WhatsApp

Auto wassen zonder krassen?

Het regelmatig schoonmaken van je auto is geen louter esthetische overweging, maar een cruciaal onderdeel van het algemene auto-onderhoud. Terwijl je je auto waarschijnlijk wast voordat je hem verkoopt, heeft het ook andere belangrijke voordelen. Niet alleen blijft je lak mooi en beschermd, maar een schone auto roest ook minder snel. Bovendien vertrouwen veel moderne rijhulpsystemen op camera's en sensoren die effectiever werken als ze schoon zijn. Een bijkomend aspect is dat de leesbaarheid van je kentekenplaat door vuil van belang is, omdat je anders zelfs een boete kunt riskeren. Vogelpoep op je autolak kan schadelijk zijn. Zure vogelpoep kan je lak snel aantasten. Het wordt aanbevolen om verse vogelpoep direct van je auto te verwijderen.

Tips voor Een Krasvrije Autowasbeurt

Wil je je auto grondig wassen zonder krassen te maken? Hier zijn acht handige tips om je auto schoon te maken en tegelijkertijd je lak te beschermen:

 1. Spoel de auto af: Spoel eerst los zand en vuil af om krassen te voorkomen. Bij het gebruik van een hogedrukreiniger, houd deze op minimaal 25 cm afstand om de verf te beschermen.
 2. Verwijder dode insecten: Gebruik een insectenreiniger om insecten van de lak en kentekenplaten te verwijderen. Laat het even inwerken en spoel het vervolgens af.
 3. Gebruik twee emmers: Gebruik een emmer met hoogwaardige autoshampoo en een emmer met schoon water. Spoel de spons in het schone water af om te voorkomen dat het schuim snel vuil wordt.
 4. Gebruik microvezelwashandschoenen: Voorkom krassen door microvezelwashandschoenen of -doeken te gebruiken in plaats van gewone sponzen.
 5. Werk van boven naar beneden: Maak rechte lijnen en werk van boven naar beneden om wervelingen en krassen in de lak te voorkomen.
 6. Reinig de velgen met velgenreiniger: Verwijder vuil van de velgen met een zachte doek en velgenreiniger.
 7. Droog de auto af: Gebruik een droge doek om druppels en strepen te voorkomen bij het drogen van de auto.
 8. Reinig de ramen: Gebruik lauw water en een klein beetje afwasmiddel om de ramen schoon te maken en strepen te vermijden.

Alternatieven voor Traditioneel Wassen

Naast de traditionele manier van wassen zijn er ook alternatieve methoden beschikbaar:

 1. Wassen zonder water: In gebieden waar het wassen van auto's op straat niet is toegestaan of als je geen toegang hebt tot water, is er de optie van wassen zonder water. Hierbij gebruik je speciale reinigingsvloeistof en een microvezeldoek om de auto schoon te maken. Dit bespaart water, is milieuvriendelijk en tijdbesparend.
 2. Gebruik van Dreft: Hoewel Dreft kan worden gebruikt om ramen schoon te maken vanwege de ontvettende werking, wordt het niet aanbevolen voor het wassen van de lak van je auto. Dreft kan namelijk belangrijke oliën uit de verf verwijderen en de waslaag aantasten.

Al met al is het regelmatig schoonmaken van je auto niet alleen goed voor het uiterlijk, maar ook voor het behoud van de lak, het goed functioneren van rijhulpsystemen en het voorkomen van schade door roest. Het is een integraal onderdeel van effectief auto-onderhoud.

 • Tweedehands auto automaat rijden?

 • Waarschuwingslampjes auto dashboard lampjes betekenis uw auto?

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Auto wassen zonder krassen?