WhatsApp

Belgen zijn tevreden over mobiliteit, maar niet over de regelgeving omtrent mobiliteit

Algemeen gezien, tevredenheid over mobiliteit kan afhangen van veel factoren, zoals de beschikbaarheid van openbaar vervoer, de toestand van wegen en infrastructuur, en de kwaliteit van verkeersregelgeving. Het is belangrijk om specifieke gegevens te bekijken om een accurate beoordeling te geven van de tevredenheid van Belgen over mobiliteit en de effectiviteit van specifieke mobiliteitsregels.

Belgen tevreden met mobiliteit, niet met mobiliteitsregels

Verkeersopstoppingen zijn een serieus probleem in België. Dat weten we natuurlijk al, maar nu weten we ook precies hoeveel verkeerscongestie ons raakt. Met 83 uur files behoort Brussel tot de meest drukke steden. Het is tijd om het fileprobleem op te lossen, nietwaar? Uit onderzoek blijkt dat Belgische automobilisten in 2013 gemiddeld 58 uur in de file stonden. Hierdoor is België het land met de grootste verkeersopstoppingen van de 13 bestudeerde Europese landen. Met 83 uur staat Brussel met 82 uur nog steeds hoger dan Londen. Antwerpen sloot het podium af met 78 file-uren. Vergelijking: In Nederland staan ​​automobilisten ‘slechts’ 44 uur in de file. Belgen tevreden over mobiliteit Ondanks de files blijft de auto het favoriete vervoersmiddel, stelt branchevereniging Febiac. Meer dan de helft van de respondenten zegt alleen de auto te gebruiken om op hun bestemming te komen. Auto’s staan ​​bekend als de snelste manier om je te verplaatsen. Daarnaast speelt ook een slechte connectiviteit van comfort en andere vervoermiddelen, zoals het openbaar vervoer, een rol.

Over het algemeen zijn de Belgen erg tevreden over hun mobiliteit, aldus de brancheorganisatie. Het blijkt echter dat de snelheid waarmee de auto je naar je bestemming brengt steeds langzamer wordt. De verkeerscongestie in België is de afgelopen vier jaar verdubbeld. Het is tijd om de verkeersstroom te sturen en verkeersopstoppingen te verminderen. Volgens de Belgische overheid zou rekeningrijden de oplossing moeten zijn. Het verkeer in de Brusselse GEN-wijk zal tegen 2018 naar verwachting met 10% afnemen. Verkeersregels In België is onlangs een proefproject voor personenauto’s gestart: de zogenaamde rekeningrijden. Ongeveer 1.200 chauffeurs namen deel aan de test. Het doel van de test was om te kijken of betalen per kilometer invloed zou hebben op het gebruik van de auto. Voor rekeningrijden is niet het bezit belast, maar het gebruik van de auto. De kilometerprijs is de kilometerprijs die u als chauffeur rijdt. Tijdens de ochtend- en avondspits betalen chauffeurs twee keer zoveel als op andere momenten. Het is 9 cent per kilometer in stedelijke gebieden, 5 cent op snelwegen en 6,5 cent op kleinere wegen. Door 7 cent per kilometer te laden, daalt de hoeveelheid kooldioxide en zwaveldioxide in de lucht met 9,2%. 9% reductie in fijnstof en 8,9% reductie in NOx. Daarnaast zullen liquiditeitsmaatregelen 135,9 miljoen euro per jaar opleveren. Invoering van kilometerheffing Niet iedereen lijkt de voordelen te waarderen. Slechts twee dagen later gingen 100.000 mensen het internet op om te protesteren tegen de tolheffing. Sindsdien zijn er bijna 70.000 handtekeningen bijgekomen. Hoewel je veel geld betaalt, garandeert kilometerheffing niet dat je nooit meer in de file komt te staan.

Ook moeten veel automobilisten meer betalen dan vroeger. Als de testperiode van twee maanden succesvol is, kan de kilometerheffing in 2016 worden ingevoerd. België werkt ook aan een alternatief systeem dat autogebruik zou belasten in plaats van autobezit. Voorkom on-road pricing Bent u een van de chauffeurs die het meest waarschijnlijk meer moet betalen door de introductie van on-road pricing? Dan wil je misschien je auto verkopen om de hoge rekening te vermijden. Wil je snel van je huidige wagen af, dan heeft de autoverkoopwebsite auto-verkopen-belgie.com de perfecte oplossing. Vul online de autogegevens in en voeg enkele foto’s toe. auto-verkopen-belgie.com automakelaars controleren inschrijvingen en plaatsen auto’s in virtuele autoveilingen. Meer dan 5.000 aangesloten autobedrijven kunnen een offerte voor uw auto maken. Omdat alle belanghebbenden tegen elkaar opbieden, kunt u er zeker van zijn dat u het meeste waar voor uw geld krijgt. Het is ook een zeer veilige manier om auto’s te verkopen. Op de veiling worden alleen autogegevens vrijgegeven.

  • Is de invloed van de Brusselse autosalon zichtbaar in de verkoopcijfers van auto's?

  • Worden auto's verkocht vanwege extreem hoge autoverzekeringskosten?

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Belgen zijn tevreden over mobiliteit, maar niet over de regelgeving omtrent mobiliteit