Auto wassen zonder krassen?

Het is niet altijd leuk, maar wel nodig: maak regelmatig je auto schoon.
Zoals je je auto wast voordat je hem verkoopt, maar het is ook een groot deel van het auto-onderhoud. Hierdoor blijft je lak mooi en beschermd en roest een schone auto minder snel.
Tegenwoordig gebruiken veel rijhulpsystemen camera’s en sensoren. Deze werken het beste als u ze schoon houdt. Het regelmatig schoonmaken van je auto zorgt er ook voor dat de lak mooi blijft, wist je dat als je kenteken niet meer leesbaar is door vuil, je zelfs een boete kunt krijgen?

Vogelpoep op je lak? Zure vogelpoep kan je lak snel beschadigen. We raden aan om een ​​verse klodder vogelpoep rechtstreeks uit je auto te borstelen.

1. Carwash: 8 handige tips
Wilt u tijd besparen en uw auto goed wassen zonder krassen? Gebruik dan de tip van auto-sales-belgie.com.
Wat heeft u nodig om uw auto snel en correct te wassen?

Handschoenen/doeken voor het wassen van microvezels
2 emmers (waarschijnlijk een vuilrooster)
Reinigingsproducten – autoshampoo, velgenreiniger en ruitenreiniger (of afwasmiddel) en insectenreiniger
droge handdoek

8 tips om je auto krasvrij te houden

Schoonspoelen: Onze eerste tip is om de auto voor het schoonmaken af ​​te spoelen. Spoel los zand af, zodat u later niet krabt. Je auto wassen met een hogedrukreiniger? Kom tijdens het spuiten niet te dicht bij de verf, houd minimaal 25 cm afstand.
Dode insecten verwijderen: Met een insectenreiniger verwijder je eenvoudig alle insecten van lak en kentekenplaten. Even laten intrekken en daarna afspoelen.
Een emmer hoogwaardige autoshampoo en een emmer schoon water: Spoel de spons in de emmer na het wassen af ​​met schoon water, hierdoor wordt het schuim niet snel vuil. Een andere optie is om een ​​Grit Guard/vuilrooster in uw emmer te installeren, die vuil op de bodem van de emmer vangt.
Gebruik microvezelwashandschoenen: Zand kan vast komen te zitten in gewone sponzen. Dit kan krassen veroorzaken. U kunt dit voorkomen door microvezelwashandschoenen of -doek te gebruiken.
Maak rechte lijnen en werk van boven naar beneden: maak geen cirkelvormige bewegingen, dit zorgt voor “wervelingen” in je lak (ronde krassen zijn meestal zichtbaar in de volle zon). Werk ook van boven naar beneden.
Reinig de velgen met velgenreiniger: Gebruik een zachte doek en velgenreiniger om het vuil van de velgen te verwijderen.
Droog de auto: Droog de auto af met een droge doek om droge druppels en strepen te voorkomen.
Ramen reinigen: Gebruik lauw water en een kleine hoeveelheid afwasmiddel, zoals Dreft. Was de ramen met een pluisvrije doek en droog ze af om strepen en druipen te voorkomen.

Waxcoating: De waxcoating beschermt uw auto niet alleen tegen vuil, maar ook tegen de inwerking van winterstrooizout.

2. Kun je je auto wassen met Dreft?

Ja, natuurlijk kunt u uw auto wassen met Dreft, maar wij raden u aan hiervoor een wasstraat aan te schaffen.
Waarom? Dreft is een vlekkenverwijderaar die citroenzuur bevat. Dit is geweldig voor het reinigen van vette dingen, maar daarom verwijdert het ook belangrijke oliën uit verf. Bij gebruik van Dreft spoel je langzaam de waslaag weg.
De kans is groot dat op termijn de uitdrogende effecten van het wassen van uw auto met Dreft merkbaar worden. Daarom raden wij u aan om Dreft niet te gebruiken voor het reinigen van de lak van uw auto.
Wat kun je schoonmaken met Dreft of andere reinigingsmiddelen? venster. Dreft is een geweldige manier om ramen te reinigen vanwege de ontvettende werking en het vermogen om streeploos schoon te maken.
3. Hoe de auto wassen zonder water?
In sommige steden is het verboden om je auto op straat te wassen, je hebt geen water, of je wast je auto in de garage.
Een handige oplossing: wassen zonder water. Zo houdt u vuil en chemisch water uit de grond en heeft u toch een glanzend schone auto.
Hoe werkt het? : Koop een fles geschikte reinigingsvloeistof, breng deze aan op de auto en veeg de auto schoon met een microvezeldoek.
De voordelen van het wassen van uw auto zonder water

Het kan overal omdat je geen water nodig hebt.
Bespaar want je verbruikt al snel 30-40 liter water voor een normale wasbeurt.
Milieuvriendelijk omdat u geen vervuild water door de straat spoelt.
Bespaar tijd omdat je in een half uur klaar bent met poetsen.
Vaak zijn reinigingsvloeistoffen ook biologisch afbreekbaar.

Lees ook
Autowassen is de eerste stap in het goed onderhouden van uw auto. Meer weten over autoverzorging en -onderhoud? Dan bent u bij auto-verkopen-belgie.com aan het goede adres.

Lees hier alles over de verzorging en het onderhoud van aluminium velgen.

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Auto wassen zonder krassen?