WhatsApp

Kenteken check: Wat is dat?

Een kentekencheck is een online dienst waarbij je gegevens van een voertuig kunt opvragen door middel van het invoeren van het kenteken. Deze gegevens kunnen variëren, afhankelijk van de aanbieder van de dienst, maar meestal zijn het de volgende informatie:

Merk en type van het voertuig

Carrosserietype (bijv. hatchback, sedan, MPV)

Brandstofsoort (bijv. benzine, diesel, elektrisch)

Voertuigdatum (bouwjaar)

Informatie over de APK-keuring (Algemene Periodieke Keuring)

Eigenaar van het voertuig

Kilometerstand

Eventuele openstaande terugroepacties of technische aanpassingen

Een kentekencheck kan handig zijn als je bijvoorbeeld een tweedehands auto wilt kopen, of als je gewoon geïnteresseerd bent in de gegevens van je eigen auto. Het kan ook nuttig zijn om te checken of een auto die je op het oog hebt nog technische problemen heeft of dat er terugroepacties zijn uitgevoerd.

Kentekencontroles zijn handig bij het kopen van een auto, en natuurlijk bij het verkopen van een auto. Maar wat is een kentekencheck precies?
Kentekenkeuring is een online beoordelingssysteem waaruit ook diverse gegevens te halen zijn.

Hoeveel is mijn auto waard?
Claim gratis de waarde van uw auto. Snel en gemakkelijk verkopen tegen de beste prijs!

RDW Kentekencontrole – Nederland
In ons buurland Nederland zijn hun kentekencontroles anders dan wij hier kennen. Hier kunt u met Kentekencontrole eenvoudig uw kenteken vinden.
In Nederland worden alle gegevens over een auto verzameld door de RDW en gekoppeld aan het kenteken. het werkt!
In Nederland is er echter een onderscheid tussen kentekencontroles. Je hebt gratis kentekencontroles, maar ook betaalde.
Nummerplaatcontrole gratis
In Nederland is een gratis kentekencheckservice beschikbaar. Wij bieden er ook een aan: Kenteken Inspectie (NL).
Zoek eenvoudig naar kentekenplaten en ontvang de huidige waarde van uw auto. Deze gratis kentekencontrole geeft u de actuele waarde op basis van merk, model, bouwjaar en kilometerstand. De actuele waarde is gebaseerd op gegevens verzameld door de RDW.
Een kentekencheck als deze kan u een idee geven van de werkelijke waarde. Dit komt omdat deze waarde geen rekening houdt met de staat.
Kentekencheque betaald
Nederland kent ook betaalde kentekenchecks. U kunt kentekenplaten controleren en verschillende gegevens ontvangen. Zo’n betaalde controle is een kentekencontrole van de RDW.
Met zo’n betaalde kentekencheck kun je kentekenplaten opzoeken en diverse informatie checken zoals:

schade geschiedenis
Aantal voormalige eigenaren
Onderhoudsgeschiedenis
Kilometerregistratie
RDW voertuiggegevens

Let op: Een volledige kentekencheck kost geld.
Auto’s importeren uit Nederland
Bent u van plan een auto te kopen in Nederland? Nou, de Nederlandse kentekencheck is geen slecht idee.
Auto’s importeren is riskant. Want hoeveel weet jij eigenlijk van deze auto? Een klein beetje. Dek uzelf af en controleer het kenteken voordat u een auto importeert.
Wil je gewoon weten of verkopers in Nederland redelijke prijzen hanteren, gebruik dan de gratis kentekencheck, wil je meer gedetailleerde informatie, maak dan gebruik van de uitgebreide RDW kentekencheck.
De RDW registreert alle auto’s en geïmporteerde auto’s die in Nederland worden gereden. Dit is handig omdat je zo gemakkelijk kunt zien of iemand te veel vraagt ​​voor de Renault die je wilt kopen.
Met de RDW kentekencheck kunt u veel informatie opvragen over Nederlandse voertuigen. Ook ziet u wanneer de APK, een reguliere keuring in Nederland, verloopt en ziet u gegevens over milieukeuren, CO2-uitstoot en of het voertuig is gestolen. Alle informatie die voor u als koper erg belangrijk is.
2. Controleer het framenummer
Een andere manier om details te vinden, is door het chassisnummer op te zoeken. Zowel Belgische als buitenlandse wagens kunnen wagengegevens raadplegen op chassisnummer.
Het chassisnummer wordt ook wel het VIN (Vehicle Identification Number) genoemd. U kunt tegen een vergoeding ook elk chassisnummer aanvragen via sites zoals autoDNA (meestal rond de €5).
3. Nummerplaatcontrole van auto-sales-belgie.com

De kentekencontrole in België werkt iets anders. In België zijn meer gegevens nodig om informatie over een auto op te vragen.
Vul uw automerk, model en bouwjaar in op onze handige website schatting. Dit zijn de gegevens die België nodig heeft om de waarde van de auto te claimen.
Ontdek wat uw auto waard is en ontvang verkoopprijzen per e-mail. Boek een retour in ons filiaal en verkoop razendsnel.
Als uw auto bijvoorbeeld schade heeft opgelopen, daalt de waarde van de auto natuurlijk. auto-sales-belgie.com is gratis, veilig en snel. Met onze online taxatie ontvangt u een definitieve verkoopprijs die direct verkocht kan worden. Boek een retourafspraak op een locatie naar keuze. Daar worden uw gegevens gecontroleerd en de prijs bevestigd.
Gratis online evaluatie Gratis online evaluatie Merk Kies merk Model Kies model Bouwjaar Kies bouwjaar Gratis schatting nu
Gratis uw auto schatten? U kunt een kentekencontrole overslaan om uw kentekenplaat te vinden, waarvoor wij de perfecte schatting hebben. Elke dienst is gratis en vrijblijvend en dat maakt auto-sales-belgie.com de beste partner.

  • Prijs tweedehands auto berekenen: Hoe doe je dat?

  • Bereken inruilwaarde auto met onze calculator

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Kenteken check: Wat is dat?