WhatsApp

De reden om geen catalogusprijs van uw auto op te vragen

Het is eindelijk zover: u heeft besloten om uw auto te verkopen. Wanneer mensen een gebruikt artikel willen verkopen, kijken ze vaak naar de cataloguswaarde van het product als referentiepunt voor de prijsbepaling. Echter, bij het verkopen van een gebruikte auto ligt dit proces iets anders. Om een redelijke verkoopprijs vast te stellen, moet men rekening houden met jaarlijkse afschrijvingen. In plaats van zich te baseren op de cataloguswaarde of inruilwaarde, is het verstandiger om de dagwaarde te berekenen.

Om de waarde van uw auto te bepalen, kunt u een eerlijke prijs vragen op basis van de huidige marktwaarde. Deze contante waarde houdt niet alleen rekening met de jaarlijkse afschrijving, maar ook met het bouwjaar, de kilometerstand en de algehele staat van de auto. Het is belangrijk om deze factoren mee te nemen bij het bepalen van een realistische prijs.

Nu rijst de vraag: hoeveel is uw auto eigenlijk waard? Gelukkig kunt u gratis de waarde van uw auto claimen met behulp van onze online tools. Het proces is snel en gemakkelijk, en stelt u in staat om uw auto tegen de beste prijs te verkopen. Door alle relevante voertuiggegevens in te voeren, kan de tool precies bepalen om welk voertuig het gaat en een schatting maken van de afschrijving op basis van de kilometerstand. Het resultaat is een waardebepaling die kan dienen als een goede richtlijn voor de inruil- of verkoopprijs van uw auto. Het is echter belangrijk om te vermelden dat deze online schattingen geen rekening houden met mogelijke gebruikssporen of schade, evenals extra accessoires en speciale gadgets die uw auto mogelijk heeft. Daarom kan de uiteindelijke verkoopprijs afwijken van de initiële schatting.

Nu u een idee heeft van de waarde van uw auto, rijst de volgende vraag: wilt u uw auto inruilen of zelf verkopen? Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen. Bij het inruilen van uw auto bij een dealer wordt de inruilwaarde berekend op basis van de dagwaarde. Als uw auto nog in goede staat verkeert, kan de huidige marktwaarde een goede indicatie zijn. Echter, als uw auto enkele mankementen heeft, is het verstandig om de inruilwaarde iets lager in te schatten.

Het is echter belangrijk om te beseffen dat het bedrag dat de dealer daadwerkelijk bereid is te bieden vaak lager zal zijn. Dealers hebben geen interesse in elke auto en ze moeten ervoor zorgen dat de inruilauto ook voor hen verkoopbaar en winstgevend is. Daarom bieden dealers vaak lagere bedragen aan, waardoor u mogelijk niet de beste deal krijgt. Het lijkt misschien een goede deal om uw auto in te ruilen bij de aankoop van een nieuwe auto bij dezelfde dealer, maar helaas is dit niet altijd het geval. Door uw auto in te ruilen, lijkt het alsof u een aanzienlijk bedrag van de nieuwe auto afhaalt, maar in werkelijkheid kan uw onderhandelingspositie aanzienlijk verzwakt zijn. Dit kan leiden tot minder korting op uw nieuwe auto-aankoop.

Een andere optie is om uw auto particulier te verkopen. Met een particuliere verkoop kunt u mogelijk de hoogst mogelijke prijs voor uw auto krijgen. Dit komt echter met zijn eigen uitdagingen. Bij een particuliere verkoop komt veel kijken. U moet een goede en complete advertentie met duidelijke foto's maken en tijd vrijmaken voor potentiële kopers om meerdere proefritten te maken. Met het grote aantal nieuwe advertenties dat dagelijks online verschijnt, kan het enige tijd duren voordat uw auto de aandacht krijgt die het verdient. Het is essentieel om op te vallen tussen al die andere advertenties.

Dit hele proces kan enkele weken duren, wat tijdrovend en frustrerend kan zijn als u uw auto snel wilt verkopen. Daarnaast is niet iedereen van nature een verkoper, en veel mensen verkopen hun auto uiteindelijk voor minder geld dan ze eigenlijk zouden willen. Het is dus belangrijk om een sterke onderhandelingspositie te hebben. In plaats van uit te gaan van de cataloguswaarde, kunt u vertrouwen op een professionele taxatie om de huidige waarde van uw auto te bepalen en de juiste prijs te vragen. Als iemand beweert dat u te veel vraagt voor uw auto, kunt u aantonen dat u een professionele taxatie heeft laten uitvoeren en dat de prijs die u vraagt marktconform is.

Om de waarde van uw auto gratis te berekenen en te zorgen voor een sterke onderhandelingspositie, kunt u gebruikmaken van onze website. Meer dan 1 miljoen klanten vertrouwen op onze diensten voor het beoordelen en verkopen van auto's op de meest gemakkelijke manier mogelijk. Het proces begint met een online schatting waarbij u de volledige voertuiggegevens invoert. Vervolgens ontvangt u direct een voorlopige schatting. Daarna vult u de ontbrekende gegevens in over de uitrusting en staat van uw auto, en uploadt u enkele foto's. Op basis van deze informatie bepalen wij de definitieve verkoopprijs van uw gebruikte auto. U kunt vervolgens beslissen of u wilt verkopen. Onze definitieve verkoopprijs blijft 7 dagen geldig, waardoor u voldoende tijd heeft om een beslissing te nemen. Als u ervoor kiest om te verkopen, kunt u een afspraak maken op een door u gekozen locatie, waar wij een laatste controle uitvoeren op de door u verstrekte voertuiggegevens. Zodra alles in orde is, wordt het geld direct op uw bankrekening gestort.

Ten slotte beantwoorden we nog enkele veelgestelde vragen. Wat is bijvoorbeeld de cataloguswaarde? De cataloguswaarde van uw auto is de prijs die u heeft betaald op het moment van aankoop, inclusief btw. Het wordt ook wel de nieuwwaarde genoemd. Het verschil tussen de cataloguswaarde en de huidige marktwaarde is dat de cataloguswaarde de prijs is die u heeft betaald bij aankoop, terwijl de huidige marktwaarde gebaseerd is op verschillende factoren, waaronder het bouwjaar, de kilometerstand en de afschrijving van het voertuig. Daarom houdt de huidige marktwaarde rekening met de waardevermindering van uw auto.

Als u uw auto wilt verkopen en een eerlijke prijs wilt krijgen, is het essentieel om de huidige marktwaarde van uw auto te bepalen in plaats van uit te gaan van de cataloguswaarde. Door gebruik te maken van onze diensten kunt u een sterke onderhandelingspositie creëren en precies weten wat uw auto waard is. Neem de controle over het verkoopproces van uw auto en vertrouw op onze professionele taxatie om een goede prijs te krijgen voor uw waardevolle bezit.

  • Autowaarde berekenen: online en gratis

  • Auto taxatie: Waarom?

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
De reden om geen catalogusprijs van uw auto op te vragen