WhatsApp

Invoering van tol op Duitse snelwegen

De tolheffing op Duitse autostrades, ook wel "Autobahngebühren" genoemd, is een manier om de kosten van de onderhoud en het onderhoud van de Duitse autowegen te dekken. De tolheffing wordt geheven van voertuigen die gebruik maken van de autowegen en wordt verzameld via een elektronisch tolsysteem, bekend als "Elektronische Toll Collect" (ETC) of "Pkw-Maut".

Er zijn twee soorten tolheffingen: voor personenauto's en voor vrachtwagens. De tarieven voor personenauto's zijn gebaseerd op de afstand die wordt afgelegd en de emissieklasse van het voertuig. Voor vrachtwagens worden tarieven geheven op basis van het aantal axles en de afstand die wordt afgelegd.

De tolheffing is alleen geldig op bepaalde delen van de Duitse autowegen, zoals de snelwegen en de autowegen. Gratis alternatieven zijn de Bundesstraßen en Landstraßen.

Het systeem is bedoeld om de kosten van de onderhoud en het onderhoud van de Duitse autowegen te dekken, maar het is ook bedoeld om het aantal voertuigen op de weg te verminderen en zo de verkeersdrukte te verminderen.

De invoering van de tolheffing op Duitse autostrades is omstreden, met sommige mensen die zeggen dat het een extra belasting op de burgers is en anderen die zeggen dat het noodzakelijk is om de kosten van de wegen te dekken en de verkeersdrukte te verminderen.

Tol op de Duitse autosnelweg

Er was een tijd dat er op alle wegen in Duitsland tol werd geheven. Het idee lijkt nu gewijzigd en afgezwakt: tol moet alleen op snelwegen worden betaald, niet op lokale en provinciale wegen. Duitsland laadt sinds 2005 vrachtwagens op. Ook zijn er plannen om dit jaar tol te heffen op personenauto’s en lichte bedrijfswagens. Het oorspronkelijke idee van minister van Verkeer Alexander Doblint was om een ​​intermezzo in te voeren. Aanvankelijk gold de tol alleen voor snelwegen, maar andere Doblins willen ook provinciale en lokale wegen heffen. Het idee is nu voorlopig afgewezen. Vanaf januari 2016 moeten buitenlandse automobilisten die gedurende 10 dagen gebruik maken van het Duitse wegennet tol betalen. Het eerste idee was om een ​​wegillustratie te introduceren die vanaf januari 2016 moest worden aangeschaft om gebruik te kunnen maken van het Duitse wegennet. De vignetten komen er uiteindelijk niet uit, maar vanaf januari 2016 moeten ook buitenlandse personenautobestuurders tol betalen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om aan deze tol te voldoen. De eerste mogelijkheid is de zogenaamde jaartol. De bestuurder betaalt dan minimaal 74 euro en maximaal 130 euro per jaar voor de infrastructuur, afhankelijk van het type auto. Betaal ook 10 euro voor 10 dagen of 22 euro voor 2 maanden. Deze bedragen dienen vooraf te worden betaald. Dit kan online of bij een tankstation in Duitsland of bij de grens met de Duitse buurlanden. Camera’s op de snelweg controleren vervolgens of de chauffeur de tol heeft betaald. Duitse chauffeurs hebben al wegenbelasting betaald. De wegenbelasting wordt verlaagd om dubbel betalen voor het rijden op de Duitse autobahnen te voorkomen. Alleen snelwegen Sinds enige tijd wordt op alle Duitse wegen tol geheven. Uiteindelijk zal dit niet het geval zijn. Alleen op snelwegen met 4 of meer rijstroken hoeft tol te worden betaald. Geen tol op kleine snelwegen met slechts 2 rijstroken. Dit voorkomt dat buitenlanders Duitse winkelcentra mijden vanwege de aanklacht.

De afzwakking van de tarieven is ook een goede zaak voor bedrijven in het grensgebied, van wie velen over de grens wonen. Met de 700 miljoen euro extra plus de tol die buitenlandse chauffeurs moeten betalen, hoopt Duitsland 700 miljoen euro extra per jaar te verdienen. De lasten hebben niet alleen betrekking op de extra inkomsten van de Duitse schatkist. Er kan zelfs helemaal geen van deze winsten zijn. Zo moesten er 474 nieuwe medewerkers worden aangenomen om tol te innen en te controleren of de regels werden nageleefd. Personeelskosten kunnen 195 miljoen euro kosten. De rest van het gewonnen geld wordt geherinvesteerd in infrastructuur. Meer weten over tolheffingen in binnen- en buitenland? Volg auto-verkopen-belgie.com online!


  • Fileprobleem in België: oplossingen

  • Fiat brengt Ferrari naar de beurs

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Invoering van tol op Duitse snelwegen