WhatsApp

Prijs tweedehands auto berekenen: Hoe doe je dat?

Er zijn verschillende manieren om de prijs van een tweedehands auto te berekenen. Een van de meest gebruikelijke manieren is door middel van vergelijking met vergelijkbare auto's die momenteel te koop zijn. Dit kan online gedaan worden door middel van websites die gespecialiseerd zijn in het verkopen van tweedehands auto's, zoals Autotrader of Autoscout24.

Je kunt ook de waarde van de auto bepalen door middel van de zogenaamde "vraagprijs"-methode. Dit houdt in dat je kijkt naar hoeveel mensen bereid zijn te betalen voor een auto die vergelijkbaar is met die van jou, en hier een prijs op basis hiervan aanhangt.

Daarnaast kun je ook de cataloguswaarde van de auto opzoeken. Dit is de prijs die de fabrikant van de auto oorspronkelijk voor de auto heeft gevraagd toen deze nieuw werd verkocht. Echter, de cataloguswaarde geeft vaak een te hoge prijs aan en is daarom niet altijd een goede indicatie voor de huidige marktwaarde van de auto.

Tot slot kun je ook een professionele waardebepaling laten uitvoeren door een expert of een erkende taxateur. Zij zullen de staat van de auto nauwkeurig beoordelen en op basis hiervan een prijs adviseren.

Het berekenen van prijzen van tweedehands auto’s is niet eenvoudig. U kunt urenlang autoprijzen vergelijken op websites voor autoverkoop. Het is bijna onmogelijk om een auto te vinden die bij uw tweedehands auto past.
Let bij het vergelijken van prijzen op het bouwjaar, het modelnummer en de kilometerstand. Ook de plaats van fabricage van het voertuig draagt bij tot het prijsverschil. Hoe zit het met extra accessoires? Het vinden van een nauwkeurige prijsvergelijking voor tweedehands auto’s is als het zoeken naar een naald in een hooiberg.

Hoeveel is mijn auto waard?
Claim gratis de waarde van uw auto. Verkoop het snel en gemakkelijk tegen de beste prijs!

Bij het vergelijken van autoprijzen spelen dus bepaalde factoren een rol. Niet alleen spelen deze factoren een rol bij de prijsvergelijking van tweedehands auto’s, maar ook waar u deze tweedehands auto’s zoekt is van invloed op de prijsvergelijking.
Hoe werkt de online taxatie voor auto-sales-belgium.com?
Gebruik onze online taxatie om de prijs van een tweedehands auto te weten te komen. De tool is heel eenvoudig: voer uw autogegevens, de kilometerstand en uw e-mailadres in.
Na het invoeren van de autogegevens berekent de tool snel de actuele waarden. Dit is de waarde van uw auto in perfecte staat.
De werkelijke waarde van een gebruikte auto kan verschillen van de huidige waarde. De prijs van een gebruikte auto hangt ook af van de staat waarin hij verkeert.
Om het te kunnen beoordelen is aanvullende informatie nodig. In de online taxatie kunt u deze informatie gedetailleerd verstrekken door middel van een zelfevaluatie. Voeg enkele foto’s toe en ons team berekent de werkelijke waarde.
Gratis online evaluatie Gratis online evaluatie Merk Kies Merk Model Kies Model Bouwjaar Gratis offerte
2. Op auto-sales-belgium.com kunt u de prijzen van tweedehands auto’s berekenen

U gaat uw oude auto niet verkopen, maar u wilt wel een nieuwe kopen? Dan is het vergelijken van autoprijzen net zo ingewikkeld. Rekenen autobezitters of dealers te veel of te weinig op internet?
Een tweedehands auto kopen is altijd riskant, beperk het risico door de juiste prijs te kennen. Onze schattingen zullen u helpen de juiste prijs voor een tweedehands auto te vinden.
Krijg een indicatie van gebruikte auto prijzen van ons. Dit maakt het heel gemakkelijk om de prijzen van tweedehands auto’s te vergelijken.
Bereken de prijs van een tweedehands auto met onze schatting
Vergeet niet dat de dagwaarden schattingen zijn, gebaseerd op gemiddelden en auto’s in perfecte staat. Wij bepalen de werkelijke doorverkoopwaarde op basis van meer informatie over uw auto en het gebruik ervan.
Na het invullen van uw self-assessment en het toevoegen van enkele foto’s van het exterieur van de auto, zullen onze experts de waarde van uw voertuig berekenen.
Deze prijs wordt u meegedeeld als de definitieve verkoopprijs. Dit betekent dat u uw voertuig direct aan ons kunt verkopen tegen deze prijs. Dit is echter niet verplicht.

Bereken gratis de waarde van uw auto
Meer dan een miljoen klanten vertrouwen ons. Auto’s taxeren en verkopen: zo eenvoudig is het!

Boek een rondreis
Bent u het eens met de uiteindelijke verkoopprijs? Dan is je auto verkocht! U hoeft alleen maar uw terugreis te boeken bij een van onze agenten.
In onze vestiging zijn alle hygiëne- en veiligheidsmaatregelen getroffen om de veiligheid te waarborgen.
Eenmaal op het kantoor zullen de door u verstrekte gegevens worden bevestigd en zullen wij alle documenten verwerken en het geld onmiddellijk overmaken.
U verkoopt uw oude auto snel en gemakkelijk met auto-verkopen-belgie.com!

3. Veelgestelde vragen

V: Hoe wordt de prijs van een gebruikte auto berekend?
A: Het is moeilijk om een exacte prijs te berekenen, maar u kunt een goede schatting maken op basis van bepaalde factoren. Onze online schattingen zijn gebaseerd op automerk, model, bouwjaar en kilometerstand. , Deze prijs is exclusief voertuigconditie. Met een zelfbeoordeling kunt u details en foto’s toevoegen, zodat we de uiteindelijke verkoopprijs kunnen bepalen op basis van de huidige marktwaarde en staat van uw auto.

V: Moet ik naar het filiaal om de verkoopprijs te krijgen?
A : Nee, uw definitieve verkoopprijs wordt naar u gemaild na het voltooien van de zelfbeoordeling. U kunt hiervoor thuisblijven. U kunt dan een retour inplannen bij een vestiging bij u in de buurt en doorgaan met verkopen. De door u ingevulde autogegevens worden ter plaatse gecontroleerd en de verkoopprijs wordt bevestigd.

Vraag: Is het vrij om de verkoopprijs te claimen?
Antwoord: Ja. Onze gehele service is gratis en vrijblijvend. Dit omvat een online schatting en ontvangst van de definitieve verkoopprijs. U beslist altijd zelf of u door wilt gaan met verkopen. Je zit dus nergens aan vast.

Start uw gratis schatting

  • De waarde van mijn Audi

  • Kenteken check: Wat is dat?

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Prijs tweedehands auto berekenen: Hoe doe je dat?