WhatsApp

Automobielfabrikanten uit Duitsland

Duitsland staat bekend om zijn diverse en bekende automerken. Enkele van de meest prominente Duitse automerken zijn:

 1. Audi: Audi, opgericht in 1909, is een luxe automerk dat bekend staat om zijn geavanceerde technologie, hoogwaardige interieurs en sportieve prestaties. Het biedt een breed scala aan modellen, van compacte auto's tot SUV's en sportwagens.
 2. BMW: BMW, voluit Bayerische Motoren Werke, is een premium automerk dat wereldwijd erkenning geniet. Het staat bekend om zijn sportieve en dynamische voertuigen, die zowel comfort als prestaties bieden. BMW produceert een breed scala aan auto's, van luxe sedans tot krachtige sportwagens.
 3. Mercedes-Benz: Mercedes-Benz is een iconisch Duits automerk dat luxe, elegantie en technologische innovatie belichaamt. Het biedt een uitgebreide selectie van luxe auto's, SUV's, coupés en cabriolets. Mercedes-Benz staat bekend om zijn hoogwaardige materialen, geavanceerde veiligheidsvoorzieningen en uitstekende rijprestaties.
 4. Volkswagen (VW): Volkswagen is een van de meest bekende Duitse automerken en heeft een breed scala aan modellen die variëren van compacte auto's tot gezinsauto's en SUV's. Het merk staat bekend om zijn betrouwbaarheid, efficiëntie en innovatieve ontwerpen. Volkswagen produceert ook bedrijfswagens, zoals de populaire Transporter.
 5. Porsche: Porsche is een gerenommeerd Duits automerk dat synoniem staat voor sportiviteit en luxe. Het staat bekend om zijn krachtige sportwagens, die zowel op de weg als op het racecircuit indruk maken. Porsche-auto's bieden geavanceerde technologie, buitengewone prestaties en een uniek design.
 6. Opel: Opel is een traditioneel Duits automerk met een lange geschiedenis. Het produceert een breed scala aan auto's, van compacte stadsauto's tot ruime gezinsauto's en SUV's. Opel staat bekend om zijn betrouwbaarheid, comfortabele rijeigenschappen en innovatieve technologieën.

Naast deze bekende merken zijn er nog andere Duitse automerken die hun stempel hebben gedrukt op de auto-industrie:

 • Volkswagen Nutzfahrzeuge (VW Bedrijfswagens): VW Bedrijfswagens richt zich op de productie van bedrijfsvoertuigen, waaronder bestelwagens, pick-ups en vrachtwagens. Het merk biedt betrouwbare en veelzijdige oplossingen voor commerciële doeleinden.
 • MAN: MAN is een Duits merk dat zich richt op de productie van vrachtwagens en bussen. Het biedt een breed scala aan modellen voor verschillende transportbehoeften en staat bekend om zijn robuustheid en betrouwbaarheid.
 • Scania: Scania is een Zweeds-Duits merk dat gespecialiseerd is in vrachtwagens en bedrijfsvoertuigen. Het staat bekend om zijn hoogwaardige vrachtwagens, die zowel krachtig als zuinig zijn.

Duitse automerken genieten wereldwijd een uitstekende reputatie vanwege hun precisie-engineering, innovatieve technologieën en hoogwaardige fabricage. Ze bieden een combinatie van prestaties, comfort en luxe, waardoor ze geliefd zijn onder autoliefhebbers over de hele wereld. Bovendien spelen deze automerken een belangrijke rol in de Duitse economie, omdat ze zorgen voor werkgelegenheid en bijdragen aan de groei van de auto-industrie in het land.

 • Autonoom rijden: Nemen computers het stuur over in het verkeer?

 • Verscheidene garantieopties voor tweedehands auto's

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Automobielfabrikanten uit Duitsland