WhatsApp

Tesla stuurt tweet naar Genk

Tesla, Inc. is een Amerikaans bedrijf dat zich richt op de productie en verkoop van elektrische auto's, zonnepanelen, accu-opslag en zonne-energie-systemen. Het bedrijf werd in 2003 opgericht door ondernemer Elon Musk, die ook betrokken is bij andere technologiebedrijven zoals SpaceX en Neuralink. Tesla produceert momenteel verschillende modellen van elektrische auto's, waaronder de Model S, Model 3, Model X, Model Y, Model 3 en Model X. Deze auto's worden verkocht in vele landen over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, Europa en Azië.

Tesla is ook actief in de zakelijke markt met zonnepanelen en accu-opslag systemen. Het bedrijf heeft meerdere grote zonne-energieprojecten over de wereld en benadrukt zijn ambitie om een 100% duurzame energiebedrijf te worden.

Sinds zijn beursgang in 2010 heeft Tesla zich ontwikkeld tot een van de meest waardevolle bedrijven in de wereld met een marktkapitalisatie van meer dan 800 miljard dollar op 2021.

Tesla tweets naar Genk

Henk wil de Amerikaanse autofabrikant Tesla zo snel mogelijk naar de Ford-fabriek halen. Tesla is nog op zoek naar Europese landen waar het nieuwe fabrieken kan openen. Met Ford Genk gesloten, zal Genk genoeg ruimte hebben voor de nieuwe automaker. Om Tesla’s aandacht te trekken, zijn er massa’s tweets. Tesla is opgericht in Californië. De belangrijkste fabriek van de Amerikaanse autofabrikant staat in Californië, maar nu is de fabrikant ook op zoek naar een plek om een ​​nieuwe Europese fabriek te openen. De lijst met mogelijke landen omvat Nederland, Frankrijk, Slowakije en België. België wil Tesla huisvesten in de Ford Genk-fabriek, financiering niet gespecificeerd Vlaanderen heeft al gesprekken gevoerd met het Amerikaanse bedrijf, volgens Flanders Investment and Trade. De Vlaamse regering is zelf niet van plan om met Tesla te onderhandelen. Het is daarom onduidelijk hoeveel subsidies Vlaanderen zal betalen om producenten naar Genk te halen. Deze subsidies zijn echter belangrijk.

België heeft concurrentie van Nederland, Frankrijk en Slowakije, en de keuze van Tesla kan voor een groot deel afhangen van de subsidies die het in die landen kan krijgen. Tesla’s Twitter-actie Op dit moment heeft de Ford-fabriek in Genk nog steeds moeite om Tesla te verwelkomen. Om Tesla te overtuigen van de mogelijkheid van de fabriek, werd een Twitter-campagne gelanceerd. Digitale marketeer Bert Van Wassenhove bouwde een website en twitterde veel over de hele wereld. Veel Belgen sloten zich al snel aan bij de Twitter-campagne. Het werkte, want in slechts een paar uur bereikten de tweets de handen van Tesla-ingenieurs. Van Wassenhove zei dat België de beste keuze zou zijn voor Tesla. Belgen geven over het algemeen veel geld uit aan particuliere en professionele voertuigen, meer laadpalen en elektrische voertuigen worden steeds meer een onderdeel van het dagelijks leven. Tegenwoordig produceert bijna elke autofabrikant elektrische voertuigen. Tesla onderscheidt zich hierin van andere fabrikanten: de Amerikaanse fabrikant houdt zich enkel bezig met de productie van elektrische voertuigen en investeert regelmatig in de bouw van meer laadpalen voor elektrische voertuigen, al zijn benzine- en dieselvoertuigen nog steeds veruit de bestverkochte auto’s in België. Er zijn veel laadstations in verschillende grote steden, zelfs kleinere. Tesla heeft twee superchargers in België.

Zoals de naam al doet vermoeden, laadt de supercharger de auto razendsnel op. De helft van de batterij is in 20 minuten weer opgeladen. Een elektrische auto heeft doorgaans ongeveer vijf uur nodig om volledig op te laden. Dit is een ander nadeel van EV’s in vergelijking met auto’s die op conventionele brandstoffen rijden. Een diesel- of benzineauto met een lege tank is binnen enkele minuten klaar om verder te rijden. Tesla Model SW Kies je voor een elektrische auto, dan kun je diep in de buidel tasten. De aanschafprijs van elektrische voertuigen blijft hoog. Bovendien zijn er nog niet veel opties. Tesla zelf biedt momenteel slechts één model aan, de Model S. De nieuwe Tesla Model X is getoond en is ook beschikbaar voor pre-order. Er is nog tijd om te wachten op het nieuwe Model X: auto’s die vandaag zijn besteld, worden naar verwachting pas in 2016 geleverd. Of Tesla ook daadwerkelijk naar België komt, is onzeker. Men kan zeker hopen. Gelooft u in de bruikbaarheid van elektrische voertuigen? Verkoop uw gebruikte auto online en investeer in uw toekomstige auto.

  • Belgische occasion is 8 jaar oud

  • Auto waarde binnenkort weer lager

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Tesla stuurt tweet naar Genk