WhatsApp

Audi steekt miljarden in de ontwikkeling van nieuwe auto's

Het is waar dat Audi bezig is met een grote investering in de ontwikkeling van nieuwe voertuigen. De automobielfabrikant is van plan om miljarden te investeren in de ontwikkeling van elektrische voertuigen, zelfrijdende technologieën en andere innovaties die de toekomst van de automobielindustrie vorm zullen geven. Deze investeringen zullen helpen bij het versterken van de concurrentiepositie van het bedrijf en bij het aanbieden van nieuwe en geavanceerde producten aan hun klanten.

Audi geeft veel geld uit aan nieuwe auto’s

Tussen nu en 2020 investeert Audi 24 miljard euro in de ontwikkeling van nieuwe modellen, technologieën en verhoogde productie. De Duitse autofabrikant biedt momenteel 50 modellen aan, maar de investering zal dat aantal op 60 brengen. Audi investeert in eerste instantie 22 miljard euro. Dat bedrag is nu opgelopen tot 24 miljard. Het grootste deel hiervan, zo’n 17 miljard, zal worden gebruikt voor de ontwikkeling en bouw van nieuwe modellen. Tegen 2020 moet het aantal auto’s in het Audi-gamma toenemen tot 60. Fabrikanten houden ook rekening met de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Zo wil de Duitse fabrikant verder onderzoek doen en de mogelijkheid van elektrisch rijden toepassen. Ook consumentenelektronica wordt verder ontwikkeld en uitgebreid. Op het gebied van elektrische aandrijving hoopt Audi dat 70% van de investering zal worden gebruikt om nieuwe modellen te ontwikkelen. Fabrikanten focussen vooral op het ecologische aspect: er zullen meer hybride en elektrische voertuigen geproduceerd worden. Op deze manier hoopt Audi de concurrentie aan te gaan met BMW en Tesla. Om elektrisch rijden te stimuleren, werkt Audi mee aan het in Vlaanderen gelanceerde Evora-project om het voor bestuurders van elektrische voertuigen gemakkelijker te maken om laadpalen aan te vragen.

Gebrek aan laadpalen is een probleem, vooral in steden. Er zijn te weinig laadpalen op de openbare weg om elektrische voertuigen, die het meest worden gebruikt in steden, op te laden. Project Evora hoopt automobilisten de mogelijkheid te geven om laadpalen in hun omgeving aan te vragen. Het project wordt ondersteund door vijf fabrikanten, waaronder Audi en moederbedrijf Volkswagen. De bestverkopende producent Volkswagen kondigde eerder dit jaar zijn voornemen aan om de grootste autofabrikant ter wereld te worden. Nu heeft Audi, onderdeel van de Volkswagen-groep, aangekondigd dat het de best verkopende fabrikant van luxe auto’s wil worden. Momenteel is die titel voorbehouden aan BMW, maar Audi zal naar verwachting binnenkort BMW vervangen. Hoe dan ook, de kloof in verkoopcijfers tussen de twee fabrikanten is aanzienlijk kleiner geworden. In de eerste zes maanden van 2013 verkocht BMW 54.600 auto’s meer dan Audi. In dezelfde periode in 2014 bedroeg het verschil tussen de twee Duitse autofabrikanten slechts 42.600 voertuigen. Audi verwacht ook dat de autoverkoop in 2014 1,7 miljoen zal bereiken, wat een recordaantal zou zijn voor de fabrikant. Binnen twee weken na Audi op de autoshow vindt de autoshow plaats in Brussel.

Audi zal ook aanwezig zijn op de show en verschillende premières houden. De wereldpremière van de nieuwe Audi A1 vindt plaats in Brussel, evenals de Europese première van de nieuwe Audi Q3 op het Autosalon van Brussel. Zowel de nieuwe A1 als de Q3 hebben een laag brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot, wat al in lijn is met Audi’s plannen om meer eco-auto’s te maken. Audi zal op de autoshow 12 auto’s tonen. Naast de premières van de A1 en Q3 kunnen bezoekers ook kennismaken met de nieuwe Audi TT, de nieuwe A6-line-up en de nieuwe A3. Een groot deel van het budget dat Audi de komende vijf jaar wil investeren, gaat naar de ontwikkeling van hybride en elektrische voertuigen. De geheel nieuwe A3 e-tron, een hybride auto die benzine- en elektromotoren combineert, werd al onthuld op de autoshow. Audi heeft grootse plannen voor de komende jaren. Gaat u uw Audi verkopen? Registreer u gratis op onze online automarktplaats.

  • Dakar Rally 2015 is begonnen

  • Spyker's einde

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Audi steekt miljarden in de ontwikkeling van nieuwe auto's