WhatsApp

Benodigdheden Onderweg met hond, huisdieren

Het is leuk om je huisdier mee te nemen als je op reis gaat, maar het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat dit extra verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Hieronder geef ik je een aantal tips om veilig en ontspannen te reizen met huisdieren:

  • Zorg ervoor dat je huisdier gewend is aan lange autoritten, voordat je op vakantie gaat. Zo voorkom je dat ze onrustig of misselijk worden onderweg.
  • Maak gebruik van een hondenriem, hondenbench of transportbox om je huisdier veilig te vervoeren. Zo voorkom je dat ze zich bewegen of uit het raam steken tijdens het rijden.
  • Zorg ervoor dat je huisdier genoeg te drinken heeft tijdens de rit. Dit is vooral belangrijk als het warm is of als je lange afstanden aflegt.
  • Houd regelmatig pauzes, zodat je huisdier kan uitrusten, drinken en plassen. Zo voorkom je dat ze uitgeput raken of ongemakkelijk worden.
  • Zorg ervoor dat je huisdier voldoende voeding en medicijnen heeft tijdens de reis, als ze dat nodig hebben. Neem ook contact op met de dierenarts als je vragen hebt over het vervoer van je huisdier.

Het betekent ook dat dieren soms naar een dierenarts, een oppasadres of op vakantie moeten worden vervoerd. Hoewel de transportmogelijkheden verbeteren, is het nog steeds gebruikelijk dat dieren tijdens het transport gewond raken of zelfs worden gedood. auto-verkopen-belgie.com is een erkend autobedrijf dat geïnteresseerd is in alle autogerelateerde onderwerpen en wil met dit lange artikel alle dierenliefhebbers wijzen op de mogelijkheden om huisdieren veilig te vervoeren.

Autoveiligheid en voorzorgsmaatregelen

Er zijn geen betrouwbare gegevens over het aantal huisdieren dat jaarlijks gewond raakt tijdens autoritten als gevolg van slechte veiligheidsmaatregelen. Goede veiligheid en voorzorgsmaatregelen dragen in grote mate bij aan het comfort van reizen en de veiligheid van uw huisdier. Hier is geen wettelijke regeling voor. Het vervoeren van huisdieren is toegestaan ​​zolang dit geen mogelijk gevaar of hinder oplevert voor het overige verkeer op de weg. Dit betekent dat het aan de chauffeur is om te beslissen welke voorzorgsmaatregelen voldoende zijn. De beslissing van elk huisdier is anders en niet altijd gemakkelijk te maken. Voor ons zetten we daarom de belangrijkste opties per huisdier voor je op een rij.

Puppy

Als een hond van jongs af aan niet gewend is om te rijden, heb je wat discipline en oefening nodig om de angst voor autoreizen weg te nemen. Honden voelen zich het veiligst bij hun baasjes. Om deze reden maken sommige hondenbezitters de fout om hun hond naast de passagiersstoel te laten zitten. Een onverstandige keuze: Als u betrokken bent bij een ongeval, heeft uw huisdier zelfs met gordel om weinig overlevingskansen. De achterbank is een veiligere plek voor viervoeters om in de auto te zitten. Door het tuigje om te doen en vervolgens aan het tuig vast te maken, kan de hond niet verder naar voren schieten dan de leiband toelaat bij een aanrijding . Veel autofabrikanten bieden ook de mogelijkheid om een ​​rooster te installeren, zodat de hond een comfortabel plekje in de kofferbak kan vinden. Deze stevige metalen mazen, ook later verkrijgbaar voor rond de 50 euro, hebben de voorkeur boven mazen (vanaf 10 euro), die de krachten die vrijkomen bij een crash niet optimaal opvangen. Huisdieren kunnen zo ernstig gewond raken door het net dat aanzienlijke stress zich in het vlees van de hond kan snijden. De veiligste manier om een ​​hond te vervoeren is door een stabiele transportkoffer met metalen rooster in de kofferbak te plaatsen. Dit geeft het huisdier alle ruimte (hij kan gaan liggen en zich omdraaien als hij dat wil) en zorgt ook voor de nodige rust en stabiliteit voor het meer rusteloze huisdier. Daarom is er bij een ongeval weinig kans op letsel in een goede verzendkoffer.

Omdat onze huisdieren weinig of niet zweten, kunnen ze zeer snel oververhitten. Elke zomer worden honden die in auto’s worden achtergelaten ziek van oververhitting. Bij een buitentemperatuur van 24°C kan de binnentemperatuur na 10 minuten oplopen tot gemiddeld 34°C. Zelfs bij een buitentemperatuur van 20°C kan de temperatuur boven de bagagedrager van een zwarte auto in direct zonlicht oplopen tot boven de 100°C. Kortom, laat uw huisdier nooit achter in de auto.

Hoe minder ruimte katten en andere kleine huisdieren hebben tijdens het transport, hoe kleiner de kans op verwondingen. Katten, die meestal zelden worden vervoerd, raken in paniek zodra de auto in beweging komt. Daarom kunnen ze het beste in verzenddozen worden verzonden. Afgeronde randen, hygiënische oppervlakken en grote luchtgaten kenmerken deze kunststof dozen. Let er bij het kopen op dat de maat goed is. Kleinere huisdieren, vooral katten, zijn erg gevoelig voor trillingen. Daarom is het belangrijk dat de transportkoffer stabiel staat en niet te veel beweegt. Zoek een plek als deze in de auto, bijvoorbeeld tussen de voor- en achterbank, en koop zo nodig antislipmatten.

Ben je klaar? Op gezondheidsgebied is het ook belangrijk om voorbereid te zijn, voor het geval dat. Het begint bij de reis zelf. Zorg er naast de eerder besproken voorzorgsmaatregelen voor dat uw huisdier voldoende water drinkt. Omdat autoreizen met huisdieren onvermijdelijk gepaard gaan met ritmeveranderingen en onverwachte bewegingen, is het verstandig om zes uur eerder te stoppen met voeren. Hierdoor kan de maag tot rust komen en worden lastige verrassingen tegengegaan. Dit werkt ook voor kleine snacks en snoepjes, maar een gespannen maag kan er heftig op reageren. Het is het beste om uw huisdier zo laat mogelijk in de transportkist te plaatsen. Hoe meer beweging uw huisdier krijgt voor de reis, hoe minder bewegingsdrang tijdens de reis. Vanzelfsprekend moet voor honden rekening worden gehouden met het feit dat ze vaak hun benen moeten strekken. Dit is vooral nodig als het om lange ritten gaat!


  • Winterbanden

  • Autosalon

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Benodigdheden Onderweg met hond, huisdieren