WhatsApp

Auto verkopen: online en veilig

Er zijn een aantal stappen die u kunt nemen om uw auto veilig te verkopen online:

Maak duidelijke foto's van uw auto en plaats deze op uw advertentie. Zo kunnen potentiële kopers zien wat voor staat uw auto is en of deze aan hun verwachtingen voldoet.

Geef eerlijke en nauwkeurige informatie over uw auto in uw advertentie. Dit helpt om misverstanden te voorkomen en vergroot de kans op een succesvolle verkoop.

Maak gebruik van een beveiligde online betaalmethode, zoals PayPal, om ervoor te zorgen dat uw geld veilig is tijdens de transactie.

Plan een afspraak om de auto te laten zien aan geïnteresseerde kopers op een openbare, drukke locatie. Zo kunt u ervoor zorgen dat u niet alleen bent tijdens het afspraakje.

Vraag om een kopie van de rijbewijzen van de koper voordat u de auto overhandigt. Dit kan helpen om eventuele problemen te voorkomen.

Zorg ervoor dat u alle benodigde papieren bij de hand hebt, zoals het kentekenbewijs en een factuur van de verkoop, om ervoor te zorgen dat de overdracht van eigendom soepel verloopt.

Uw auto online verkopen moet een geweldige ervaring zijn, geen moment van stress en gedoe. Heeft u hulp nodig bij het verkopen van uw auto? Dan bent u bij auto-verkopen-belgie.com aan het goede adres.

Hoeveel is mijn auto waard?
Claim gratis de waarde van uw auto. Snel en gemakkelijk verkopen tegen de beste prijs!

Bij auto-verkopen-belgie.com garanderen we dat u uw auto snel en probleemloos kunt verkopen. Hoe werkt de verkoop op auto-verkopen-belgie.com?

Begin met het opvragen van een indicatie van de actuele waarde via de Taxatietool of maak direct een afspraak met een professional in het kantoor voor een taxatie
Afspraken kunnen binnen 24 uur gemaakt worden en identificatie duurt slechts een half uur
Gratis en vrijblijvende aanbiedingen op uw auto
Als u akkoord gaat, zullen wij u vrijstellen van administratieve verwerking

In plaats van je auto online te verkopen, ga je eerst naar auto-verkopen-belgie.com.
2. Online autoverkoopfraude en oplichting
Een auto verkopen is niet langer alleen maar rondvragen in kennissenkring of van auto wisselen bij de dealer. Uw auto verkopen via internet kan meer potentiële kopers aantrekken.
Je kunt zelfs honderden mensen bereiken zonder de bank te verlaten, maar helaas zijn deze mensen niet alleen potentiële kopers. Dit geldt ook voor mensen met andere bedoelingen.
Oplichters en fraudeurs zijn elke dag online actief en stelen geld via sluwe methoden. Dit doen ze door te reageren op advertenties van mensen die hun auto willen verkopen. Leugenaars zijn getraind om te bedriegen. Daarom kan het iedereen overkomen dat hij/zij er (te laat) achter komt dat hij/zij met een fraudeur te maken heeft.
De meeste fraude op internet vindt plaats op het moment van betalen. Let daarom goed op de betaalwijze.
Er zijn veel veelvoorkomende scenario’s. We beschrijven hieronder twee situaties, bent u een soortgelijke situatie tegengekomen? Dan is er twijfel over de betrouwbaarheid van potentiële kopers.

De koper betaalt met een cheque die u wordt toegestuurd. De koper zegt dan dat hij de aankoop niet leuk vindt en vraagt ​​of je het geld wilt teruggeven. De bank heeft altijd 10 dagen de tijd om de echtheid van de cheque te verifiëren. Na betaling blijkt de koperscheque niet echt te zijn en hoeft u geen geld op te sturen.
Tijdens de autoverkoop ontvangt u een cheque die hoger is dan de waarde van uw auto. Je krijgt dan een melding dat de koper een fout heeft gemaakt en dat het geld voor een andere auto was. Hij vraagt ​​of je het geld naar hem terug wilt overmaken. Nogmaals, het lijkt erop dat je te maken hebt met een valse cheque.

