volvo XC40. Dit compacte luxe SUV werd geprezen om zijn stijlvolle ontwerp, praktisch gebruik en geavanceerde veiligheidsfuncties. Het werd ook uitgeroepen tot de Motor Trend SUV van het Jaar 2018.


Elk jaar wordt een nieuwe auto uitgeroepen tot Auto van het Jaar. Dergelijke spellen worden in drie fasen gespeeld. De jury nomineerde 7 finalisten uit de opgestelde shortlist van kandidaat-auto’s. Deze finalisten strijden om de titel: Auto van het Jaar! En dit jaar, 2018, is de winnaar de Volvo XC40. Waar het om gaat is de winnaar, die nummer 2 ver achter zich laat.
1. Genomineerden Auto van het Jaar 2018
Niet alle auto’s kunnen Auto van het Jaar worden. Hij moet aan de onderstaande voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen:

Massaproductie, de verkoop zal naar verwachting ten minste 5.000 eenheden zijn.

De keurmeester moet voldoende tijd hebben voor een proefrit.
De auto moet voor 31 december vorig jaar in minimaal vijf Europese landen verkocht zijn.

Afgezien van die punten moet het zeker nieuw zijn, een gefacelifte versie wordt bijvoorbeeld niet als nieuw beschouwd.
Auto’s die aan deze eisen voldoen worden opgenomen in een lijst en de jury kan een lijst met 7 favoriete auto’s indienen. Nadat 7 finalisten zijn geselecteerd, worden alle tellers op nul gezet. De zeven auto’s die de finale halen, hebben dezelfde kans om te winnen. Elke rechter heeft dan 25 punten om toe te kennen.
Dit jaar werd de Auto van het Jaar 2018 aangekondigd op de Internationale Autosalon van Genève. De Volvo XC40 won de race met in totaal 325 punten. De als tweede geplaatste Seat Ibiza scoorde 242 punten en de derde geplaatste BMW 5 Serie scoorde 226 punten. De jury bestaat uit 60 mensen uit de auto-industrie in 23 verschillende landen.
2. Volvo XC40 – aantrekkelijke en veilige auto De Volvo XC40 kreeg hiervoor een speciale onderscheiding. Deze SUV heeft een plaats tussen andere SUV’s zoals de Audi Q3 en BMW X1. De Volvo XC40 heeft een frisse carrosserie wat de auto erg aantrekkelijk maakt. Volvo’s andere vergelijkbare SUV is de XC60. Het belangrijkste verschil met de XC40 is dat hij beduidend kleiner is. De Volvo XC60 is een auto die zeer soepel rijdt op asfalt en tevens een lichtere auto is.

Bereken gratis de waarde van uw auto
Meer dan 1 miljoen klanten geloven het. Auto’s beoordelen en verkopen: zo makkelijk mogelijk!

Bij het kiezen van een auto kijken de juryleden vooral naar de veiligheid, het uiterlijk en het rijgedrag van de auto. Op al deze onderdelen scoort het model goed.
Qua innovatie zit de Volvo XC40 goed. De auto kan andere voertuigen, fietsers, voetgangers en dieren herkennen. Dus als de bestuurder niet ingrijpt, neemt de auto het over, grijpt in en zorgt ervoor dat een ongeval wordt vermeden. Bovendien stuurt de Volvo XC40 automatisch terug de weg op wanneer u van de weg afgaat. De Volvo XC40 heeft ook een mooie virtuele contactsleutel. Je kunt hem gebruiken als deelauto. Hoe werkt dit? Met de Volvo On Call-app kunnen mensen hun auto eenvoudig delen met vrienden of familie. Om deze applicatie te gebruiken, is geen sleutel nodig.
Andere Auto van het Jaar Awards De Volvo XC40 is de Europese Auto van het Jaar, maar in Noord-Amerika hebben ze nog een Auto van het Jaar. De Honda Accord is hier de Auto van het Jaar. De sedanversie van de Honda Accord is bekend als een van de best verkochte auto’s in Noord-Amerika. Welke auto’s waren vroeger populair? Hieronder geven we een overzicht van de Auto van het Jaar van voorgaande jaren.

jaar
Auto van het Jaar – Europa
Auto van het Jaar – Noord-Amerika

2018
Volvo XC40
Honda-akkoord

2017
Peugeot 3008
Chevrolet Bolt

2016
Opel Astra
Honda Civic

2015
Volkswagen Passat
Volkswagen Golf

2014
Peugeot 308
Chevrolet Corvette Stingray

2018

Auto van het Jaar – Europa: Volvo XC40
Noord-Amerikaanse auto van het jaar: Honda Accord

2017

Auto van het Jaar – Europa: Peugeot 3008
Noord-Amerikaanse auto van het jaar: Chevrolet Bolt

2016

Auto van het Jaar – Europa: Opel Astra
Noord-Amerikaanse auto van het jaar: Honda Civic

2015

Auto van het Jaar – Europa: Volkswagen Passat
Auto van het Jaar – Noord-Amerika: Volkswagen Golf

2014

Auto van het Jaar – Europa: Peugeot 308
Noord-Amerikaanse auto van het jaar: Chevrolet Corvette Stingray

auto-verkopen-belgie.com feliciteert Volvo uiteraard met het winnen van de Auto van het Jaar-award. We zijn benieuwd welke auto volgend jaar deze prestigieuze prijs gaat winnen. Misschien deze keer volledig elektrisch?

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
The Car of the Year 2018