WhatsApp

Auto sloop - Wat krijg ik voor mijn auto bij de sloop?

Er zijn verschillende factoren die kunnen bepalen of je auto rijp is voor de sloop. Zo kan de leeftijd van je auto een rol spelen, evenals de staat van het voertuig en de kilometerstand. Als je auto bijvoorbeeld oud is en in slechte staat verkeert, kan het zijn dat het niet meer rendabel is om reparaties uit te laten voeren en dat de auto rijp is voor de sloop.

Daarnaast kan het ook zo zijn dat je auto rijp is voor de sloop als de kosten voor reparaties hoger zijn dan de verkoopwaarde van het voertuig. In dat geval kan het beter zijn om de auto te laten slopen en een nieuwe auto aan te schaffen.

Het is aan te raden om professioneel advies te vragen als je twijfelt of je auto rijp is voor de sloop. Zo kun je bijvoorbeeld een taxatierapport opvragen of de staat van het voertuig laten beoordelen door een garagebedrijf. Zo kun je een goed beslissing maken over wat het beste is voor jou en je auto.

Om te bepalen of uw beschadigde auto daadwerkelijk een sloopauto is, is het belangrijk om te weten wat de huidige waarde ervan is. Gelukkig kunt u met behulp van de waarderingstool op onze website binnen slechts twee klikken de waarde van uw auto achterhalen. U hoeft alleen maar uw voertuiggegevens in te vullen en op 'Waardeer nu' te klikken. Vervolgens dient u de kilometerstand van uw auto en een geldig e-mailadres op te geven. Door op "Bekijk schatting" te klikken, verschijnt binnen enkele seconden de dagwaarde van uw auto op uw scherm. 

Als u liever persoonlijk contact heeft, kunt u ook rechtstreeks een afspraak maken via de taxatietool in een van onze vestigingen bij auto-verkopen-belgie.com. Hier kunt u een gratis taxatie van uw sloopauto laten uitvoeren.

Wanneer uw auto total loss verklaard is, wordt deze automatisch beschouwd als een sloopauto. Dit kan vervelend zijn, aangezien niemand behoefte heeft aan een auto die nauwelijks meer bruikbaar is. In zo'n geval moet er een nieuwe auto worden aangeschaft, of het vrijgekomen geld kan voor andere doeleinden worden gebruikt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen economisch totaalverlies en technisch totaalverlies.

Bij economisch totaalverlies is het financieel gezien niet verstandig om de schade te repareren, omdat de kosten hoger zouden zijn dan de dagwaarde van uw auto. Bij technisch totaalverlies kan de schade niet meer worden hersteld, zoals bijvoorbeeld bij een vervormd chassis of carrosserie.

Het verkopen van een auto die daadwerkelijk klaar is voor de sloop kan een behoorlijk zware klus zijn. In normale omstandigheden staat een gezonde auto ongeveer 6 weken te koop op een advertentiesite. Het particulier verkopen van uw sloopauto kost u dus meer energie en tijd. Gelukkig zijn er altijd autosloopbedrijven beschikbaar waar u uw auto snel kunt verkopen. Het is echter belangrijk om te realiseren dat het enige dat u voor uw auto bij de sloop kunt krijgen, de restwaarde van het oud ijzer is.

Het is zonde, want uw sloopauto heeft waarschijnlijk nog herbruikbare onderdelen. Bij auto-verkopen-belgie.com kunnen wij uw sloopauto ook taxeren. Onze experts bekijken alle bruikbare functies van uw auto en maken op basis daarvan een offerte. Hierbij wordt gekeken naar de waarde van de nog bruikbare onderdelen en componenten.

Naast de online waarderingstool bieden wij ook de mogelijkheid voor een taxatie op een van onze locaties in het hele land. Op deze manier vindt u altijd een vestiging bij u in de buurt. Tijdens de taxatie zal een deskundige taxateur de waarde van uw sloopauto vaststellen. Hoewel uw auto niet meer in optimale staat verkeert, zal de taxateur zich voornamelijk richten op de positieve aspecten ervan. De beoordeling duurt doorgaans ongeveer een half uur.

De taxateur zal controleren of de motor nog goed functioneert en of de schade aan het chassis eventueel kan worden gerepareerd. Indien mogelijk zal de taxateur ook een proefrit maken om een volledig beeld te krijgen van de kwaliteit van de auto. Na deze beoordeling zal de taxateur de waarde van uw auto bepalen. Op basis van het deskundige oordeel van onze taxateurs ontvangt u een offerte voor uw auto.

Binnen een half uur ontvangt u dus de waarde van uw sloopauto in een van onze filialen bij auto-verkopen-belgie.com. Maak vandaag nog een gratis afspraak voor een evaluatie.

Als u ervoor kiest om op het bod in te gaan, wordt uw auto direct verkocht. U kunt uw auto met een gerust hart bij ons achterlaten. Wij zorgen ervoor dat de administratieve afhandeling en het uitloggen van uw auto in orde zijn. Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken over de financiële afwikkeling van de verkoop. Wij maken het aankoopbedrag direct over, zodat het geld na twee werkdagen op uw rekening staat. Het slopen van uw auto is dus niet langer uw enige optie. Maak vandaag nog een afspraak bij een van onze vestigingen en laat de waarde van uw sloopauto berekenen!

  • Verkoopwaarde auto: Zelf waarde auto berekenen?

  • Dagwaarde auto: wat is dat?

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Auto sloop - Wat krijg ik voor mijn auto bij de sloop?