3. Hoe fraude bij online verkoop van auto’s voorkomen?
Niemand wil met fraude te maken hebben. Hoewel fraude niet altijd kan worden voorkomen, zijn er veel stappen die u kunt nemen om de kans te minimaliseren. De volgende punten helpen u fraudeurs en oplichters te slim af te zijn.

Houd persoonlijke ontmoetingen met kopers. Kopers willen niet persoonlijk afspreken en alleen per e-mail contact opnemen? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een oplichter. Mensen die uw auto via internet willen kopen, zullen deze auto graag willen zien.
Kies betrouwbare kopers op internet voor autoverkoop. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. We hebben de neiging om de gevaren te vergeten wanneer kopers goede aanbiedingen doen. Toch is het verstandig om onduidelijke sites of particuliere kopers die u niet vertrouwt te vermijden.
Vraag naar details over het identiteitsbewijs/paspoort van de koper.
Maak een verkoopcontract aan en neem daarin de gegevens van de koper op.
Kies de juiste betaalmethode. Er wordt veel gefraudeerd met betalingen. Het accepteren van cheques wordt niet aanbevolen. Accepteert u cheques? Controleer de betrouwbaarheid bij uw bank. Bij een bankoverschrijving wordt het geld direct op uw rekening gestort en kan de koper geen restitutie meer vragen. Contante betalingen zijn het veiligst zolang u de echtheid van alle rekeningen controleert.
Maken potentiële kopers een proefrit met uw auto? Rijd dan met de chauffeur mee, of zorg ervoor dat u het paspoort of ID van de chauffeur bij de hand heeft als hij of zij in uw auto rijdt.
Ontmoet elkaar op een openbare plaats.
Vergeet nooit naar je intuïtie te luisteren. Heb je hier een slecht voorgevoel over? Stop dan met verkopen.
Zorg ervoor dat u aan het einde van de transactie een vrijwaringsbewijs heeft. Dit is het enige document dat kan aantonen dat u niet langer eigenaar bent van het voertuig.

Gratis online evaluatie Gratis online evaluatie Merk Kies merk Model Kies model Bouwjaar Kies bouwjaar Gratis schatting nu
4. Verkoop je auto veilig op auto-sales-belgie.com
Uw auto verkopen op internet op auto-verkopen-belgie.com is anders. Wij zorgen ervoor dat er geen ruimte is voor fraude.
Ten eerste heeft u bij ons de mogelijkheid om uw auto gratis op internet te beoordelen. Deze taxatie geeft aan hoeveel uw auto waard is. Hierna kunt u een afspraak maken bij een van onze vestigingen in het hele land.
Na een professionele (en gratis) taxatie ontvangt u van ons een offerte voor uw auto. Ga je akkoord? Dan heeft u uw auto verkocht en maken wij het geld veilig via bankoverschrijving naar u over. Het is zo simpel!

Gratis taxaties op internet en filialen – helemaal geen verplichting
Verkoop ter plaatse – bekende nationale autobedrijven
Bedrag overboeken – veilig en snel

Door uw auto aan ons te verkopen, weet u zeker dat u snel geld op uw rekening krijgt. Ook hoeft u geen koopcontract of andere documenten op te stellen.

Bent u slachtoffer geworden van fraude bij autoverkopen via internet?
Een auto verkopen op internet klinkt als heel leuk, maar helaas worden nog steeds elke dag veel mensen het slachtoffer van oplichting. Bent u het slachtoffer van oplichting? Het melden van internetfraude bij het Belgisch Meldpunt is een belangrijke stap.

  • Top auto verkoop sites: een vergelijking

  • Een kentekenbewijs: wat is dat eigenlijk?

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Auto verkopen: online en veilig