WhatsApp

Belgische occasion is 8 jaar oud

In België, een tweedehandsauto die 8 jaar oud is, zal waarschijnlijk gekeurd moeten worden voor verkoop. Er zijn verschillende regels voor de verkoop van gebruikte voertuigen in België, waaronder de verplichte keuring voor verkoop (Controle Technique) en de verplichte verzekering van verantwoordelijkheid voor burgerlijke schade (RC). Daarnaast zijn er ook regels voor de verkoop van voertuigen die ouder zijn dan 6 jaar, zoals de verplichte vervanging van de banden en de verplichte vervanging van de remschijven en blokken. Informatie over de specifieke eisen voor de verkoop van tweedehandsauto's in België kan worden gevonden bij de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer.

Belgische gebruikte auto 8 jaar oud

In 2013 was de gemiddelde leeftijd van een wagen in België 8 jaar. Verkoop ze dan als gebruikte auto of ruil ze in bij aankoop van een nieuwe auto. Dat blijkt uit een studie van de Belgische organisatie Car-Pass. Uit onderzoek van Car-Pass blijkt dat de wagens in het Belgische wagenpark steeds ouder worden. Een auto van 5 jaar geleden wordt na 7 jaar en 10 maanden gesloopt en een auto van 20 jaar geleden is pas 6,5 jaar oud. De gemiddelde leeftijd van een gebruikte auto is nu 8 jaar en 1 maand. Halverwege dit jaar bracht de 14.233 km lange Car-Pass zijn jaarverslag 2013 uit. Dit jaarverslag documenteert de gemiddelde leeftijd en kilometerstand van tweedehandswagens in België. Een Belgische occasion legt gemiddeld 14.233 kilometer per jaar af. Wanneer een gebruikte auto wordt verkocht, heeft deze een gemiddelde kilometerstand van ongeveer 115.000 kilometer. Volgens Car-Pass is de hogere leeftijd van gebruikte auto’s te wijten aan de toenemende betrouwbaarheid van voertuigen.

Ook het onderhoud is eenvoudiger geworden. Ook bieden veel autofabrikanten lange garanties. Denk aan de 7-jarige garantie van Azië en de 5-jarige garantie van Toyota. Car-PassCar-Pass is een organisatie die autokilometers registreert en controleert. Bij verkoop van een gebruikte auto is de verkoper verplicht om de koper een Car-Pass te bezorgen. De kilometerstand van de auto wordt op verschillende data op Car-Pass weergegeven. Car-Pass is ontworpen om fraude met de teller te voorkomen. Miles op Car-Pass zouden moeten blijven optellen. Bij een plotselinge daling is het mogelijk dat de kilometerstand is teruggedraaid. Aangepast tot 100.000 mijl voor de introductie van Car-Pass. In 2013 bedroeg het aantal teruggedraaide tellerstanden iets meer dan 1.000. Het terugboeken van kilometers is een vorm van fraude die is ontworpen om een ​​hoger bedrag voor een gebruikte auto te krijgen. Een hoge kilometerstand verlaagt de waarde van een gebruikte auto. Car-Pass is ontworpen om dit soort fraude tegen te gaan, zodat kopers van gebruikte auto’s altijd de juiste informatie hebben en niet te veel betalen voor een auto die de kilometerstand niet waard is.

De Belgische Federatie van Automobielen en Tweewielers Febiac registreert al meer dan 10 jaar de leeftijd van het Belgische wagenpark. Volgens Febiac was in 2013 een derde van de Belgische auto’s meer dan 10 jaar oud. Een gebruikte auto van meer dan 10 jaar oud kan nog lang worden gebruikt als de bestuurder regelmatig de garage bezoekt voor autokeuring en onderhoud. In de VS wordt ouders echter geadviseerd geen auto te kopen voor hun kind van 10 jaar of ouder als eerste auto. In één onderzoek werd gekeken naar de gemiddelde leeftijd van auto’s die tienerdoden veroorzaken. Uit het onderzoek bleek dat bijna de helft van de jonge Amerikanen die tussen 2008 en 2012 omkwamen bij verkeersongevallen, in auto’s van 11 jaar of ouder zaten. Dat komt omdat oudere auto’s vaak nog niet de veiligheidsvoorzieningen in nieuwe auto’s hebben ingebouwd. In België werden geen gelijkaardige studies uitgevoerd. Gebruikte auto’s worden nu oud door technologische verbeteringen. Verkoop uw gebruikte auto eenvoudig online met auto-verkopen-belgie.com.

  • Google voert testen uit met een zelfrijdende auto

  • Tesla stuurt tweet naar Genk

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Belgische occasion is 8 jaar oud