WhatsApp

Zeven situaties die een gevaar voor u kunnen vormen in het verkeer

Afgeleid rijden: Uw telefoon gebruiken of andere activiteiten uitvoeren terwijl u achter het stuur zit, kan uw aandacht van de weg afleiden en het risico op ongevallen verhogen.

Te hard rijden: Rijden boven de aangegeven snelheidslimiet of te snel voor de wegomstandigheden kan het moeilijker maken om op tijd te stoppen of te reageren op gevaren.

Rijden onder invloed: Rijden onder invloed van drugs of alcohol tast uw beoordelingsvermogen, reactietijd en coördinatie aan, waardoor het uiterst gevaarlijk wordt.

Vermoeid rijden: Vermoeid of slaperig zijn kan uw reactietijd vertragen en u vatbaarder maken voor ongevallen.

Agressief rijden: Bumperkleven, in- en uitvoegen en ander agressief gedrag kunnen de kans op een botsing vergroten.

Onervarenheid: Gebrek aan rijervaring kan leiden tot slecht beoordelingsvermogen en een hoger risico op ongevallen.

Weersomstandigheden: Slechte weersomstandigheden zoals regen, sneeuw of mist kunnen het zicht bemoeilijken en het risico op ongevallen verhogen. Het is belangrijk om uw rijgedrag aan deze omstandigheden aan te passen.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Rijden onder invloed van alcohol en drugs is illegaal en mensen zijn zich daar voortdurend van bewust. Dit is slechts een van de vele schijnbare overtredingen. Er zijn echter enkele schijnbaar onschuldige situaties die gevaarlijk kunnen zijn. Van welke van deze zeven slechte gewoonten weet je niet hoe gevaarlijk ze zijn?
1. Rijden met de snelheidslimiet
Toegegeven, te hard rijden is een groot probleem. Maar als u niet denkt dat te langzaam rijden een probleem is, zou u beter moeten weten. Te hard rijden op de snelweg kan leiden tot een ongeval omdat andere voertuigen rechts moeten passeren.
2. Stel de GPS in op een taal die u niet verstaat
De SAP is een grote verbetering ten opzichte van traditionele kaarten. Zie het feit dat je niet hoeft te stoppen om de juiste te vinden om terug te gaan. U moet uw GPS echter altijd instellen op een taal die u kent. Rijden vereist uw aandacht op de weg. Moeite met het begrijpen van GPS kan u van de weg afleiden, wat uiteindelijk tot een ongeval kan leiden.
3. Gevaarlijke goederen vervoeren

Je hebt vast wel video’s gezien van enorme ladingen in de kofferbak van een kleine auto. Je hoeft geen olifant in een boomstam te stoppen om te zeggen dat het gevaarlijk is. Als je een grote matras bij je hebt, kan deze al vallen en de auto achter je raken.

4. Overmatig gebruik van richtingaanwijzers
Veelvoorkomende fouten gemaakt door beginnende chauffeurs. Onderschat nooit het belang van richtingaanwijzers, vooral niet als u een beginnende bestuurder bent. Onthoud dat richtingaanwijzers er met een reden zijn en alleen mogen worden gebruikt om een ​​andere richting aan te geven. Als u dit niet doet, kan dit ertoe leiden dat andere bestuurders tegen u gaan schreeuwen of zelfs een ongeval veroorzaken.

Bereken gratis de waarde van uw auto
Meer dan 1 miljoen klanten geloven het. Auto’s beoordelen en verkopen: zo makkelijk mogelijk!

5. Wees voorbereid tijdens het rijden

Zolang u uw veiligheidsgordel draagt, kunt u klaar zijn tijdens het rijden of het dragen van make-up. Een kleine afleiding kan echter leiden tot een ongeval, en zelfs als je jezelf kunt beheersen, heb je nog steeds geen controle over andere bestuurders.

2 Als het tijd is om je voor te bereiden, ga je naar de kant van de weg. Atorijden vereist uw volledige aandacht.

6. Zing je longen uit

Volgens de Nederlandse wet mag je in je auto zoveel zingen als je wilt. Zingen vraagt ​​veel van je aandacht, net als autorijden. Als je te artistiek wordt, kan dit ten koste van het rijden gaan.

7 Onverwacht parkeren
Hoe meer tijd u op de weg doorbrengt, hoe groter de kans op een ongeval. Of u nu uit nieuwsgierigheid of oprechte bezorgdheid bent, u moet langzaam rijden en parkeren waar mogelijk vermijden. U weet misschien van een auto-ongeluk, maar de auto achter u misschien niet. Bij het remmen is de kans op een aanrijding groot.
De lijst met gevaarlijke gewoonten is lang en de moeite waard om te weten. Of u deze dingen nu doet of niet, veiligheid op de werkplek heeft één belangrijke factor: de auto waarin u rijdt. Als u niet zeker weet of uw auto veilig is, kunt u overwegen een nieuwe te kopen. Begin met het uitzoeken hoeveel geld u kunt verdienen met uw huidige auto.

Lees verder

Wilt u uw auto particulier verkopen?
5 problemen om te vermijden.

Zo verkoop je vandaag je auto
Bekijk deze nieuwe en gemakkelijke manier om uw auto te verkopen.

Hoeveel is mijn auto waard?
Uw auto is 1 minuut waard. Krijg de beste prijs en verkoop uw gelegenheid vandaag nog!

  • De tien populairste bestemmingen voor Valentijnsdag

  • De 10 auto-schandalen die het meest in het nieuws zijn geweest

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Zeven situaties die een gevaar voor u kunnen vormen in het verkeer